تکخوانی زنان در جامعه اسلامی چه توجیهی دارد؟
مسئولان ارشاد عذرخواهی کنند
رئیس بسیج جامعه زنان نیز در همراهی با مراجع عظام تقلید و متدینین جامعه، با انتقاد از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: تکخوانی زنان در جامعه اسلامی هیچگونه توجیهی ندارد و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر اقدام اشتباه خود باید از مردم عذرخواهی کنند.
مینو اصلانی با انتقاد از برخی از فعالیتهای وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: متاسفانه اخیرا شاهد هستیم که موضوعاتی مانند تکخوانی زنان در مجالس عمومی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تائید قرار میگیرد و هیچگونه برخوردی با اینگونه اقدامات صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: اخیرا مجموعهای منتشر شده است که در آن تکخوانی زنان مشهود است اما مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگویند همخوانی بوده است در صورتی که به اذعان کارشناسان صدایی که در این مجموعه قالب است صدای یک زن است.
رئیس بسیج جامعه زنان افزود: متاسفانه مسئولان وزارت ارشاد به جای برخورد و مقابله با اینگونه اقدامات در مراسمهایی مانند جشنواره موسیقی فجر نیز همخوانی زنان را در برنامه قرار دادند که این موضوع به شدت مورد انتقاد است چرا که نباید اینگونه موضوعات به عنوان ارزش در جامعه قلمداد شود و با عادیسازی آن سعی شود که جامعه را نسبت به اینگونه مسائل بیتفاوت کنند.
اصلانی اظهار داشت: علما نیز تا کنون مواضع خود را در این مورد اعلام کردهاند و با این موضوع مخالف هستند و بهتر است مسئولان وزارت ارشاد نیز به جای توجیه اقدام اشتباه خود از مردم عذرخواهی کنند. چرا که خوانندگی زنان در جامعه اسلامی ما هیچگونه توجیهی ندارد.
وی افزود: این اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث آزرده شدن اکثر مردم جامعه شده که بهتر است هر چه سریعتر جلوی اینگونه اقدامات گرفته شود و پایبندی و ارزشهای انقلاب اسلامی همواره مورد توجه و تاکید مسئولان قرار گیرد.
پیش از این جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در واکنش به انتقادات گسترده دلسوزان جبهه انقلاب گفته بود: جریانیهایی برای تخریب وزارت ارشاد وجود دارد و افرادی به گفته او با انتشار اخبار دروغ و جعلی مبنی بر دادن مجوز موسیقی به بانوان تکخوان و یا دادن مجوز به انتشار کتاب «کلنل» محمود دولتآبادی سعی در تخریب این وزارتخانه دارند.
فرافکنی وزیر ارشاد در موضوع «تکخوانی زنان» با مجوز ارشاد در حالی صورت میگیرد که هفته گذشته آلبوم «تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم» با تکخوانی نوشین ط. رونمایی شده است و در اقدامی عجیب مجوز خود را از وزارت ارشاد دریافت کرده است!
پیش از این نیز در آبان سال 92، جنتی در حاشیه رونمایی از نخستین و بزرگترین نهجالبلاغه مطلا (!)با حاشیهنویسی بر فتوای مراجع تقلید گفته بود: «طبق نظر مراجع اگر صدای تکخوانها موجب مفسده نباشد ایرادی ندارد و برخی از مراجع در این باره چنین نظری دارند»!
آیتالله سبحانی، از مراجع عظام تقلید نیز در تقبیح سخنان علی جنتی گفت: بنده بسیار گلایهمند هستم که فرزند یک روحانی فتوایی درباره تکخوانی بانوان میدهد؛ یعنی تمام مشکلات ما حل شده و تنها این مشکل باقی مانده است که دختری بیاید و تکخوانی بکند؟! چقدر برای ما زننده است؛ این فتوا به کشورهایی همانند امارات و دیگر کشورهای عربی میرود و برمیگردند میگویند که اینها دروغ میگویند و ادعا میکنند که اسلامی هستند؛ ولی نمیدانند که این حرف یک نفر است حرف نظام نیست.
حضرت آیتالله سبحانی خطاب به حاضران تأکید کرد: این گله را به گوش این آقا برسانید که آیا تو اهل فتوا هستی؟! ما مجلس، قانون، شورای نگهبان داریم که باید اینها صحبت کنند نه تو؛ جای گله است، ایشان از این کار استغفار کند، یعنی حرفش را پس بگیرد، معصوم نیست.
مروری بر واکنشهای یکسان جنتی در حمایت از تکخوانی زنان همراه با ارائه مجوز ارشاد به آلبوم تکخوانی اخیر، نشان از آن دارد که برخلاف اظهارنظر وزیر، هیچ جریانی با هدف تخریب وزارتخانه جنتی در کشور وجود ندارد و دغدغههای دلسوزان نظام در تقابل با رفتار خلاف شرع و خلاف عرف مذکور، حقیقی و بدون غرضورزی سیاسی بوده است.