عضو هیئت علمی دانشگاه علامه:
واردات کالاهایی مانند جوراب و پاکتنامه جای تأسف دارد
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: واردات کالاهایی مانند جوراب و پاکتنامه جای تأسف دارد.
محمد قلییوسفی در گفتوگو با «نسیم» با اشاره به وجود کالاهای غیر ضرور در سبد واردات کشور بیان کرد: واردات اینگونه کالاها نشان میدهد که در کشور ما منابع به میزان لازم برای بخش تولید به کار گرفته نشده است. این اقتصاددان ادامه داد: کمبود اینگونه کالاها سودآوری واردات آنها را تضمین میکند و متاسفانه ما شاهد واردات کالاهایی مانند جوراب و پاکتنامه هستیم.
یوسفی با اشاره به هدف دولت از اعطای مجوز برای واردات خودروهای لوکس خاطرنشان کرد: دولت به این دلیل که برای واردات خودروهای لوکس تعرفه نسبتا زیادی وضع کرده است، بنابراین برای کسب درآمد در این بخش سختگیری خاصی نسبت به واردات انجام نداده است.
وی با اشاره به ساختار واردات در کشور تصریح کرد: این میزان واردات نشان می دهد که عرضه برخی از کالاها در کشور خیلی ناچیز است و تقاضای زیادی برای آن ها در کشور وجود دارد و در کنار این مسائل توزیع درآمد در کشور بسیار ناعادلانه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از اختلاف طبقاتی موجود در جامعه تصریح کرد: بخش اعظمی از جامعه برای گذران زندگی خود خواهان دریافت یارانه 45 هزار تومانی هستند و هنوز اقلیتی با اتومبیلهای گرانقیمت در حال زندگی کردن هستند.
یوسفی افزود: برخیها تنها برای یک شب رفت و آمد با این خودروها حاضرند 9 میلیون تومان اجاره پرداخت کنند و این نشان میدهد که سیستم توزیع در اقتصاد ما، نتوانسته است توزیع را متعادل کند و در کشور نابرابری ایجاد کرده است.
وی با بیان این مطلب که «دولت در برخی از موارد با انجام واردات به دنبال شکستن قیمتهاست» خاطرنشان کرد: با توجه به این که ما در شرایط رکود تورمی هستیم، دولت با واردات این کالاها به دنبال شکستن قیمتها و کنترل تورم است.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: وقتی در داخل کشور کمبود داریم ناچاریم که واردات انجام دهیم، اما مشکل اینجاست که چرا نتوانستیم اینگونه کالاها را خودمان تولید کنیم و باعث خروج ارز از کشور شدیم.
یوسفی گفت: وقتی قیمتها پایین بیاید واردات دیگر سودآور نیست اما بالا بودن قیمتها واردکنندگان را به افزایش واردات تشویق میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با اشاره به خطر وجود انحصار در صورت جلوگیری از واردات بیان کرد: به دلیل کمبود عرضهای که در کشور وجود دارد، در صورت ممنوعیت واردات ممکن است قیمتها به شدت افزایش پیدا کند و نوعی انحصار در بعضی از اقلام به وجود بیاید.