kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۸۰۹
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۶
خطیب جمعه تهران:

غرب حق دخالت در امور داخلی کشور ما را ندارد


امام‌ جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه غرب‌
بر خلاف منطق و قوانین بین‌المللی حق دخالت در امور داخلی مبنی بر نیاز سوخت ما را ندارند، گفت: تشخیص این بر عهده آنها نیست، این باج‌گیری‌ها مربوط به گذشته و استعمار است، نه دوران بیداری و پیروزی انقلاب و الگو شدن ما و رشد و ترقی ما در مسائل هسته‌ای.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی در خطبه‌های‌ نماز جمعه تهران، گفت: در این فراز حساس که آخرین گام‌ها در مذاکره برداشته می‌شود، خدا را شکر می‌کنیم که رئیس‌جمهور محترم در جوار کریمه اهل‌بیت(س) و در جمع علمای بزرگوار قم، مواضع روشن و امیدوار‌کننده‌ای را ابراز کردند و گفتند که نه تحریم و نه تحقیر و نه ادامه تحریم‌ها را قبول نمی‌کنیم.
وی در ادامه به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: رهبر عزیز و بزرگوار ما گفتند که اینها به چانه‌زنی عادت دارند؛ ملاحظه می‌کنید که حدود 60 سال است که فلسطین تحت اشغال اسرائیل غاصب است و مرتب مذاکره می‌کنند و همچنان آنها خانه‌ها را ویران و کودک‌کشی و بازداشت می‌کنند و به مقدسات میلیاردها موحد جسارت می‌کنند و نظامیان پست این رژیم کودک‌کش به قبله اول مسلمانان یورش می‌برند و این مذاکره همچنان ادامه دارد و به جایی هم نخواهد رسید، بنابراین رهبر انقلاب فرمودند که اگر قرار است این جور باشد، در مذاکرات کلیات و جزئیات باید یک جا صحبت شود و از به کار بردن عباراتی که قابل تأویل است، پرهیز شود.
حجت‌‌الاسلام صدیقی در همین زمینه، افزود: اینها در چانه‌زنی‌ها فکر می‌کنند که اینجا هم مانند موضوع فلسطین است و اینجا هم آنجاست و می‌خواهند طول بدهند و وقت‌کشی کنند و جلوی رشد علمی و عزت ملی ما را بگیرند، کار به این کیفیت قبول نیست و باید یک‌جا و در یک مرحله کار تمام شود و همه تحریم‌ها باید یک‌جا لغو شود.
امام‌ جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه آنها بر خلاف منطق و قوانین بین‌المللی حق دخالت در امور داخلی مبنی بر نیاز سوخت ما را ندارند، گفت: تشخیص این بر عهده آنها نیست، این باج‌گیری‌ها مربوط به گذشته و استعمار است، نه دوران بیداری و پیروزی انقلاب و الگو شدن ما و رشد و ترقی ما در مسائل هسته‌ای.
وی همچنین، تصریح کرد: ما امروز به سمتی پیش می‌رویم که قله‌های پیروزی را فتح کنیم، امروز در شرایطی نیستیم که آنها به ما بگویند که به چه مقدار سوخت هسته‌ای نیاز داریم، این حق آنها نیست؛ مسئله آب سنگین اراک، عدم تعطیلی فردو، تأمین نیازهای ما در غنی‌سازی بر حسب تشخیص کارشناسان داخلی، حفظ رهاوردی که در این مدت از غنی‌سازی داشته‌ایم که به کشور دیگری منتقل نشود، این خواست عموم مردم ماست. این مسئله هسته‌ای، نه تنها عنوان ملی پیدا کرده است، بلکه عنوان اعتقادی است و ملت ما به کمتر از آن هرگز رضایت نخواهد داد.
