نارنجیهای تحت حمایت آمریکا علیه دولت اوکراین مسلح میشوند
منابع رسمی اوکراین میگویند نارنجیهای غربگرای این کشور در حال جمعآوری سلاح گرم برای مقابله مسلحانه با دولت هستند.
منابع رسمی اوکراین میگویند نارنجیهای غربگرای این کشور در حال جمعآوری سلاح گرم برای مقابله مسلحانه با دولت هستند.
منابع خبری روز گذشته به نقل از وزارت کشور اوکراین اعلام کردند نارنجیهای مخالف در حال مسلح شدن به سلاح گرم هستند.
گلوبال پست در این باره نوشت: «ویتالی زاخارچنکو» وزیر کشور اوکراین روز شنبه تاکید کرد «تلاشها برای حل مسالمتآمیز بحران مرگبار اوکراین بدون استفاده از زور بیفایده است.» ما مطلع شدیم مخالفان در حال جمعآوری سلاحهای گرم و ذخیره آنها در انبارهای خود هستند. وی افزود: به پیشنهادهای ما توجهی نشد.
خبرگزاری یونایتدپرس نیز در این باره به نقل از این مقام رسمی اوکراین نوشت: یک پلیس ضدشورش اوکراین بهتازگی به ضرب گلوله از پای درآمده است.
در همین حال خبر میرسد، گروهی از مخالفان غربگرای اوکراینی روز شنبه با حمله به یک مرکز نظامی، اقدام به تخلیه و تصرف آن کردهاند.
آنطور که شبکه تلویزیونی «الجزیره» اعلام کرده، این ساختمان، مشهور به «خانه اوکراین» محل استقرار واحدهای ذخیره نیروهای امنیتی اوکراین بود که حدود 200 نظامی در آن حضور داشتند اما پس از حمله مخالفان، آنها مجبور به ترک آن شدهاند. برخی خبرها حاکی است، کیف با هدف جلوگیری از خونریزی دستور تخلیه این مرکز نظامی را صادر کرده است.
«ویتالی کلیچکو»، رهبر مخالفان اوکراین و وزارت کشور اوکراین خبر تسخیر این مرکز نظامی را تائید کردهاند.
«رد پیشنهاد پست نخستوزیری از سوی اپوزیسیون اوکراین» و «تاکید مخالفان بر ادامه مبارزات تا سرنگونی دولت» بخش دیگری از اخبار این کشور بحرانزده اروپایی است.
رسانههای خبری روز گذشته اعلام کردند، در جریان دیدار آخر رهبران مخالفان با «ویکتور یانوکوویچ» رئیسجمهور اوکراین، به رهبران اپوزیسیون پیشنهاد تصدی دو پست مهم دولتی شده که رهبران اصلی مخالفان در واکنش به آن گفتهاند نه آن را رد میکنند و نه میپذیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری راشا تودی، «آرسنی یاتسنیوک»، یکی از رهبران اپوزیسیون اوکراین در پیامی اعلام کرد که پیشنهاد ارائه پست در داخل دولت اوکراین به رهبران مخالف دولت از سوی سه حزب و همچنین مردم بررسی خواهد شد.
با این حال وی تاکید کرد: «ما نه این پیشنهاد را میپذیریم و نه آن را رد میکنیم. تصمیم مشترک ما بر این است که مسئولیتی را در دولت آتی کشورمان بپذیریم اما تنها تحت شرایطی که خودمان تعیین میکنیم.»
وی افزود: «اپوزیسیون اوکراین آماده است تا ریاست دولت را برعهده گرفته و اوکراین را عضوی از اتحادیه اروپا کند. وظیفه ما تشکیل دولت جدید اوکراین است. ما مسئولیت این امر را میپذیریم و حاضریم اوکراین عضوی از اتحادیه اروپا شود که خواستار آزادی یولیا تیموشنکو، نخستوزیر پیشین اوکراین است.»
ناآرامیهای اوکراین از ماه نوامبر سال گذشته و پس از اینکه رئیسجمهور این کشور اعلام کرد حاضر به امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا نیست آغاز شد.
دولت اوکراین قرار گرفتن شروط سیاسی در این توافقنامه اقتصادی را دلیل امضا نکردن آن اعلام کرده اما مخالفان دولت که به شدت از سوی آمریکا و اروپا حمایت میشوند میگویند، «کیف» تحت فشار روسیه این توافقنامه را امضا نمیکند. آزادی تیموشنکو آخرین رهبر انقلاب ساقط شده نارنجی، یکی از این شروط سیاسی بود. با وجود اینکه دولت بعدها اعلام کرد حاضر به امضای این توافقنامه است و امتیازات متعددی نیز به اپوزیسیون داد، مخالفان اعلام کردند «اکنون فقط در صورت سرنگونی دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری به خانههایشان بازمیگردند.»
طی روزهای گذشته کیف و برخی مناطق غربی اوکراین به شدت شاهد وقوع جنگهای خیابانی بود که بر اثر آن شمار زیادی از نظامیان و مخالفان کشته و مجروح شدند. غرب به رهبری آمریکا به شدت به دولت کیف فشار آورده و این کشور را به تحریم یا قطع روابط تهدید میکند.
به اعتقاد کارشناسان، احتمال سقوط دولت اوکراین منتفی نیست و این دولت روزهای سرنوشتسازی را میگذراند.