خطیب جمعه تهران:
مسئولان نباید نسبت به فرهنگ جامعه بیتفاوت باشند
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه هیچ یک از مسئولان نمیتوانند بگویند درمورد امر به معروف وظیفه ندارند، گفت: مسئولان سعی کنند فرهنگ اسلامی را در جامعه حاکم کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی در خطبههای نماز جمعه تهران، گفت: باید از حوادث بزرگ درسهای بزرگ گرفت. هنوز فضای ما به 22 بهمن معطر است. روز 22 بهمن یادآور یک حرکت بسیار عظیم و گسترده و بهتآور و پیروزی معجزه آساست که باید این حوادث را با تمام زوایایش به خاطر داشته باشیم و فراموش نکنیم.
وی با بیان اینکه امام(ره) میفرمایند که حفظ انقلاب از اصل آن مهمتر است، گفت: خدا ما و مردم ما را یاری کرد که انقلاب کردیم. انقلاب کردند و نظام طاغوت را ساقط کردند. نظام الهی را به وجود آوردند، اما باید مراقب باشیم که این انقلاب را حفظ کنیم. حفظ انقلاب به دوش مسئولان و مردم است.
آیتالله موحدی کرمانی افزود: مردم از امام و ولیفقیه تبعیت کنند که بحمدالله به این وظیفه به خوبی عمل میکنند. باز مردم باید در انتخاب مسئولان دقت کنند. مسئولان به دست مردم انتخاب میشوند و باید بصیرت و شناسایی کامل باشد. مبادا خدایی نکرده انتخابی بر مبنای یک اشتباه صورت گیرد که فاجعهای عظیم خواهد بود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: وظیفه مردم در حفظ انقلاب دو اصل تبعیت از ولیامر، اطاعت و فرمانبری و دیگری بیداری و بصیرت و هوشیاری در وقت انتخاب مسئولان است، البته فرقی نمیکند که انتخابات شوراها، مجلس شورای اسلامی و یا خبرگان باشد. باید دقت کرد افرادی که در خبرگان راه مییابند، صد درصد تمام وجودشان اطاعت از ولی امر باشد و اطاعت از ولی امر را پر کرده باشد تا وظیفه خودشان را به بهترین شکل انجام دهند.
وی با بیان اینکه انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم، اظهار داشت: عمده وظیفه در حفظ انقلاب بر عهده مسئولان است. خدا در قرآن میفرماید اگر به گروهی قدرت دادیم، از آنها انتظار داریم نماز را بر پا دارند و جامعه را با خدا آشنا و معنویت را در جامعه حاکم کنند که این یک اصل بسیار مهم است.
آیتالله موحدی کرمانی با بیان اینکه هیچ یک از مسئولان نمیتوانند بگویند که در مورد امر به معروف وظیفه ندارند و وظیفه فلان و فلان است، گفت: خیر، این طور نیست. مسئولان در امر فرهنگ وظیفه دارند. مسئولان سعی کنند فرهنگ اسلامی را در جامعه حاکم کنند و قوی سازند. این مسئله بسیار مهمی است.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: آنچه که در ارتباط با فرهنگ جامعه اتفاق میافتد، مسئولان نمیتوانند خودشان را کنار بکشند و بیتفاوت باشند. بر روی کنسرتهایی که برگزار میشود، دقت کنند. بر روی فیلمها دقت کنند و به هر فیلمی اجازه ندهند که پخش شود. اگر فیلم صددرصد بر پایه و ضوابط اسلامی است اجازه پخش دهند و در غیراین صورت اجازه پخش ندهند.
وی با تأکید بر اینکه درباره کتابهایی که چاپ میشود و انسانهایی که به عنوان هنرمند مورد تشویق قرار میگیرند و در جامعه اندک اندک راه مییابند نیز همینطور است و باید دقت کنند، افزود: مبادا هنرمندانی با سوابق بسیار زشت و بد و سابقه همکاری با نظام شاه و سابقه همکاری با فتنه 88 در جامعه ما چهرهشان نمایان شود. مردم از اینها متنفر هستند.
