kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۷۲۵
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۷
معاون فرهنگی قوه قضائیه اعلام کرد

انصراف 45/5 درصد خانواده‌ها از طلاق بعد از اجرای طرح خانواده پایدار

معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اجرای پایلوت طرح خانواده پایدار در خراسان رضوی گفت: بعد از اجرای این طرح 45/5 درصد از خانواده‌هایی که درخواست طلاق داده بودند، از طلاق منصرف شدند.


حجت‌الاسلام هادی صادقی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی انقلابی بود که در آن تحولات در همه ابعاد زندگی ما ایجاد شد و در کنار عرصه سیاسی تحولات عظیم در عرصه اجتماعی رخ داده است.
وی افزود: یکی از نکات مهمی که در انقلاب اسلامی مورد توجه است مسائل مربوط به سبک زندگی و تشکیل خانواده اسلامی است که روز 15 بهمن هم به همین عنوان نامیده شده است.
صادقی اظهار داشت: فرهنگ جدیدی که در دنیا حاکم است به خصوص فرهنگ مدرن غرب فرهنگی است که خانواده برایشان اصالت ندارد و در آنجا حقوق فردی مهم است. اما در فرهنگ اسلامی چنین نیست در فرهنگ اسلامی خود خانواده موضوعیت و اصالت دارد بنابر این جامعه اسلامی وظیفه پیدا می‌کند که نسبت به تحکیم آن قدم بردارد.صادقی ادامه داد: جامعه ما مورد هدف و هجوم فرهنگی است و ما هر چه بتوانیم باید فرهنگ اسلامی را در جامعه‌مان تقویت کنیم که نتیجه‌اش در استحکام خانواده ما آشکار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر روند مسائل خانواده در دنیا و ایران روند مناسبی نیست، اظهار داشت: نسبت آمار بین ازدواج و طلاق در امسال با مقایسه با سال‌های قبل بالا رفته است به عنوان مثال در سال 83 به ازای هر 10 ازدواج یک طلاق صورت می‌گرفت که این آمار در سال 92 به 2 طلاق از هر 10 ازدواج رسیده است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: قانون حمایت از خانواده که تصویب هم شده است بندی دارد به نام تشکیل دفاتر مشاوره در کنار دادگاه‌های خانواده به منظور تحکیم خانواده و کاهش طلاق که براساس آن دستگاه قضا مکلف است تا سه سال بعد از اجرای این قانون در کنار دادگاه‌های خانواده دفاتر مشاوره‌ای را برپا کند.
وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی از قبل آزمایشی این دفاتر را ایجاد کرده است،‌گفت: از زمانی که معاونت فرهنگی در قوه قضائیه یک اداره کل بود ما به‌طور آزمایشی در استان خراسان رضوی با همکاری استانداری این استان دفاتر حمایت از خانواده را در کنار دادگاه‌های خانواده ایجاد کردیم با عنوان طرح خانواده پایدار که تا سال 92 هم ادامه داشت.
وی ادامه داد:‌ این طرح در حدود 4 سال در استان خراسان رضوی انجام شد و حدود 600 میلیون تومان توسط استانداری آنجا برای این طرح هزینه شد که اوج آن در سال 90 و 91 بود.
صادقی با اشاره به آمار خیره‌کننده انصراف از طلاق توافقی بعد از اجرای این طرح در استان خراسان رضوی گفت: زوجینی که بعد از اجرای طرح خانواده پایدار به دادگاه برای طلاق توافقی مراجعه می‌کردند بعد از انجام مشاوره حدود 45/5 درصد از آنها از طلاق منصرف می‌شدند.
وی افزود: در 4 سال اجرای طرح خانواده پایدار در  استان خراسان رضوی 2 هزار و 457 درخواست طلاق توافقی مطرح شد که بعد از مشاوره 1117 نفر یعنی تقریباً نصف این تعداد از طلاق انصراف دادند و بعد از 6 ماه که دوباره پایش شدند متوجه شدیم که زندگی‌هایشان تداوم داشته است.
صادقی تصریح کرد: برای انجام این طرح 600 میلیون تومان هزینه شد که اگر این مبلغ را تقسیم بر تعداد خانواده‌هایی که از طلاق منصرف شدند بکنیم به ازای هر خانواده 128 هزار تومان هزینه شده است. اگر بخواهیم این طرح را در کل کشور اجرا کنیم با توجه به تورم امسال برای نجات یک خانواده از طلاق حدود 250 هزار تومان نیاز است که دولت باید در این زمینه مساعدت کند.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم طلاق ازدواج است، گفت: شاید برخی این مطلب را به مزاح بگویند اما من به جد تاکید دارم که اگر ازدواج به مطالعه و به دست آوردن کفویت انجام شود آنقدر با آمار بالای طلاق مواجه نخواهیم بود.
حجت الاسلام هادی صادقی افزود: طبق آمار ثبت‌احوال در سال 92، 155 هزار و 369 طلاق در کل کشور صورت گرفته که 40 هزار طلاق یعنی 26 درصد آن برای افرادی بود که کمتر از دو سال زندگی کرده‌اند و 35 درصد هم سهم کسانی که کمتر از 3 سال زندگی کردند.
وی افزود: در نتیجه حدود 50 درصد طلاق‌ها زیر 5 سال اتفاق می‌افتد. همچنین بیشتر کسانی که به طلاق می‌رسند افرادی هستند که مهریه‌های بالا دارند و مهریه بالا نتوانسته ضامن استحکام خانواده باشد.