kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۹۱۹
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹
نوبخت اذعان کرد

جهت‌گیری بودجه ۹۴ با اهداف برنامه پنجم فاصله معناداری دارد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اذعان کرد جهت‌گیری بودجه ۹۴ با اهداف برنامه پنجم توسعه فاصله معناداری دارد.


به گزارش ایسنا، محمد باقر نوبخت در همایش جهت‌گیری‌های اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی که در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد با اشاره به تصویب بودجه ۸۴۴ هزار میلیارد تومانی در مجلس اظهار کرد: در این بودجه سهم بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی ۵۹۷هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته و سهم منابع عمومی از بودجه ۲۳۶ هزار میلیارد تومان است که نشان دهنده سهم اندک آن در برابر بودجه کل کشور است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان این که در سال ۱۳۹۴ رشد ۲/۵ درصدی اقتصاد را متصور هستیم خاطرنشان کرد: در شش ماهه نخست امسال رشد اقتصادی چهار درصد بود و عمدتاً معطوف به صادرات غیر نفتی بود.
نوبخت تصریح کرد: با وجود آن که جهت گیری‌های بودجه‌ای سال آینده به عنوان سال پایانی برنامه پنجم از رویکرد اقتصاد مقاومتی برخوردار است ولی فاصله معناداری با اهداف برنامه دارد.
وی گفت: در برنامه پنجم توسعه برای سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ رشد هشت درصدی اقتصاد با رشد ۱۲/۲ درصدی سرمایه‌گذاری را هدفگذاری کرده بودیم ولی اگر از رشد سه درصدی سال ۹۰ بگذریم در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ رشد منفی ۶/۸ و ۱/۹ درصدی را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۳ با رشد چهار درصدی اقتصاد در شش ماهه اول و رشد صادرات ۴۲میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلاری تغییر رویکردی حاصل شد، اما این موارد برای اهداف سند چشم‌انداز ناکافی است و باید در برنامه ششم تغییراتی داشته باشیم که ما را در برابر تکانه‌های خارجی مصون نگاه دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در ادامه با بیان این که برنامه ششم توسعه باید در عرصه اقتصادی یک تفاوت ماهوی با برنامه پنجم داشته باشد، تصریح کرد: برنامه پنجم ۲۳۵ ماده با ۱۱۱۴ حکم دارد، اما وقتی این تعداد حکم را داشته باشیم بسیاری از این قوانین در تعارض با یکدیگر خواهد بود. در حالی که سیاست‌های کلی حاکم بر برنامه ششم این اجازه را نمی‌دهد که دولت در برنامه ششم  پر حکم و پر ماده ظاهر شود.
نوبخت با اشاره به تحریم‌های اقتصادی ایران در چند سال اخیر اظهار کرد: اگرچه هدف این تحریم‌ها فلج کردن اقتصاد ایران بود، اما این تحریم‌ها هیچ گاه تأثیری بر ملت و اقتصاد ایران نداشته است. هرچند ما در این شرایط حرکت کندی داشتیم ولی باز هم در تمام عرصه‌ها رو به جلو حرکت کردیم.
وی تصریح کرد: با فرض بر این که بنا به هر دلیلی بدخواهان این انقلاب موفق شوند و نگذارند آن گره و آن سنگ از پیش پای توسعه ملت ایران برداشته شود کشور برای شرایط غیر از آن حالت موفقیت‌آمیز هم برنامه دارد. کشور ساکن نخواهد ماند همچنان که در طول ۳۶ سال ساکن نبوده و در همه عرصه‌ها حرکت رو به رشد و ترقی داشته است.