kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۳۴۴
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۱
در برنامه گفت‌و‌گوی خبری

دستاوردهای نظامی و دفاعی سپاه تشریح شد

سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه خبر، دستاوردهای نظامی و دفاعی سپاه پاسداران را تشریح کرد.



به گزارش فارس، سردار سلامی در آغاز، با بیان اینکه ما در دوران دفاع مقدس فاقد سیستم تولید قدرت دفاعی از حیث تجهیزات و تسلیحات بودیم، اظهار داشت: اما ما از جنگ تجربیات و درس‌های بزرگی فرا گرفتیم و آموختیم که توطئه‌های دشمنان ما علیه انقلاب، نظام، کشور و ملت ما، توطئه‌هایی واقعی هستند.
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به راهبردها و استراتژی‌های نظامی نیرومند دشمنان برای شکست‌ دادن ایران افزود: آنها خود را از نظر جغرافیایی به مرزهای ما نزدیک کردند و در جوار و جدار مرزهای ما آرایش‌های نظامی به خود گرفتند؛ سیاست‌های آنها برای بازگشت به سرنوشت و تاریخ کشور ما سیاست‌هایی واقعی بود.
وی تصریح کرد: ما مجبور بودیم فضای تفکر خود را برای مقابله با بزرگ‌ترین قدرت‌های جهانی که صاحب استراتژی، قدرت و تجربه هستند، پیشرفته‌ترین سلاح‌های جهان را در اختیار و تجربه کشورهای بزرگی را در کارنامه خود داشته و تجربیات شکست دادن یک امپراتوری مثل شوروی در جنگ سرد را در اختیار دارند، به گونه‌ای تطبیق دهیم که از دفاع از ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی در برابر دشمنی با این ابعاد اطمینان حاصل کنیم.
سلامی تصریح کرد: ما برای این که قدرت دفاعی خود را توسعه دهیم، قدرت تهاجمی دشمن را به‌عنوان مبنایی برای قدرت دفاعی خود فرض کردیم؛ به‌عنوان مثال ناوهای هواپیمابر آمریکا به‌عنوان نماد و مظهر قدرت نظامی و شکوه و هیبت قدرت نظامی این کشور شناخته می‌شود. این ناوها، مانند یک پایگاه‌ هوایی شناور در دریا هستند که بین 70 تا 80 هواپیمای جنگی را با خود حمل می‌کنند.
وی افزود: تقریبا پنج هزار نیروی نظامی درون این ناوهای هواپیمابر حضور دارند؛ یعنی هریک از این ناوها مثل یک نیروی نظامی مستقل است و ناوهای عظیم جنگی (رزم‌ناوها، ناوشکن‌ها و موشک‌اندازها) این‌ ناوهای هواپیمابر را اسکورت می‌کنند.
این مقام ارشد نظامی بیان کرد: ما مجبوریم  فرض کنیم که باید ناو هواپیمابر آمریکایی را یا منهدم و غرق کرده و یا آن را به تصرف درآوریم. وقتی این بخش از قدرت دشمن به‌عنوان معیار طراحی توسعه توانمندی‌های ما قرار می‌گرفت، اندیشه ما به سراغ راه‌حل‌هایی می‌رفت که موازی و متقارن و هم‌عرض با قدرت دشمن نبود، بلکه باید به توانمندی‌هایی می‌رسیدیم که می‌توانست داستان این ناو هواپیمابر را در عالم واقعیت خاتمه دهد و فرمولی برای حل این معادله بسازد.
استفاده از موشک‌های کروز
 علیه شناورهای دشمن
جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: ما فکر کردیم باید همه توانمندی‌های ممکن را برای این کار ایجاد کنیم؛ یکی از این توانمندی‌ها استفاده از موشک‌های کروز بود، که از روی شناورها و یا از ساحل پرتاب می‌شوند.
سلامی اظهار داشت: چون ناوهای هواپیمابر هدف‌های بزرگی هستند، یکی از نقطه‌ضعف‌های دشمنان ما این است که از سیستم‌های عظم‌الجثه و بزرگ استفاده می‌کنند و تشخیص آنها بسیار ساده است. آنها مجبورند که خودشان را کاملاً نشان دهند و در معرض تهاجم توانمندی‌های طرف مقابل‌شان قرار بگیرند و نمی‌توانند این ضعف خود را مخفی کنند. وی افزود: از طرف دیگر ممکن است موشک‌های کروز ما توسط سیستم‌های ضدموشک دشمن مورد هدف قرار گیرد، بنابراین باید توانمندی دیگری در تکمیل موشک کروز فراهم شود، تا بتواند شانس هدف قرار دادن این ناوها را بیشتر کند. جانشین فرمانده کل سپاه اضافه کرد: در اینجا بود که اندیشه‌ای بسیار پیچیده در ذهن سردار شهید حسن تهرانی‌مقدم شکل گرفت، که آن استفاده از موشک‌های بالستیک برای انهدام اهداف متحرک در دنیا بود؛ که حتی ممکن است در جهان این فناوری به‌صورت اختصاصی در اختیار ما باشد. وی تصریح کرد: این یک فناوری فوق‌العاده پیچیده بود و سال‌های سال این تفکر در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها مورد تحقیق و مطالعه قرار می‌گرفت. حدود هشت‌ سال پیش ـ که من فرمانده نیروی هوایی سپاه بودم ـ برای اولین‌بار پس از چند شکست در تست‌های قبلی، موشک بالستیک ضدکشتی را آزمایش کردیم.