حجت‌‌الاسلام صدیقی در بخش دیگری از سخنانش به سالگرد ابلاغ سیاست‌‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه اشاره کرد و گفت: 22 بهمن سالروز ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از جانب رهبر معظم انقلاب به قوه مجریه و قوای کشور بوده است؛ یک سال گذشت و آن همه تأکید و جلسات علمی و عینی که حضرت آقا با مسئولان داشتند و راه و چاه را در صحبت‌های بسیار سازنده ابلاغ کردند، مردم توقع‌شان این بود که در این یک سال قدم‌های قابل ارائه‌ای در این مسئله برداشته بشود.
امام‌ جمعه موقت تهران افزود: هم مجلس باید در مسئله بودجه و هم دولت در برنامه‌ای که به مجلس ابلاغ کرد، حذف اتکا به نفت را در برنامه خودش می‌گنجاند، اقتصادی که متکی به نفت است در اختیار ما نیست و با استقلال ما سازش ندارد؛ اینها می‌توانند مسئله قیمت نفت را هر روز بالا و پایین کنند و به حساب خودشان ما را به زانو در بیاورند.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی به شعار و تشکیل کنگره‌ها و مجالس و تیتر روزنامه‌ها نیست، افزود: اقتصاد مقاومتی عمل، مدیریت جهادی، جبهه‌ای و ایثارگرانه می‌خواهد که کسی پیدا شود و مرد میدان و قهرمان این زمینه باشد و بتواند در این جنگ فرماندهی کرده و از بروکراسی‌ها عبور و نیازسنجی کند و درآمدهای کشور را بالقوه و بالفعل سنجش کرده و برنامه‌ریزی کند و راهی برای جذب جوانان و شکوفایی استعداد آنها پیدا کند و به کسانی که مانند شهید باقری صاحب ابتکار هستند، کمک کرده و آنها را پیدا کند و از استعداد‌هایشان استفاده کند.
وی در ادامه، اظهار داشت: اینها با جریان‌گرایی و حکومت‌های صنفی و جریانات خاص عملی نمی‌شود، باید همه مردم را سهیم کرد. ما فقط یک گروه خاص را به کار نگیریم، میدان بدهیم به هر کسی که توان بیشتری دارد و او را در صدارت‌ها، وزارت‌ها و مدیریت‌ها بگماریم. وقتی همه مردم سهیم بودند، همان‌گونه که جنگ را با پیروزی مختومه کردند، این جنگ اقتصادی را هم خود مردم توان اداره‌اش را با رهبری‌های نورانی و پیامبرگونه ولی‌امرشان خواهند داشت.
امام جمعه موقت تهران با انتقاد از اینکه در دوران مهدکودک و دبستان و دبیرستان کتاب‌هایی درباره حاکمیت خدا و دین و اینکه ولایت تأمین‌کننده و تضمینی برای اجرای فرامین خدا و تأمین تقوا و سعادت بشر است، وجود ندارد، گفت: باید در کتاب‌های درسی تجدیدنظر شود.
حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه معلمین بزرگوار ما زحمات زیادی دارند و جزو قشر مظلوم این جامعه هستند و هیچگاه برای نظام هزینه نبوده‌اند، افزود: گاهی هنوز اضافه‌کاری‌هایشان بعد از مدت‌ها پرداخت نشده است، اینها قشر آماده‌ای هستند که مقداری سازوکار و آموزش‌های خاص می‌خواهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از آموزش‌هایی که در مهدکودک‌ها ارائه می‌شود، گفت: در مهدکودک‌ها که از پوشش آموزش و پرورش هم خارج هستند، معلوم نیست که چه آهنگ‌ها و رقص‌هایی و چه بدآموزهایی که قلب معصوم فرزندان شما در اختیار آنهاست، به کار گرفته می‌شود.
حجت‌الاسلام صدیقی در ادامه سخنانش به رزمایش پیامبر اعظم(ص) 9 که توسط نیروهای سپاه پاسداران برگزار شد اشاره کرد و گفت: این رزمایش افتخارآفرینی بود که در تنگه هرمز و در کناره‌های خلیج فارس، عزیزان و افتخارآفرینان ما و سپاهی که جزو یادگاران برجسته امام راحل است، برگزار کردند.
