نارنجیها در خیابانهای اوکراین سنگرهای 5 متری احداث کردند
به رغم وعدههای پیدرپی دولت کیف، مخالفان غربگرای اوکراینی همچنان در حال مستحکمتر کردن سنگرهایشان هستند.
به رغم وعدههای پیدرپی دولت کیف، مخالفان غربگرای اوکراینی همچنان در حال مستحکمتر کردن سنگرهایشان هستند.
عقبنشینی نخستوزیر اوکراین و اعلام وی مبنی بر آمادگی استعفا (البته به شرط موافقت پارلمان) و انتشار خبر ترمیم احتمالی کابینه در کنار وعده وعیدهای پیدرپی مقامات کیف هنوز هم نتوانسته مخالفان این کشور را نسبت به اعتراضها مجاب کند. طی دو روز گذشته کیف و مناطقی از غرب اوکراین به معنی واقعی کلمه درگیر یک «جنگ خیابانی» بود که طی آن دستکم پنج تن کشته و صدها نفر نیز زخمی شدند. شمار زیادی از مجروحان را نیروهای نظامی تشکیل میدهند که همین امر نشان از «اوضاع جنگی» این کشور دارد.
در همین رابطه خبرگزاری فرانسه روز گذشته گزارش داد مخالفان بیتوجه به هشدارها و وعدههای مقامات این کشور همچنان در حال تقویت سنگرهایی هستند که ارتفاع بعضی از آنها حتی به پنج متر هم رسیده است!
تقویت سنگرها پس از انتشار شایعاتی صورت گرفت که بر اساس آن گفته میشود دولت قصد «اعلام وضعیت اضطراری» و استفاده از نیروهای «ویژه» برای مهار مخالفان را دارد.
طی ناآرامیهای اخیر اوکراین که با حمایتهای شگفتآور غربیها از مخالفان ادامه داشته، بسیاری از دفاتر دولتی از جمله ساختمان وزارت کشاورزی به تصرف مخالفان در آمده است.
هم دولت آمریکا و هم دولتهای فرانسه، آلمان و لهستان تمام قد از مخالفان حمایت کرده و کیف را به تحریم و تنبیه و حتی «قطع روابط» تهدید کردهاند. آخرین خبرها حاکی است، آلمان سفیر خود از این کشور را فراخوانده و فرانسه نیز به زودی چنین خواهد کرد. در این بین غربیها روسیه را نیز متهم به دخالت در امور اوکراین میکنند. برخی رسانههای غربی حتی پا را فراتر نهاده و اعلام کردهاند، مسکو نیروهای ویژه سرکوب خود را روانه کیف کرده است. «یوری اوشاکف»، مشاور رئیسجمهور روسیه در واکنش به این خبرها و موضعگیریها تاکید کرد مسکو دخالتی در اوکراین ندارد. این مقام روسی گفت: «ما در بحران کنونی اوکراین دخالتی نداریم. البته ابن بدان معنا نیست که با مقامات این کشور، از جمله در بالاترین سطح، تماس نداشته و اوضاع را دنبال نمیکنیم.»
سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه نیز در گفتوگوی روز جمعه خود با دبیر شورای اروپا از کشورهای غربی خواست اوضاع اوکراین را «واقعبینانه» بررسی کنند.
اوضاع بحرانی در اوکراین حتی «میخائیل گورباچف» آخرین رئیسجمهور شوروی را نیز نگران کرده طوری که خبر میرسد وی با ارسال نامهای به پوتین، از وی خواسته با همکاری آمریکا راهی برای نجات این کشور اروپایی پیدا کند.
ناآرامیهای اوکراین از 21 نوامبر 2013 و به بهانه امضا نشدن توافقنامه تجاری بین کیف و بروکسل آغاز شده اما اکنون مخالفان نارنجی این کشور میگویند فقط در صورت سقوط این دولت به خانهشان باز خواهند گشت.