فرمانده ناجا:
مداخله پلیس در فضای مجازی بهخاطر حفاظت از اطلاعات مردم است
فرمانده ناجا گفت: هدف از مداخله پلیس در فضای مجازی، حفاظت از اطلاعات مردم است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سردار اسماعیل احمدیمقدم در مراسم افتتاح ساختمان مرکزی پلیس فتا با بیان اینکه یکی از سفارشات فرمانده کل قوا به بنده تکمیل اقدامات در حوزه رایانه بود، گفت: امروز گامهای زیادی توسط ناجا در حوزه سایبری برداشته شده است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا تحریم بیسیم مشکلاتی را برای ناجا ایجاد کرد، افزود: ولی این مسئله چندان هم بد نشد، چرا که خودمان موفق به تولید صنعتی بیسیمهای تترا شدیم ولی با یک برنامه باید آن را فراگیر کنیم.
فرمانده نیروی انتظامی از اعلام آمادگی این سازمان به عنوان اپراتور خبر داد و افزود: در پایینترین ردهها در نیروی انتظامی ارتباط آنلاین و دیجیتال وجود دارد و اگر تترا راهاندازی شود، امکان ارتباط دیجیتال با همه نفرات نیروی انتظامی امکانپذیر خواهد بود.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه مداخله ما در فضای مجازی حفاظت از اطلاعات مردم است، گفت: افزایش قدرت اطلاعاتی پلیس در این فضا به مفهوم تقویت سیستم جاسوسی و سرک کشیدن به زندگی خصوصی افراد نیست، بلکه هدف ما حفاظت از حریم خصوصی، اموال، آبروی مردم و صیانت از کشور به شمار میرود.
سردار احمدیمقدم با بیان اینکه بخش عمده جرایم سایبری سرقت اطلاعات مردم برای کلاهبرداری است، عنوان داشت: پلیس فتا مرزبان فضای مجازی کشور برای مقابله با دشمنان است. ما از این فضا برای محدود کردن مردم استفاده نمیکنیم.
وی افزود: در شبکه اجتماعی موبایلی، همه تصور میکنند که اگر پلیس در مورد وایبر صحبت میکند، یعنی میخواهد مردم را از مزیتی محروم سازد، در حالیکه تمام باندهای قاچاق مواد مخدر و تروریستی جهان به این فضا کوچ کرده و از این شبکهها جهت تحقق اهداف شوم خود استفاده میکنند.
دستگیری 20 هزار مجرم سایبری
رئیس پلیس فتای ناجا نیز با بیان اینکه از ابتدای پلیس فتا تاکنون20 هزار مجرم سایبری دستگیر شدهاند، ادامه داد: 80 درصد نیروهای پلیس فتا مهندس هستند و این افراد طی سه سال گذشته موفق به کسب مدارک کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه سایبر شدهاند.
سردار هادیانفر با اشاره به اینکه قدرت کشف پلیس فتا در جرایم سایبری به طور متوسط 83 درصد بوده است گفت: در سال جاری موفق به کشف 92 درصدی جرایم در فضای مجازی شدیم.
این مقام ارشد انتظامی در رابطه با علل و انگیزه جرایم سایبری در کشور بیان داشت: 81 درصد علل جرایم مالی، 12 درصد ضد اخلاقی، 3 درصد سیاسی امنیتی و 2 درصد سرگرمی است.
برگزاری 4 مانور سایبری در کشور
وی عنوان داشت: تاکنون 4 مانور سایبری در کشور اجرا شده است که نخستین مانور با ابلاغ ستاد کل بوده و آخری نیز بهمن ماه امسال برگزار شد.
سردار هادیانفر افزود: پلیس فتای ایران با 137 کشور دنیا در ارتباط است و ارتباط تنگاتنگی با پلیس اینترپل دارد.
رئیس پلی فتای ناجا از برگزاری نشست 2015 جرایم سایبری بهم پیوسته در جهان به میزبانی ایران خبر داد و گفت: این نشست در خردادماه سال آینده در تهران برگزار میشود.
وی با اشاره به رونمایی از سایت همیاران پلیس فتا اظهار کرد: طی روزهای اخیر 895 نفر عضو این سایت شده که میتواند نتایج موثری در کاهش جرایم سایبری داشته باشد.