آیتالله موحدی کرمانی با بیان اینکه اگر در این 36 سال و در این حرکت توفنده نقطه ضعفهایی هست، پیدا کنند، گفت: تعصب نداشته باشیم که هر چه در این 36 سال گذشته، صحیح بوده، چه بسا اشتباه هم داشتهایم، اشتباهات کردهایم؛ اشتباهات دیگر تکرار نشود.
وی ضمن تبریک به مناسبت ولادت حضرت زینب و روز پرستار، گفت: به پرستاران عزیزی که خادم بیماران هستند، میگویم که عمل شما بسیار ارزنده است و کار شما یکی از عبادات بزرگ است، در روایتی جبرئیل آرزو میکند که کاش انسان بود و چند کار را انجام میداد که یکی از آنها عیادت و پرستاری از مریض است، شما عملی را انجام میدهید که جبرئیل آرزو میکند که آن را انجام دهد، این کار سخت را به شما تبریک میگویم و از خدای متعال برای شما مزد فراوان خواستارم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه سخنانش از مقاومت مردم یمن تقدیر کرد و گفت: مردم مقاوم یمن بحمدالله با این مقاومتشان افتخار آفریدند و کمر دشمن را شکستند که بنده این مقاوت را به مردم انقلابی یمن تبریک میگویم و به آنها تذکر میدهم که مراقب توطئههای سازمان ملل و شورای همکاری خلیج فارس باشید تا به مقاومت شما ضربه نزند.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی از سیاستمداران معروف آمریکایی میگوید؛ بهترین گزینه آن است که پای داعش به بغداد برسد و تمام شیعیان را به قتل برساند، قطعا این جنایت به خود آنها هم خواهد رسید و دامن خودشان را هم خواهد گرفت.
آیتالله موحدی کرمانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با سخنان رهبر معظم انقلاب که پیوسته فرمودهاند، «من به مذاکرات خوشبین نیستم»، گفت: رهبر انقلاب میفرمایند که «امیدی به همکاری با طرفهای غربی نیست، لذا کارها و پیشرفتها را خودمان شروع کردیم»، این یک درس است که هیئت ایرانی به این تجربه و درس هم توجه کند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه وضعیت هستهای کشور ما با 10 سال قبل بسیار تفاوت کرده است، اظهار داشت: تعلیق را پذیرفتیم اما فهمیدیم که امیدی به اروپا نیست. این هم یک تجربه است. شاید اگر هم تعلیق را نمیپذیرفتیم بعضیها حقیقت برایشان روشن نمیشد.
وی با اشاره به اینکه تکیه بر درون منافی دیپلماسی نیست، افزود: ما امروز تکیه به داخل و نیز منابع و نیروهای فراوان داریم اما آمریکا مشکلات اقتصادی و کسری بودجه داشته و میان او و اروپا اختلاف بسیاری وجود دارد.
آیتالله موحدی کرمانی در ادامه به سخنان حضرت علی(ع) در معرفی دشمن اشاره کرد و گفت: ایشان میفرماید که اگر دیدی دشمن تبسمی کرد و لبخندی زد، گول نخور، ایشان دشمن را به آب در مقابل آتش تشبیه میکند و میفرماید ممکن است که همتی گمارده شود و این آب با آتش نزدیک شود و سعی کنند که آتش و آب به هم نزدیک شوند و رفاقت کنند تا حدی که آب به جوش آید، اما مواظب باش که بالاخره آب و آتش دشمن هم هستند، همین آبی که جوش آمده و خواستی آب را به آتش نزدیک کنی، اگر آب به آتش برسد، او را خاموش میکند.
وی اضافه کرد: حضرت امیر(ع) در جای دیگری میفرمایند: مواظب باشید و دقت کنید که دشمن، دشمن است و مواظب باش. گاه دشمن یک قدم نزدیک میشود که تو را غافل کند و غافلگیرانه بر تو مسلط گردد، خیلی احتیاط کن و به سادگی به دشمن اعتماد نکن و حسنظن نداشته باش، یادت نرود که دشمن، دشمن است و محال است که دشمن مهربانی کند و دل مهربانی نسبت به طرف مقابل داشته باشد.
