اخبار ویژه
آش مذاکرات ژنو زیادی شور شد
آسوشیتدپرس و نیویورک تایمز برخی ابعاد تمسخرآمیز پیشنهاد آمریکا در مذاکرات ژنو را بازتاب دادند.
به گزارش آسوشیتدپرس طبق این پیشنهاد ایران میتواند بعد از یک دوره محدودیت 10 ساله، تعداد سانتریفیوژهای خود را به 10 هزار یا بیشتر برساند. ایران همچنین باید قسمت عمدهای از اورانیوم غنی شده خود را به خارج از کشور منتقل کند و یا پودر کند به شکلی که قابل استفاده در سلاح هستهای نباشد. گفته شده هدف از این توافق تشویق ایران به خاطر پایبندی این کشور به توافقی است که سال گذشته انجام شد(!!)
آسوشیتدپرس به نقل از دیپلماتهایی که به هیئتهای مذاکرهکننده نزدیک هستند، مدعی شد: احتمال توافق بر سر حد وسطی از خواستهای طرفین وجود دارد. آمریکا در ابتدا خواستار محدودیت 20 ساله برای برنامه هستهای ایران بود و ایران روی محدودیتی کمتر از 10 سال پافشاری داشت. اکنون ممکن است که روی یک حد وسط توافق شود و در ابتدا برنامهای برای محدودیت شدید ایران در یک دوره حداقل 10 ساله اعمال شود و در 5 سال آخر این دوره در صورتی که ایران سازگاری خود را نشان دهد، بتواند به طور تدریجی غنیسازی خود را توسعه دهد.
نیویورکتایمز هم در گزارش مشابهی نوشت: ایده اصلی این است که بابت رفتار خوب ایران در مورد سالهای گذشته هر نوع توافق پاداش داده شود و به تدریج محدودیتها در مورد غنیسازی اورانیوم و تحریمهای اقتصادی لغو شوند. آمریکا در ابتدا درصدد محدودیتهای 20 ساله بود، ایران بر کمتر از یک دهه تأکید کرد. توافق آینده ظاهراً چیزی بینابین است.(!)
این روزنامه نوشت: یک متغیر مورد بحث، غنیسازی اورانیوم توسط ایران را در معرض کنترل شدید حداقل ده ساله قرار خواهد داد.
مفهوم این پیشنهاد گرفتن امتیاز نقد 10 تا 15 ساله شامل توقف غنیسازی 20 درصد، توقف به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته، محدود کردن کارکرد راکتور آب سنگین اراک، توقف فعالیتهای تحقیق و توسعه و کاهش حجم و ظرفیت غنیسازی در حد مینیاتوری و... است اما در مقابل امتیازی که به ایران میخواهند بدهند وعده لغو بخشی از تحریمها در 10 یا 15 سال بعد است!! این در حالی است که غرب به وعدههای کوتاه مدت خود در توافق ژنو عمل نکرد و 100 مورد تحریم جدید را که آخرین آن تحریم کشتیرانی و شرکت نفتکش ایران بود اعمال کرد.
خبرگزاری ایسنا با اشاره به همین زیادهخواهی آمریکا مینویسد: آمریکا پس از مذاکرات وین در آذرماه سال جاری بر زیادهخواهی خود افزوده است که نه فقط مسایل هستهای را شامل میشود بلکه مسایل منطقهای مرتبط با ایران را دربرمیگیرد. پس از آن بود که واژه «زیادهخواهی» به کلید واژه سخنان مقامات کشورمان در سطوح مختلف تبدیل شد. اما آش زیادهخواهی آمریکاییها آنقدر شور شده است که حتی واکنش آیتالله هاشمی رفسنجانی که از حامیان مذاکرات و تعامل 5+1 برای حل مساله هستهای است را هم در پی داشت.
حالا که نرخ تورم را صفر کردهاید در مذاکرات محکمتر بایستید
حالا که تورم را مهار کردهاید و میگویید تورم در بهمن ماه صفر شده، در مذاکرات محکمتر بایستید.
