kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۰۱
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۴

بورس پس از 2 هفته مثبت شد

شاخص بورس تهران پس از 2 هفته دیروز مثبت شد.
شاخص بورس تهران پس از 2 هفته دیروز مثبت شد.
به گزارش ایسنا در پی حمایت حقوقی‌ها از بازار سرمایه و برنامه سهامداران عمده برای انتشار اوراق اختیار فروش تبعی به منظور تضمین قیمت سهام تحت مدیریت خود، شاخص بورس تهران دیروز به روند مثبت بازگشت.
به این ترتیب با انتشار نخستین اوراق اختیار فروش تبعی شرکت نفت و گاز تامین، شاخص کل بورس روز اول هفته تا نیمه معاملات 641 واحد افزایش یافت و به کانال 82 هزار و 670 واحد رسید و شرکت‌های هلدینگ خلیج‌فارس، نفت و گاز پارسیان، مخابرات، تاپیکو، بانک پاسارگاد و پارسیان بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص بورس گذاشتند.
در دو هفته گذشته و با مطرح شدن شایعاتی همچون تغییر مدیران سازمان بورس و نیز ابهامات بودجه 93 و انتشار خبرهای منفی در خصوص افزایش نرخ خوراک پتروشیمی و بهره مالکانه معادن بازار سرمایه ملتهب شد و شاخص بورس تهران حدود هفت هزار واحد سقوط کرد.
این در حالی است که بعد از انتشار نخستین اوراق فروش تبعی توسط تاپیکو، قرار است چند شرکت حقوقی بزرگ بازار سرمایه از جمله ساتا، غدیر، هلدینگ نفت و گاز پارسیان، هلدینگ سرمایه‌گذاری امید و بانک ملت با هدف حمایت از سهام تحت مدیریت خود، اوراق اختیار فروش تبعی منتشر کنند.
تازه‌ترین آمار خصوصی‌سازی
معادل 152 هزار و 857 میلیارد ریال سهم دولتی از ابتدای سال جاری تا نیمه دی ماه توسط سازمان خصوصی‌سازی از طریق بورس، فرابورس و مزایده به متقاضیان واگذار شده است.
از این میزان 116 هزار و 167 میلیارد ریال سهم دولتی در بورس اوراق بهادار، 10هزار و 308 میلیارد ریال سهم از طریق مزایده و 26هزار و 382 میلیارد ریال در فرابورس عرضه شده است.
همچنین در این مدت 124 هزار و 186 میلیارد ریال به صورت بلوکی، 27 هزار و 866 میلیارد ریال به صورت تدریجی و 805 میلیارد ریال به صورت ترجیحی واگذار شده است.
از سوی دیگر از ابتدای سال جاری تا نیمه دی ماه 3 هزار و 28 میلیارد ریال به وکالت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، 46 هزار و 949 میلیارد ریال به وکالت از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، 91 هزار و 461 میلیارد ریال به وکالت از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، 17 میلیارد ریال سهم به وکالت از سوی شرکت مادر تخصصی وزارت صنعت و یک هزار و 474 میلیارد ریال سهم دولتی به وکالت از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی واگذار شده است.
افزون بر این پنج هزار و 991 میلیارد ریال سهم به وکالت از شرکت مادر تخصصی توانیر، 123 میلیارد ریال سهم به وکالت از سوی شرکت مادر تخصصی مخابرات ایران، 44 میلیارد ریال سهم به وکالت از سوی شرکت مادر تخصصی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، 2 هزار و 336 میلیارد ریال به وکالت از تولید محصولات کشاورزی، دامی و منابع طبیعی و یک هزار و 34 میلیارد ریال سهم به وکالت از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در این مدت واگذار شده است.
همچنین 9 میلیارد ریال سهم به وکالت از شرکت مادر تخصصی سازمان خصوصی‌سازی، 189 میلیارد ریال سهم به وکالت از شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی، 156 میلیارد ریال سهم به وکالت از شرکت مادر تخصصی ساتکاب، معدن و تجارت، 46 میلیارد ریال سهم به وکالت از شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران و یک میلیارد ریال سهم به وکالت از شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهرداری ایران در 290 روز به فروش رسیده است.