حجتالاسلام ذوالنور : بیش از 4300 روحانی
در دفاع مقدس به شهادت رسیدهاند
به گزارش خبرگزاری نسیم، دبیر کل کنگره شهدا و ایثارگران روحانی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز گفت: شخصیتهای بزرگی از روحانیون در جایگاههای مختلف از نماینده مجلس و حوزه و دانشگاهها تمام در جبهه حضور مییافتند. 44 ائمه شهید در انقلاب و جنگ داریم. خیلی از روحانیون در جنگ، پشت جبههها را به یک مسجد برای اشاعه اخلاق دینی و حل مسائل مبتلابه رزمندگان را ترویج میکردند.
وی همچنین گفت: محور حضور روحانیون، محور تخصصی بود. در کنار فرماندهان روحانی، بخش عمدهای از کادر نیروها و متخصصین و غواصان، آرپیچیزن، تخریبچی و ... را روحانیون تشکیل میدادند. بخش کادر تخصصی جنگ ما را روحانیون تشکیل میدادند.
حجتالاسلام ذوالنور ادامه داد: 700 نفر از آن روحانیون که در جنگ جایگاه تخصصی داشتند شناسایی شدهاند. روحانیون بیشترین نقش را در جنگ ما ایفا کردند. روحانیون رزمی تبلیغی بیشترین نقش را در جنگ ایفا میکردند.
دبیر کل کنگره شهدا و ایثارگران روحانی افزود: جمع زیادی از روحانیون با کتمان روحانی بودن به جبهه اعزام میشدند و به عنوان بسیجی به جنگ میرفتند. خیلی از اینها گمنام شهید شدند و روی سنگ قبر آنها روحانی قید نشده است و اطلاعاتی در مورد آنها نداریم. در برگزاری یادوارهها تازه خیلی از اینها کشف میشوند.
وی اظهار داشت: با همکاری بنیاد شهید و این کنگره آماری داشتیم که 2776 شهید روحانی به جنگ تقدیم کردیم ولی باید عرض کنم که با تفحصهای اخیر و تحقیقات فراوان آمار شهدای روحانی ما به بیش از 4300 روحانی رسیده است. آمار شهدای روحانی 2/5 برابر نسبت به سایر اقشار است و این یک پیامی دارد که روحانیت در همه تاریخ سپر بلای این مردم و کشور بوده است که فلسفه روحانیت نیز این است.
حجتالاسلام ذوالنور گفت: سوم اسفند منشور روحانیت صادر شد و امام با آن پیام امروز را میدیدند. آن پیام را بخوانید. امام تأکید کردند که روحانیت دچار دنیازدگی نشوند در دام دنیا و تحجر نیفتند.
دبیر کل کنگره شهدا و ایثارگران روحانی گفت: امروز خطر تحجر و جدایی دین از سیاست خطر جدی است که حوزه علمیه را تهدید میکند. این مسئله در پیام امام وجود دارد. مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی خود در خراسان شمالی این نکته را تذکر دادند.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور:
با کمبود پرستار مواجهیم
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد میرزا بیگی درخطبههای پیش ازنماز با بیان اینکه در نگاه تاریخی به پرستاری این حرفه همذات بشر از ابتدای خلقت بوده است، گفت: حضرت زینب(س) در روز عاشورا نهضت پرستاری را تکمیل کرده است و بر قله پرستاری دنیا ایستاده است.
وی بیان داشت: بعد از انقلاب اسلامی در عرصه پرستاری پیشرفتها و اتفاقهای بزرگی رخ داده است و ما در سال 94 وارد یکصدمین سال علم پرستاری در کشور میشویم که این علم ابتدا از ارومیه آغاز و سراسر کشور را دربر گرفت.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور افزود: قبل از انقلاب اسلامی تنها 11 مدرسه پرستاری داشتهایم که در حال حاضر 170 دانشکده پرستاری و بیش از 200 برنامه درسی در این زمینه تدریس میشود.
میرزابیگی افزود: تعداد پرستاران ما در 850 بیمارستان کشور 140 هزار نفر است که با توجه به جمعیت موجود و تختهای بیمارستانی با کمبود پرستار مواجه هستیم و باید دو برابر این تعداد پرستار مشغول به کار باشد.
وی افزود: در سال 83، 40 هزار پرستار بیکار داشتهایم ولی در حال حاضر پرستار بیکار نداریم و بلکه با کمبود پرستار در بیمارستانها مواجه هستیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری در افزایش سلامت باعث شد پرستاران در صف اول خدمت به مردم در این زمینه باشند.