kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۸۶۲
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶
عراقچی خبر داد

رایزنی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با گروه 1+5 در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ

معاون وزیر امور خارجه از رایزنی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با گروه 1+5 در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ خبر داد.

«سیدعباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه هنوز تصمیمی برای دور بعدی مذاکرات به‌طور مشخص گرفته نشده است، اظهار داشت: حضور وزرای امور خارجه کشورهای 1+5 یا اکثر آنها در مونیخ، فرصت خوبی ایجاد می‌کند تا ملاقات‌های دوجانبه‌ای در سطح وزرا برگزار شود.
 وی خاطرنشان کرد: این رایزنی‌ها در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ از جمعه تا یکشنبه انجام می‌شود.
  رایزنی ایران و روسیه
همچنین، «حمید بعیدی‌نژاد» مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه به منظور انجام گفت‌وگوهای دوجانبه پیرامون مباحث خلع سلاح و همچنین انجام هماهنگی‌های لازم درباره همکاری‌های ایران و روسیه در مذاکرات هسته‌ای دیروز(چهارشنبه) عازم مسکو شد.
 براساس این گزارش، در این دوره از گفت‌وگوها طرفین به مشورت و تشریک مساعی در خصوص مباحث مهم خلع سلاح از جمله تبادل نظر پیرامون کنفرانس آینده معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و اجرای دیگر معاهدات ممنوعیت سلاح‌های کشتار جمعی و نحوه ابتکار ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه خاورمیانه پرداختند.
 طرفین همچنین در جریان ملاقات هیئت جمهوری اسلامی ایران با مقامات و کارشناسان شرکت‌کننده روسیه در مذاکرات هسته‌ای، آخرین وضعیت این مذاکرات را مرور و نحوه همکاری موثر دو کشور در مذاکرات را بررسی کردند.
گفت‌وگو درخصوص سانتریفیوژها
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در خبری اختصاصی از قول دو دیپلمات غربی مدعی شده است که با نزدیک شدن ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 تهران و واشنگتن در حال رایزنی بر سر مصالحه‌ای هستند که ضمن حفظ بخش زیادی از فناوری‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران از توان این کشور برای غنی‌سازی می‌کاهد.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» نیز در گزارشی  مدعی شد: «دیپلمات‌های اروپایی به مقامات اسرائیلی در روزهای اخیر گفته‌اند آمریکا و ایران به سمت توافقی که به جمهوری اسلامی اجازه می‌دهد شمار زیادی از سانتریفیوژهای خود را در ازای تضمین ثبات منطقه‌ای حفظ کند، نزدیکتر می‌شوند». این مطلب را رادیو ارتش اسرائیل نیز گزارش داده است.
بنا به گفته مقامات اتحادیه اروپا، جان‌کری وزیر امور خارجه آمریکا و محمدجواد ظریف همتای ایرانی اش، بر سر افزایش شمار سانتریفیوژها که ایران حق دارد نگهدارد، بحث و گفت‌وگو کرده‌اند. این روزنامه ادعا کرده در عوض ایران پذیرفته از نفوذ خود برای تضمین آرامش در عراق، افغانستان و سوریه استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری‌ها،آمریکا به‌طور تلویحی پذیرفته است که حدود 9000 ماشین نسل اول در حال فعالیت در نطنز، به کار خود ادامه بدهد اما فقط به اندازه 6000 سو غنی‌سازی کند. در این حالت ماشین‌ها باید زیر ظرفیت اسمی خود کار کنند و این آسیب‌های جدی به تاسیسات وارد خواهد کرد. اتفاق بدتر این است که برای محدود شدن غنی‌سازی به 9000 سو، زمان کار ماشین‌ها محدود شود. کارشناسان می‌گویند خاموش و روشن کردن مستمر تاسیسات امکان crash ماشین‌ها را بسیار زیاد می‌کند.
گفت‌وگو درباره توان هسته‌ای ایران در حالی است که دیدگاه آمریکا درخصوص مسئله تحریم‌ها به هیچ عنوان تغییر نکرده و مقامات آمریکایی همچنان بر لغو تدریجی تحریم‌ها طی حداقل 10 سال تاکید دارند.
ایران پیش از این اعلام کرد که به توان غنی‌سازی 190هزار سو (SWU) در 8 سال آینده نیاز دارد. اینکه این توان غنی‌سازی به چه تعداد ماشین سانتریفیوژ نیاز دارد به نوع ماشین‌ها بستگی دارد. در صورت استفاده از دستگاه‌های نسل بالاتر می‌توان تعداد سانتریفیوژها را کاهش داد. «سو» مخفف واحد کار جداسازی اورانیوم سبک از سنگین (saprating work unit) است.
 اوباما خطاب به کنگره: برای تحریم‌ها
تا فروردین صبر کنید
به گزارش فارس، پایگاه خبری «المانیتور» در گزارشی نوشت: برخی از نمایندگان دموکرات مجلس سنا که جزو امضاکنندگان نامه سناتور باب منندز به باراک اوباما بوده‌اند می‌گویند دولت اوباما از آنها خواسته تا پایان ماه مارس برای پیشبرد تحریم‌های ضد ایرانی صبر کنند.
 باب منندز، نماینده دموکرات نیوجرسی و ۹ نماینده دیگر دو هفته پیش با نگارش نامه‌ای به باراک اوباما تصریح کردند که حاضرند برای حمایت از طرح تحریم‌های ضد ایرانی تا پایان ماه مارس(10 فروردین) صبر کنند.
 نقشه آمریکا برای تاسیسات فردو، نطنز و اراک
همچنین «جن ساکی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: هنوز بر سر جنبه‌های تکنیکی به توافق نرسیده‌ایم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری با خبرنگاران افزود: بحث و گفت‌وگو درباره طیفی از موضوعات در جریان است. ما بر قطع 4 مسیر دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تمرکز کرده‌ایم.
وی گفت: همانگونه که بسیاری از مقامات اعلام کرده‌اند لازم است تکه‌های زیادی از پازل با هم هماهنگ شود بنابراین گمانه‌زنی پیش از آن تصویر فعلی و واقعی را ارائه نمی‌کند.
وزیر امور خارجه آمریکا چندی قبل (اوایل آبان)  در کنفرانسی در واشنگتن مدعی شد: ایران چهار «مسیر برای رسیدن به سلاح هسته‌ای» دارد. او در توضیح این ادعا، به تاسیسات فردو، تاسیسات نطنز، رآکتور آب‌سنگین اراک و همچنین «فعالیت‌های پنهانی»  اشاره کرد.