ناظران بینالمللی برای بررسی کشتار مسلمانان به میانمار رفتند
ناظران بینالمللی برای بررسی کشته شدن بیش از 40 مسلمان میانمار وارد این کشور شدند.
ناظران بینالمللی برای بررسی کشته شدن بیش از 40 مسلمان میانمار وارد این کشور شدند.
به گزارش خبرگزاریها، دولت میانمار به ناظران بینالمللی اجازه داده با سفر به نقاطی از این کشور،درباره کشته شدن بیش از 40 مسلمان در این کشور تحقیق کنند.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده بود بوداییان محلی استان راخین در میانمار، نهم و سیزدهم ژانویه 2014 (19 و 23 دی) در دو اقدام جداگانه مسلمانان این استان را مورد حمله قرار دادهاند.
«ناوی پیلای» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از مقامات میانماری خواسته است تحقیق کاملی درباره حملهها و قربانیان آن صورت بگیرد.
وی با اعلام اینکه یک پلیس روز 13 ژانویه (23 دی) توسط مسلمانان روهینگیا کشته شده افزود: پس از آن روستای «دوچی یارتان» مورد حمله پلیس و بوداییان افراطی قرار گرفت که در آن 40 زن، مرد و کودک کشته شدند. یک مؤسسه حقوق بشر در بانکوک پایتخت تایلند، کشته شدن 40 مسلمان از سوی پلیس میانمار را تأیید کرده است.
میانمار در سال 1982 با تصویب قانون شهروندی، هشت گروه نژادی و 130 گروه اقلیت را در این کشور به رسمیت شناخت اما 800 هزار مسلمان (میزان جمعیت مسلمانان میانمار در آن زمان) را شامل این قانون اعلام نکرد. این مسئله بهانهای برای بوداییان و مقامات میانمار شده تا دست به قتل عام مسلمانان این کشور بزنند. اولین درگیری بوداییان با مسلمانان در استان راخین در ماه ژوئن 2012 رخ داد که در آن 650 مسلمان کشته و 135 هزار نفر آواره شدند. بوداییان تندرو مساجد و منازل مسکونی مسلمانان را آتش میزنند و مدعی هستند آنها از کشورهای اطراف به میانمار آمدهاند. در صورتی که مسلمانان جزو ساکنان اصلی این کشور هستند.
ادامه خشونتها علیه مسلمانان میانمار تاکنون،موجب آوارگی یک میلیون نفر شده که دهها هزار نفرشان در اردوگاهها زندگی میکنند. سازمان ملل آمار یک میلیونی آوارگان را تأیید کرده است. میانمار حدود 50 میلیون نفر جمعیت دارد که حدود سه درصد از آنها (معادل یکمیلیون و 500 هزار نفر) مسلمان هستند.