روزنامه جوان با اشاره به سخنان رئیس جمهور در روز ملی مهندس نوشت: رئیس جمهور در این همایش تأکید کرد سال گذشته، تورم بهمن و اسفند را خیلی پایین آوردیم اما هیچ کس پیشبینی نمیکرد امسال تورم ما در بهمن صفر باشد... همزمان تیم مذاکره کننده در حال مذاکره با طرفهای غرب است. این بدان معنی است که تورم صفر درصدی میتواند نه فقط به عنوان یک برگ برنده و پشتوانه تیم مذاکره کننده در مذاکرات باشد بلکه در صورت تداوم این روند کشور را از مذاکره غیرمنصفانه بر سر مسائل هستهای بینیاز کند.
این روزنامه میافزاید: موفقیت اقتصادی مهار تورم که رئیس جمهور محترم بر آن تأکید دارد، در میان برخی مشاوران و اعضای دولت در یک سال و نیم گذشته با بیتفاوتی روبهرو شده است و ایشان نتوانستهاند بین تلاشهای دولت برای کاهش تورم و ثبات اقتصادی با مذاکرات عزتمندانه، رابطه مستقیم پیدا کنند. این دسته از دولتمردان معتقدند باز کردن گره مشکلات اقتصادی صرفاً با کلید مذاکرات ممکن است و لذا همه برنامه خود را به نتیجه گرفتن از مذاکرات متمرکز کردهاند که به طور طبیعی چه بسا در مراحلی به این نتیجه برسند که باید در مذاکرات کوتاه آمد. حالا با معجزهای که رئیس جمهور محترم در حوزه اقتصاد و مهار تورم از آن سخن میگویند بهتر است این دسته از دولتمردان در مذاکرات هستهای محکمتر از قبل بایستند.
شایان ذکر است رئیسجمهور و برخی مقامات دولتی پیش از این نیز از کاهش نرخ بیکاری (تک رقمی شدن آن)، تغییر نرخ رشد اقتصادی از منفی 9 درصد به 4 درصد، کاهش نرخ تورم از 40 درصد به 16 درصد، شروع رونق اقتصادی و... خبر دادهاند.
به آنها که نفهمیدند 24 از 13 بزرگتر است مسئولیت ندهید
پیام انتخابات قانون است و اگر رئیسجمهور میگوید «آنها که پیام انتخابات را نگرفتهاند نباید به مناصب بالای دولتی راه یابند»، بنابراین فتنهگران حق منصبنشینی در دولت را ندارند.
روزنامه وطن امروز نوشت: از یک زاویه جمله رئیسجمهور مبنی بر اینکه «هر که پیام 24 خرداد را نگرفته، نباید به مناصب بالای دولتی راه یابد» جمله درستی است. ناظر بر پیروزی رئیس قوه مجریه، تنها با یک اختلاف چنددهم درصدی- به حدی که با یک احتساب، تعداد رایندهندگان از عدد رایدهندگان به وی برتری دارد- مهمترین پیام انتخابات 24 خرداد 92 را نامزدهای رقیب صادر کردند، آنجا که پیروزی جناب روحانی با یک اختلاف چند دهم درصدی را بهانه تمرد از قانون نکردند. قانون، قانون، قانون و... و باز هم قانون، قانون، قانون است و لازمالاجرا. پیام 24 خرداد 92 «قانونگرایی» بود. آن روز رقبای فرد پیروز و البته هوادارانشان، برای جماعت خسرالدنیا و الاخره 88 کلاس قانون گذاشتند و پیام قانونگرایی صادر کردند. آن روز تمکینی که در برابر یک پیروزی چند دهم درصدی صورت گرفت، برای همیشه مایه عبرت، ایضا شرمساری جماعتی شد که سال 88 اختلاف فاحش 11 میلیونی را ندیدند. آن روز آقایان قالیباف، جلیلی و آن دیگران به علاوه رایدهندگانشان نشان دادند وقتی صحبت از «قانون» میشود، دیگر چند میلیون یا چند نفر ندارد! باید تمکین کرد از قانون؛ چه با 11 میلیون اختلاف فاحش، چه با یک اختلاف چند دهمدرصدی.
