kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۸۱۲
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۹
آماده شدن گزارش مجلس در باره زمین‌خواری

پورمختار: اسامی زمین‌خواران کاملا مشخص است

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس از جمع‌بندی گزارش زمین‌خواری خبر داد و گفت: زمین‌خواران برای مسئولان مربوطه در استان‌ها کاملا شناخته‌شده هستند و با تبانی و هماهنگی با برخی دستگاه‌های اجرایی اقدام می‌کنند.


محمد علی پورمختار در گفت‌وگو با مهر با اشاره به بررسی موضوع زمین‌خواری در جلسات مختلف با حضور دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط، گفت: کمیسیون اصل نود از این جلسات به جمع‌بندی نهایی رسیده است و گزارش آن در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مبارزه با زمین‌خواری جدیت بیشتر دستگاه‌های مرتبط را می‌طلبد تا در عمل برخورد جدی با عوامل اصلی زمین‌خواری صورت گیرد.
وی ادامه داد: عوامل اصلی زمین‌خواری در استان‌ها افراد محدودی هستند.
پورمختار در خصوص پدیده کوه‌خواری و تاکید  مقام معظم رهبری بر لزوم مبارزه با آن، تصریح کرد: در شهرها و استان‌هایی که امکان زمین‌خواری کمتر است، شاهد زمین‌خواری در ارتفاعات کوه‌ها هستیم که مقام معظم رهبری این پدیده را به کوه‌خواری تعبیر کرده‌اند.
رئیس کمیسیون اصل نود اظهار داشت: زمین‌خواران در مناطقی که کمیسیون اصل نود بررسی کرده است شناسایی شده هستند، اسامی آنها نیز معلوم است و مسئولان مربوطه هم مستحضر هستند که این افراد چه کسانی هستند. این افراد تعداد محدودی هستند و کارشان همین است.
وی ادامه داد: این افراد هکتارها از اراضی را تملک و یا تصرف کرده و قدم به قدم زمین‌ها را با استفاده از عواملی که در دستگاه‌های مختلف دارند تملیک و تفکیک می‌کنند و برای آن مجوز گرفته و یا بدون مجوز بعضا آب و برق و گاز آن را تامین می‌کنند.
پورمختار تاکید کرد: این عوامل نشان می‌دهد یک جریان با تبانی و هماهنگی زمین‌خواری را انجام می‌دهد که باید مورد بررسی جدی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون اصل نود ابراز امیدواری کرد با فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری دستگاه‌های عامل به صورت جدی به مبارزه با این پدیده بپردازند.
بخش‌های مختلف گزارش مجلس
 در باره زمین‌خواری
وی گفت: پس از تعطیلات نوروز گزارش کمیسیون اصل نود در خصوص پدیده زمین‌خواری را در صحن علنی مجلس قرائت خواهیم کرد.
پورمختار در تشریح این گزارش اظهار داشت: این گزارش شامل چند بخش می‌شود، اول: روش‌هایی که برای زمین‌خواری و یا کوه‌خواری استفاده می‌شود، دوم: طرز کار دستگاه‌های مختلف و مسئول در این حوزه، سوم: علل زمین‌خواری، چهارم: راهکارهای مقابله با زمین‌خواری
رئیس کمیسیون اصل نود در خصوص اظهارات وزیر کشور مبنی بر ورود پول‌های کثیف به انتخابات نیز گفت: فعلا کمیسیون اصل نود مستنداتی در خصوص چنین تخلفاتی ندارد. در صورتی که وزارت کشور مستنداتی دارد باید به صورت جدی این پدیده را بررسی کند.
نماینده مردم کبودرآهنگ اظهار داشت: دولت به راحتی می‌تواند این تخلف را رصد کند زیرا ورود پول‌های کثیف به عنوان پدیده پولشویی قابل بررسی است.
وی ادامه داد: قانون مبارزه با پولشویی در مجلس به تصویب رسیده و دولت می‌تواند با استفاده از این قانون با این پدیده مبارزه کند.
پورمختار اعلام کرد: کمیسیون اصل نود آمادگی دارد در صورت ارائه مستندات از سوی دولت این موضوع را پیگیری کند.