وی همچنین، تصریح کرد: سپاه در مرزهای جغرافیایی در 8 سال دفاع مقدس کنار نیروهای مسلح و ارتش قهرمان آن همه پیروزی‌ها آفریدند، سپاه مدیریت جهادی را به عرصه آورد و نشان داد که اگر مدیریت جهادی نبود، با جنگ‌های کلاسیک در برابر سلاح‌های شرق و غرب، قطعا کم می‌آوردیم.
رحیم‌پور ازغدی: تمدن‌سازی
 بدون اقتصاد مقاومتی امکان‌پذیر نیست
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران با تأکید بر اینکه انقلاب باید در سه جبهه سریع وارد عمل شود، گفت: تمدن‌سازی بدون اقتصاد مقاومتی امکان‌پذیر نیست. امروز باید سه سپاه صد هزار نفری در جهت تمدن‌سازی اسلامی در داخل و خارج کشور آماده کنیم.
رحیم‌پور ازغدی با تأکید دوباره بر اینکه بانک‌ها می‌توانند صددرصد اقتصاد را اسلامی کنند، تصریح کرد: نباید مردم را مأیوس و نگران کرد. سؤالی از بانک مرکزی دارم: آیا آنها می‌دانند در بانک‌ها چه می‌گذرد؟ آیا بانک مرکزی تضمین می‌کند آنچه را در بانک‌ها انجام می‌شود طبق قانون بانکداری اسلامی است؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فارغ‌التحصیلان رشته علوم انسانی، افزود: دانشگاه‌های ما دکتر پشت دکتر تولید می‌کنند اما نمی‌توانند مشکلات مربوط به مالیات، ترافیک و ... را حل کنند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تأکید کرده‌اند فشار واردات اقتصاد کشور را نابود خواهد کرد، گفت: هفته گذشته رهبر معظم انقلاب باز هم بر این نکته تأکید کردند اما همه رد می‌شوند، چه‌ کسی مسئول است و وقتی پرسیده می‌شود چه‌کسی مسئول است، همه به هم نگاه می‌کنند.
رحیم‌پور ازغدی در ادامه با اظهار اینکه وقتی بحث تشیع انگلیسی مطرح شد یکی دو نفر در این رابطه مطرح شدند، گفت: شیعه انگلیسی ما و شما هستیم، دنبال چه‌کسی می‌گردیم؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: سه ‌چهارم ملت ایران سخنگو هستند و جزو بهترین‌ها در جهان هستیم. امام فرموده‌اند در مسائل مربوط به پول، بانک، ارز، بانک‌داری، مالیات، تجارت داخلی و خارجی و ... باید اجتهاد شود، همچنین امام فرموده‌اند در حوزه فرهنگی و برخورد با هنر نیز باید اجتهاد کرد، در حوزه نقاشی، خوشنویسی‌، حفظ محیط زیست، قطع درختان و رژیم غذایی نیز امام فرمودند باید اجتهاد شود.
وی با اشاره به اینکه آیات و روایت‌هایی در خصوص کنترل و عدم کنترل موالید وجود دارد، گفت: آیات و روایاتی در تأیید صددرصدی موالید و همچنین ضرورت کنترل آن وجود دارد. در حال حاضر کنترل موالید غلط است، امام می‌گوید حتی تعیین فواصل موالید امکان‌پذیر است و حکومت می‌تواند تعیین کند که در کدام استان فاصله تولد چقدر باشد، این یعنی مدیریت، اما اینها را چه‌ کسی باید مدیریت کند؟ مسئولان همیشه سخنرانی می‌کنند که ما خوبیم و آنها بد.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: باید فقها در این بحث‌ها نظر بدهند، فقهای دیروز برای مسائل دیروز فکر کردند، چرا فقهای امروز برای مسائل امروز فکر نمی‌کنند؟