این روزنامه خاطر نشان کرد: بر مبنای جمله رئیسجمهور کسانی که علیه نتیجه قانونی انتخابات، لشکر میکشند، صلاحیت منصبنشینی ندارند. جمله وقتی دقیق از آب درآمد، زیبندهتر آن است که اولین عامل، ناقل محترم باشد. «تمکین به قانون» البته فقط پیام 24 خرداد 92 نیست؛ پیام 22 خرداد 88 بلکه پیام هر انتخاباتی است. ما سال 88 اگر یک خط مینوشتیم 24 از 13 بزرگتر است، مکرر در مکرر فریاد زدیم که 40 از هر دوی اینها بزرگتر است. آری! حق منصبنشینی ندارد فتنهگر دیوانهای که 13 را از 24 بزرگتر اما از 40، از همه ملت، خیلی خیلی بزرگتر تصور میکند!! میبینی جناب روحانی! علامت کوچکتر بزرگتر، سرشان نمیشود، از شما پست هم میخواهند! ندهید خب بهشان!
هیبت آمریکا نابود شد مجبور است با ایران تعامل کند
«جملاتی که در بغداد و دمشق و بیروت و صنعا شنیدم، از ظهور قدرت ایران در منطقه حکایت میکند».
سردبیر روزنامه الحیات در یادداشتی نوشت: مقامات عربی معمولاً به گزارشهایی که از حوادث مختلف در پایتختهای جهان منتشر میشوند، اهمیت نمیدهند و احساس نمیکنند که باید به دنبال گوینده اظهارات آن گزارشها بروند یا این که دریابند چه راهی طی شده تا آن مطلب یا گزارشها منتشر شوند. معمولاً یک مقام مسئول یا سیاستمدار به بهانهای حرفی را به روزنامهنگاری میزند و او به شرط این که نامی از او نیاورد به تحلیل حرفهای این مقام میپردازد و به استناد حرفهایش مطلبی را مینویسد و منتشر میکند.
غسان شربل ادامه میدهد: به یاد میآورم چند سال پیش جملهای را از یکی از سیاستمداران در بغداد شنیدم. او گفت اهالی منطقه تا الان نتوانستهاند ابعاد سقوط حکومت صدام حسین را درک کنند. عراق به حکم موقعیتش جزئی از موازنههای تاریخی در این بخش از دنیا است. به مثلث عراقی - ترکی- ایرانی نظری بینداز. سقوط صدام حسین سنگ بنای دیوار امنیتی اعراب را از میان برداشت، فارغ از هر گونه دیدگاه یا موضعی که ما از صدام و نظام او داشتیم، سقوط این نظام معادلات و موازنههای جدیدی را به وجود آورد. اعراب نتوانستند به شکل بارزی واکنش یکپارچهای به این سقوط بدهند و خلأ سقوط ضلع عراق از معادلات امنیتی را پر کنند. بعد از سقوط حکومت صدام و بازنشستگی آمریکا، ایران و ترکیه جدید ظهور کردند.
وی میافزاید: جمله دیگر را در دمشق شنیدم. سخنگویی گفت که آمریکا در عراق خون فرزندان این کشور را ریخت و میلیونها دلار از ثروتش را به باد داد و اضافه بر آن مصداق و هیبت خود را نابود کرد، الان حقایق تازهای در منطقه به وجود آمد و آمریکا دیر یا زود مجبور خواهد شد که با قدرتهای زنده در منطقه تعامل کند. چه کسی میتواند مانع از شلیک موشک از غزه به اسرائیل توسط جنبش حماس یا حکومت خودگردان فلسطینی شود؟ چه کسی میتواند مانع از شلیک موشکها از جنوب لبنان توسط حزبالله یا دولت لبنان شود؟ آمریکا میداند که کلید مواضع حماس و حزبالله در دمشق و تهران است، برای همین در آخر مجبور است علیرغم اختلافاتش با این دو پایتخت آنها را به حساب آورد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، شربل با اشاره به نفوذ حزبالله در لبنان و انصارالله در یمن که هر دو از متحدان ایران هستند، خاطرنشان میکند: حالا از همه این جملات قصار به واقعیت امروز میرسیم. ارتش عراق به همراه گروههای شبهنظامی «داوطلب مردمی» برای خلاصی از سلطه داعش که در مناطق سنینشین جمع شده، میجنگد. مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان میگوید که مرزهای جدید با خون در عراق و سوریه و یمن کشیده میشوند و ارتش سوریه در جنوب کشور با حزبالله و گروههای وابسته به ایران برای بیرون راندن «ارتش آزاد سوریه» از آخرین پناهگاههایش میجنگد و رهبر هر دو ارتش عراق و سوریه ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده «سپاه قدس» است. در یمن سقوط صنعا به دست الحوثیها بعد از پیروزیشان در فروپاشی ارتش یمن و مصادره تصمیمگیریها و سلاحهایش است.
در این میان منطقه دیگری نیز از این صحنههای پر سر و صدا متولد شده است. اول ریشهکنی مجسمه صدام حسین و سپس اعدام او. دیگری فصل «بهار عربی» و درسهایی که باید از قسمت سوریه آن گرفت. چهارم ظهور ابوبکر البغدادی از موصل و اعلام قیام «دولت خلافت» و ویرانی سدها و از بین بردن مرزها. اکنون جنگنده آمریکایی در هوا و ژنرال ایرانی روی زمین است.
جاهطلبان متکبر و متوهم هم قبیله ما اصلاحطلبان هستند!
زیباکلام میگوید اصلاحطلبان و طرفداران دولت یازدهم تقریبا از یک قبیله هستند و باید تلاش کنند در انتخابات میان آنها دوگانگی و تفرقه پدید نیاید.
وی ضمن مقالهای در یکی از روزنامههای زنجیرهای نوشت: اگر این دو طیف وحدت داشته باشند دو سوم کرسیهای مجلس را در اختیار میگیرند.
زیباکلام تیرماه گذشته در مصاحبه با آریا پیروزی روحانی را مدیون اصلاحطلبان دانسته و گفته بود: امیدوارم اطرافیان روحانی مثل آقایان نوبخت، مرتضی بانک و نعمتزاده دچار این توهم نشوند که آنها پیروزی آقای روحانی را رقم زدهاند. متأسفانه بعضا شنیده میشود که آقای روحانی و اطرافیان ایشان میگویند نزدیک به یک یا دو سال روی گفتمان اعتدال در دفتر مرکز مطالعات استراتژیک مجمع برنامهریزی صورت گرفته، لذا این گفتمان بوده که موجب پیروزی آقای روحانی شده است. بنده امیدوارم آقای روحانی و اطرافیان ایشان خیلی این تحلیلها را جدی نگیرند... نباید اینگونه توهمات ایجاد شود که مردم خواهان گفتمان اعتدال هستند.
وی مردادماه 93 نیز در مصاحبه با فرارو خاطرنشان کرد: روحانی نمیدانست رئیسجمهور میشود و برنامهای نداشت. آقای روحانی از یک حزب سازمان یافته و ریشهدار و کارکرده و آشنا به امور که همراهان او قبلا با هم کار تشکیلاتی داشتهاند به سمت ریاستجمهوری نرسید، هر چند آقایان و همراهان آقای روحانی دوست دارند قمپز در کنند که در دفتر تحقیقات استراتژیک، پایه مکتب نیاوران را بنا نهادند و مکتب نیاوران خاستگاه اعتدال است و سالها تحقیق و کار جمعی توانسته است پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری 24 خرداد سال گذشته را رقم بزند. واقعیت این است که تا 72 ساعت قبل از برگزاری انتخابات، شاید خود آقای روحانی هم باور نداشتند که میتوانند پیروز انتخابات باشند.
زیباکلام آن زمان گفته بود: متاسفانه بسیاری از افراد نزدیک به آقای روحانی افراد متکبر و جاهطلبی هستند که حضورشان بیش از آنکه بار دولت را سبک کند آن را سنگینتر کرده است و با اعمال و رفتار و کردارشان سبب شدهاند که شاهد ریزش هواداران دولت حداقل در بدنه رسانهها باشیم.
وی گفته بود: به عقیده من تاکنون هم اگر دولت آقای روحانی نزد افکارعمومی تا حدودی موفق جلوه کرده این موفقیت را باید مرهون خرابکاریهای دولت احمدینژاد دانست و دولت روحانی نان ناکارآمدی دولت احمدینژاد و اصولگرایان را تاکنون خورده است که این نانها روزی تمام میشود.
