kayhan.ir

کد خبر: ۴۰۰۰۹
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۸
در آستانه سال نو

گرانفروشی به بازار ماهی قرمز هم رسید

با نزدیک شدن به نوروز 94، بازار ماهی قرمز سفره‌های هفت‌سین داغ شده و هر قطعه ماهی قرمز بین هزار تا 5000 تومان فروخته می‌شود در حالی که قیمت منطقی آن نهایتا دو هزار تومان است.

به گزارش ایسنا، هم‌اکنون و در حالی که کمتر از 10 روز تا سال نو باقی مانده هر قطعه ماهی  قرمز بسته به اندازه آن  بین هزار تا 5000 تومان فروخته می‌شود که چندان منطقی به نظر نمی‌رسد، چرا که به گفته مسئولان سازمان شیلات قیمت منطقی برای هر قطعه ماهی قرمز نهایتا 2000 تومان است.
در این زمینه مدیرکل پرورش ماهیان آب شیرین سازمان شیلات گفت: در سال گذشته حدود 180 میلیون قطعه انواع ماهی پرورشی در کشور تولید شد که سهم ماهی قرمز در این میان حدود 30 میلیون قطعه بود.
مرتضی افراسیابی افزود: اما امسال میزان تولید ماهیان پرورشی به حدود 200 میلیون قطعه رسید و تولید ماهی قرمز نیز به حدود 40میلیون قطعه افزایش یافت.
البته مسئولان سازمان شیلات و دامپزشکی  هم توصیه‌هایی برای چگونگی انتخاب ماهی قرمز سالم و بهداشتی مطرح می‌کنند  چرا که معتقدند همین ماهیان قرمز به ظاهر زینتی و زیبا می‌توانند در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در هنگام خرید ویا نگهداری  آنها ناقل بیماری‌های خطرناکی به انسان مانند عفونت‌های آئروموناسی، عفونت‌های فلاووباکتریایی، سل ماهی و... باشند .
به گفته مسئولان سازمان شیلات و دامپزشکی  ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد همچنین مردم باید از خرید ماهیان قرمزی که دارای علائم و نشانه‌هایی مانند باله‌های تاخورده و جمع شده، لکه‌های پنبه در اطراف دهان یا سطح بدن، زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز روی سطح بدن، لبه باله‌هایی خورده و سائیده شده، چشم‌های بیرون زده به صورت یکطرفه یا دوطرفه و پولک‌های ریخته هستند، خودداری کنند. براین اساس توصیه شده مردم ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و یا دامپزشکی خریداری کنند زیرا فروشندگانی که ماهی‌ها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری کرده و به فروش می‌رسانند کمتر اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند.