kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۶۱۱
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶

وزیر جهاد کشاورزی: با واردات بی‌رویه میوه به شدت برخورد می‌کنیم

عده‌ای سودجو با به راه انداختن جنگ روانی قصد وارد کردن میوه را داشتند، وزارت جهاد کشاورزی با واردات بی‌رویه به شدت برخورد می‌کند.

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پیش از ظهر دیروز در نشستی خبری درباره تنظیم بازار شب عید گفت: میوه شب عید عمدتاً در 3 محصول کیوی، پرتقال و سیب خلاصه می‌شود، و این محصولات به اندازه کافی در کشور تولید شده و کمبودی برای شب عید نخواهیم داشت.
وی با اشاره به بارش برف سال گذشته در استان‌های شمالی، افزود: به دنبال این مسئله، عده‌ای سر و صدا به پا کردند که برای شب عید با کمبود مواجه خواهیم بود و در این زمینه جنگ روانی ایجاد کردند که فشار بیاورند و اقدام به واردات کنند. حجتی با بیان اینکه 4 درصد مرکبات دنیا در ایران تولید می‌شود، اضافه کرد: این در حالی است که جمعیت ما حدود یک درصد جمعیت دنیا است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ممکن است عده‌ای در بازار به دنبال فضاسازی باشند که محصولاتی را که دارند به فروش برسانند یا محموله‌ای را وارد کنند، گفت: سال گذشته مقدار زیادی پرتقال در کشور فاسد و دور ریخته شد.
وی با بیان اینکه یک میلیون تن سیب اضافه بر نیاز در کشور جود دارد، گفت: باید دغدغه صادرات و مصرف این محصول را داشته باشیم، ضمن اینکه در محصول کیوی نیز با اضافه محصول مواجه هستیم و پرتقال نیز به اندازه کافی در کشور وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پرتقال و سیب توسط سازمان تعاون روستایی خریداری و ذخیره شده گفت: امسال نیز مانند سال‌های گذشته، به همان میزانی که این محصولات در ایام عید توزیع می‌شدند، توزیع انجام خواهد گرفت و روال طبیعی خود را طی خواهد کرد.
حجتی با بیان اینکه فقط سیب و پرتقال خریداری و ذخیره شده و وارد بازار خرید و فروش کیوی نشده‌ایم، گفت: هیچ مشکلی برای تنظیم بازار شب عید وجود ندارد و طبق برنامه‌ای که ستاد تنظیم بازار پیش‌بینی و ابلاغ کرده، خرید انجام شده و در حال حمل به مراکز استان‌ها از جمله تهران است، ضمن اینکه توزیع در 8 روز پایانی سال (از 22 تا 30 اسفند ماه) انجام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مرغ به وفور در میادین میوه و تره‌بار وجود دارد، گفت: قیمت این کالا (به صورت گرم) در میادین میوه و تره‌بار 6980 تومان است.
حجتی افزود: شرکت پشتیبان امور دام، مرغ منجمد را به قیمت 5500 تومان در اختیار هر تعاونی یا گروهی که بخواهند و به هر میزانی که نیاز داشته باشند، قرار می‌دهد که این مرغ نیز در میادین از جمله میدان بهمن به قیمت 5900 تومان به مصرف کنندگان عرضه می‌شود، ضمن اینکه قیمت مرغ در زمان آغاز دولت فعلی نیز بین 6700 تا 7200 تومان بوده و بنابراین افزایشی نسبت به آن زمان نداشته است. وی در رابطه با بحث تنظیم بازار در کشور ادامه داد: ما یک ارزیابی کلی انجام می‌دهیم که تقاضا برای محصولات کشاورزی چقدر است. یک پیش‌بینی هم در ارتباط با تولید داریم که براین اساس، در برخی محصولات با کسری مواجه هستیم که باید آن را از راه واردات تأمین کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کنترل می‌کنیم واردات به اندازه کسری باشد، خاطرنشان کرد: ممکن است نارسایی‌هایی در این زمینه وجود داشته باشد، اما ما براساس این برنامه پیش می‌رویم و نیاز کلان کشور را تأمین می‌کنیم. به عنوان مثال، حدود 3 میلیون تن مصرف برنج کشور و بین 2 میلیون و 100 تا 2 میلیون و 200 تن میزان تولید آن است. ما باید پیگیری کنیم 800 هزار تن برنج وارد کشور شود، ضمن اینکه همیشه بخشی از این 800 هزار تن توسط دولت ذخیره می‌شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش صادرات مرغ و تخم مرغ طی سال جاری، اعلام کرد: در 10 ماهه امسال 66 هزار تن مرغ صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 46 درصد افزایش داشته است، ضمن اینکه ما توان صادرات بیش از 500 هزار تن مرغ را داریم و به دنبال بازارهای صادراتی در این زمینه هستیم.
حجتی با بیان اینکه در 10 ماهه امسال 61 هزار تن تخم مرغ صادر شده است، اظهار داشت: این میزان نیز نسبت به سال گذشته 65 درصد افزایش داشته است.
وی در ارتباط با صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی اظهار داشت: در 9 ماهه امسال در بخش کشاورزی و مواد غذایی 4/7 میلیارد دلار صادرات انجام شده که شامل محصولات خام کشاورزی و محصولات فرآوری شده بوده است. این میزان نسبت به سال قبل حدود 22 درصد افزایش یافته، ضمن اینکه واردات این محصولات تا پایان آذر ماه سال جاری 9/2 میلیارد دلار بوده که 1/5 درصد کاهش یافته است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مهمترین وظایفی که این وزارتخانه به دنبال آن است، توضیح داد: مشکلی که گریبانگیر کشور ما است و تولید و اقتصاد از آن رنج می‌برد، بحث بهره‌وری و افزایش آن است و پیدا کردن راهکارهایی که ما بتوانیم بهره‌وری را افزایش دهیم و همچنین پیدا کردن منابعی که در اختیار این موضوع قرار بگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره اجرایی شدن قیمت‌های تضمینی محصولات کشاورزی گفت: طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی به تصویب شورای اقتصاد رسیده  و محصولات زراعی و باغی را تحت پوشش قرار می‌دهد و از آنجا که این وزارتخانه باید طبق مصوبه عمل کند، این طرح در زمان‌هایی که قیمت محصولات پایین‌تر از بازار است، برای جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان انجام می‌شود.  حجتی افزود: وزارت جهاد کشاورزی هرساله پیشنهادهای خود را درباره میزان قیمت‌ها اعلام می‌کند، اما معتقد هستیم که باید در برنامه‌های توسعه‌ای خرید تضمینی به سمت بورس متمایل شود. وی خاطرنشان کرد: بورس کالاهای کشاورزی می‌تواند با توجه به بازار، محصولات را خریداری کرده و مابه‌التفاوت را از دولت تحویل گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان افزود: این کار به‌تازگی آغاز شده و امیدواریم که نظام خرید تضمینی هرچه سریع‌تر با سیاست‌گذاری‌های اعمال‌شده، از حالت سنتی خارج شده و به بورس منتقل شود.