آسوشیتدپرس و نیویورک تایمز برخی ابعاد تمسخرآمیز پیشنهاد آمریکا در مذاکرات ژنو را بازتاب دادند.
به گزارش آسوشیتدپرس طبق این پیشنهاد ایران میتواند بعد از یک دوره محدودیت 10 ساله، تعداد سانتریفیوژهای خود را به 10 هزار یا بیشتر برساند. ایران همچنین باید قسمت عمدهای از اورانیوم غنی شده خود را به خارج از کشور منتقل کند و یا پودر کند به شکلی که قابل استفاده در سلاح هستهای نباشد. گفته شده هدف از این توافق تشویق ایران به خاطر پایبندی این کشور به توافقی است که سال گذشته انجام شد(!!)
آسوشیتدپرس به نقل از دیپلماتهایی که به هیئتهای مذاکرهکننده نزدیک هستند، مدعی شد: احتمال توافق بر سر حد وسطی از خواستهای طرفین وجود دارد. آمریکا در ابتدا خواستار محدودیت 20 ساله برای برنامه هستهای ایران بود و ایران روی محدودیتی کمتر از 10 سال پافشاری داشت. اکنون ممکن است که روی یک حد وسط توافق شود و در ابتدا برنامهای برای محدودیت شدید ایران در یک دوره حداقل 10 ساله اعمال شود و در 5 سال آخر این دوره در صورتی که ایران سازگاری خود را نشان دهد، بتواند به طور تدریجی غنیسازی خود را توسعه دهد.
نیویورکتایمز هم در گزارش مشابهی نوشت: ایده اصلی این است که بابت رفتار خوب ایران در مورد سالهای گذشته هر نوع توافق پاداش داده شود و به تدریج محدودیتها در مورد غنیسازی اورانیوم و تحریمهای اقتصادی لغو شوند. آمریکا در ابتدا درصدد محدودیتهای 20 ساله بود، ایران بر کمتر از یک دهه تأکید کرد. توافق آینده ظاهراً چیزی بینابین است.(!)
این روزنامه نوشت: یک متغیر مورد بحث، غنیسازی اورانیوم توسط ایران را در معرض کنترل شدید حداقل ده ساله قرار خواهد داد.
مفهوم این پیشنهاد گرفتن امتیاز نقد 10 تا 15 ساله شامل توقف غنیسازی 20 درصد، توقف به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته، محدود کردن کارکرد راکتور آب سنگین اراک، توقف فعالیتهای تحقیق و توسعه و کاهش حجم و ظرفیت غنیسازی در حد مینیاتوری و... است اما در مقابل امتیازی که به ایران میخواهند بدهند وعده لغو بخشی از تحریمها در 10 یا 15 سال بعد است!! این در حالی است که غرب به وعدههای کوتاه مدت خود در توافق ژنو عمل نکرد و 100 مورد تحریم جدید را که آخرین آن تحریم کشتیرانی و شرکت نفتکش ایران بود اعمال کرد.
خبرگزاری ایسنا با اشاره به همین زیادهخواهی آمریکا مینویسد: آمریکا پس از مذاکرات وین در آذرماه سال جاری بر زیادهخواهی خود افزوده است که نه فقط مسایل هستهای را شامل میشود بلکه مسایل منطقهای مرتبط با ایران را دربرمیگیرد. پس از آن بود که واژه «زیادهخواهی» به کلید واژه سخنان مقامات کشورمان در سطوح مختلف تبدیل شد. اما آش زیادهخواهی آمریکاییها آنقدر شور شده است که حتی واکنش آیتالله هاشمی رفسنجانی که از حامیان مذاکرات و تعامل 5+1 برای حل مساله هستهای است را هم در پی داشت.
حالا که نرخ تورم را صفر کردهاید در مذاکرات محکمتر بایستید
حالا که تورم را مهار کردهاید و میگویید تورم در بهمن ماه صفر شده، در مذاکرات محکمتر بایستید.
روزنامه جوان با اشاره به سخنان رئیس جمهور در روز ملی مهندس نوشت: رئیس جمهور در این همایش تأکید کرد سال گذشته، تورم بهمن و اسفند را خیلی پایین آوردیم اما هیچ کس پیشبینی نمیکرد امسال تورم ما در بهمن صفر باشد... همزمان تیم مذاکره کننده در حال مذاکره با طرفهای غرب است. این بدان معنی است که تورم صفر درصدی میتواند نه فقط به عنوان یک برگ برنده و پشتوانه تیم مذاکره کننده در مذاکرات باشد بلکه در صورت تداوم این روند کشور را از مذاکره غیرمنصفانه بر سر مسائل هستهای بینیاز کند.
این روزنامه میافزاید: موفقیت اقتصادی مهار تورم که رئیس جمهور محترم بر آن تأکید دارد، در میان برخی مشاوران و اعضای دولت در یک سال و نیم گذشته با بیتفاوتی روبهرو شده است و ایشان نتوانستهاند بین تلاشهای دولت برای کاهش تورم و ثبات اقتصادی با مذاکرات عزتمندانه، رابطه مستقیم پیدا کنند. این دسته از دولتمردان معتقدند باز کردن گره مشکلات اقتصادی صرفاً با کلید مذاکرات ممکن است و لذا همه برنامه خود را به نتیجه گرفتن از مذاکرات متمرکز کردهاند که به طور طبیعی چه بسا در مراحلی به این نتیجه برسند که باید در مذاکرات کوتاه آمد. حالا با معجزهای که رئیس جمهور محترم در حوزه اقتصاد و مهار تورم از آن سخن میگویند بهتر است این دسته از دولتمردان در مذاکرات هستهای محکمتر از قبل بایستند.
شایان ذکر است رئیسجمهور و برخی مقامات دولتی پیش از این نیز از کاهش نرخ بیکاری (تک رقمی شدن آن)، تغییر نرخ رشد اقتصادی از منفی 9 درصد به 4 درصد، کاهش نرخ تورم از 40 درصد به 16 درصد، شروع رونق اقتصادی و... خبر دادهاند.
به آنها که نفهمیدند 24 از 13 بزرگتر است مسئولیت ندهید
پیام انتخابات قانون است و اگر رئیسجمهور میگوید «آنها که پیام انتخابات را نگرفتهاند نباید به مناصب بالای دولتی راه یابند»، بنابراین فتنهگران حق منصبنشینی در دولت را ندارند.
روزنامه وطن امروز نوشت: از یک زاویه جمله رئیسجمهور مبنی بر اینکه «هر که پیام 24 خرداد را نگرفته، نباید به مناصب بالای دولتی راه یابد» جمله درستی است. ناظر بر پیروزی رئیس قوه مجریه، تنها با یک اختلاف چنددهم درصدی- به حدی که با یک احتساب، تعداد رایندهندگان از عدد رایدهندگان به وی برتری دارد- مهمترین پیام انتخابات 24 خرداد 92 را نامزدهای رقیب صادر کردند، آنجا که پیروزی جناب روحانی با یک اختلاف چند دهم درصدی را بهانه تمرد از قانون نکردند. قانون، قانون، قانون و... و باز هم قانون، قانون، قانون است و لازمالاجرا. پیام 24 خرداد 92 «قانونگرایی» بود. آن روز رقبای فرد پیروز و البته هوادارانشان، برای جماعت خسرالدنیا و الاخره 88 کلاس قانون گذاشتند و پیام قانونگرایی صادر کردند. آن روز تمکینی که در برابر یک پیروزی چند دهم درصدی صورت گرفت، برای همیشه مایه عبرت، ایضا شرمساری جماعتی شد که سال 88 اختلاف فاحش 11 میلیونی را ندیدند. آن روز آقایان قالیباف، جلیلی و آن دیگران به علاوه رایدهندگانشان نشان دادند وقتی صحبت از «قانون» میشود، دیگر چند میلیون یا چند نفر ندارد! باید تمکین کرد از قانون؛ چه با 11 میلیون اختلاف فاحش، چه با یک اختلاف چند دهمدرصدی.
این روزنامه خاطر نشان کرد: بر مبنای جمله رئیسجمهور کسانی که علیه نتیجه قانونی انتخابات، لشکر میکشند، صلاحیت منصبنشینی ندارند. جمله وقتی دقیق از آب درآمد، زیبندهتر آن است که اولین عامل، ناقل محترم باشد. «تمکین به قانون» البته فقط پیام 24 خرداد 92 نیست؛ پیام 22 خرداد 88 بلکه پیام هر انتخاباتی است. ما سال 88 اگر یک خط مینوشتیم 24 از 13 بزرگتر است، مکرر در مکرر فریاد زدیم که 40 از هر دوی اینها بزرگتر است. آری! حق منصبنشینی ندارد فتنهگر دیوانهای که 13 را از 24 بزرگتر اما از 40، از همه ملت، خیلی خیلی بزرگتر تصور میکند!! میبینی جناب روحانی! علامت کوچکتر بزرگتر، سرشان نمیشود، از شما پست هم میخواهند! ندهید خب بهشان!
هیبت آمریکا نابود شد مجبور است با ایران تعامل کند
«جملاتی که در بغداد و دمشق و بیروت و صنعا شنیدم، از ظهور قدرت ایران در منطقه حکایت میکند».
سردبیر روزنامه الحیات در یادداشتی نوشت: مقامات عربی معمولاً به گزارشهایی که از حوادث مختلف در پایتختهای جهان منتشر میشوند، اهمیت نمیدهند و احساس نمیکنند که باید به دنبال گوینده اظهارات آن گزارشها بروند یا این که دریابند چه راهی طی شده تا آن مطلب یا گزارشها منتشر شوند. معمولاً یک مقام مسئول یا سیاستمدار به بهانهای حرفی را به روزنامهنگاری میزند و او به شرط این که نامی از او نیاورد به تحلیل حرفهای این مقام میپردازد و به استناد حرفهایش مطلبی را مینویسد و منتشر میکند.
غسان شربل ادامه میدهد: به یاد میآورم چند سال پیش جملهای را از یکی از سیاستمداران در بغداد شنیدم. او گفت اهالی منطقه تا الان نتوانستهاند ابعاد سقوط حکومت صدام حسین را درک کنند. عراق به حکم موقعیتش جزئی از موازنههای تاریخی در این بخش از دنیا است. به مثلث عراقی - ترکی- ایرانی نظری بینداز. سقوط صدام حسین سنگ بنای دیوار امنیتی اعراب را از میان برداشت، فارغ از هر گونه دیدگاه یا موضعی که ما از صدام و نظام او داشتیم، سقوط این نظام معادلات و موازنههای جدیدی را به وجود آورد. اعراب نتوانستند به شکل بارزی واکنش یکپارچهای به این سقوط بدهند و خلأ سقوط ضلع عراق از معادلات امنیتی را پر کنند. بعد از سقوط حکومت صدام و بازنشستگی آمریکا، ایران و ترکیه جدید ظهور کردند.
وی میافزاید: جمله دیگر را در دمشق شنیدم. سخنگویی گفت که آمریکا در عراق خون فرزندان این کشور را ریخت و میلیونها دلار از ثروتش را به باد داد و اضافه بر آن مصداق و هیبت خود را نابود کرد، الان حقایق تازهای در منطقه به وجود آمد و آمریکا دیر یا زود مجبور خواهد شد که با قدرتهای زنده در منطقه تعامل کند. چه کسی میتواند مانع از شلیک موشک از غزه به اسرائیل توسط جنبش حماس یا حکومت خودگردان فلسطینی شود؟ چه کسی میتواند مانع از شلیک موشکها از جنوب لبنان توسط حزبالله یا دولت لبنان شود؟ آمریکا میداند که کلید مواضع حماس و حزبالله در دمشق و تهران است، برای همین در آخر مجبور است علیرغم اختلافاتش با این دو پایتخت آنها را به حساب آورد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، شربل با اشاره به نفوذ حزبالله در لبنان و انصارالله در یمن که هر دو از متحدان ایران هستند، خاطرنشان میکند: حالا از همه این جملات قصار به واقعیت امروز میرسیم. ارتش عراق به همراه گروههای شبهنظامی «داوطلب مردمی» برای خلاصی از سلطه داعش که در مناطق سنینشین جمع شده، میجنگد. مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان میگوید که مرزهای جدید با خون در عراق و سوریه و یمن کشیده میشوند و ارتش سوریه در جنوب کشور با حزبالله و گروههای وابسته به ایران برای بیرون راندن «ارتش آزاد سوریه» از آخرین پناهگاههایش میجنگد و رهبر هر دو ارتش عراق و سوریه ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده «سپاه قدس» است. در یمن سقوط صنعا به دست الحوثیها بعد از پیروزیشان در فروپاشی ارتش یمن و مصادره تصمیمگیریها و سلاحهایش است.
در این میان منطقه دیگری نیز از این صحنههای پر سر و صدا متولد شده است. اول ریشهکنی مجسمه صدام حسین و سپس اعدام او. دیگری فصل «بهار عربی» و درسهایی که باید از قسمت سوریه آن گرفت. چهارم ظهور ابوبکر البغدادی از موصل و اعلام قیام «دولت خلافت» و ویرانی سدها و از بین بردن مرزها. اکنون جنگنده آمریکایی در هوا و ژنرال ایرانی روی زمین است.
جاهطلبان متکبر و متوهم هم قبیله ما اصلاحطلبان هستند!
زیباکلام میگوید اصلاحطلبان و طرفداران دولت یازدهم تقریبا از یک قبیله هستند و باید تلاش کنند در انتخابات میان آنها دوگانگی و تفرقه پدید نیاید.
وی ضمن مقالهای در یکی از روزنامههای زنجیرهای نوشت: اگر این دو طیف وحدت داشته باشند دو سوم کرسیهای مجلس را در اختیار میگیرند.
زیباکلام تیرماه گذشته در مصاحبه با آریا پیروزی روحانی را مدیون اصلاحطلبان دانسته و گفته بود: امیدوارم اطرافیان روحانی مثل آقایان نوبخت، مرتضی بانک و نعمتزاده دچار این توهم نشوند که آنها پیروزی آقای روحانی را رقم زدهاند. متأسفانه بعضا شنیده میشود که آقای روحانی و اطرافیان ایشان میگویند نزدیک به یک یا دو سال روی گفتمان اعتدال در دفتر مرکز مطالعات استراتژیک مجمع برنامهریزی صورت گرفته، لذا این گفتمان بوده که موجب پیروزی آقای روحانی شده است. بنده امیدوارم آقای روحانی و اطرافیان ایشان خیلی این تحلیلها را جدی نگیرند... نباید اینگونه توهمات ایجاد شود که مردم خواهان گفتمان اعتدال هستند.
وی مردادماه 93 نیز در مصاحبه با فرارو خاطرنشان کرد: روحانی نمیدانست رئیسجمهور میشود و برنامهای نداشت. آقای روحانی از یک حزب سازمان یافته و ریشهدار و کارکرده و آشنا به امور که همراهان او قبلا با هم کار تشکیلاتی داشتهاند به سمت ریاستجمهوری نرسید، هر چند آقایان و همراهان آقای روحانی دوست دارند قمپز در کنند که در دفتر تحقیقات استراتژیک، پایه مکتب نیاوران را بنا نهادند و مکتب نیاوران خاستگاه اعتدال است و سالها تحقیق و کار جمعی توانسته است پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری 24 خرداد سال گذشته را رقم بزند. واقعیت این است که تا 72 ساعت قبل از برگزاری انتخابات، شاید خود آقای روحانی هم باور نداشتند که میتوانند پیروز انتخابات باشند.
زیباکلام آن زمان گفته بود: متاسفانه بسیاری از افراد نزدیک به آقای روحانی افراد متکبر و جاهطلبی هستند که حضورشان بیش از آنکه بار دولت را سبک کند آن را سنگینتر کرده است و با اعمال و رفتار و کردارشان سبب شدهاند که شاهد ریزش هواداران دولت حداقل در بدنه رسانهها باشیم.
وی گفته بود: به عقیده من تاکنون هم اگر دولت آقای روحانی نزد افکارعمومی تا حدودی موفق جلوه کرده این موفقیت را باید مرهون خرابکاریهای دولت احمدینژاد دانست و دولت روحانی نان ناکارآمدی دولت احمدینژاد و اصولگرایان را تاکنون خورده است که این نانها روزی تمام میشود.