رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به خبرنگار کیهان:
مقصران حوادث رانندگی بهخاطر نداشتن بیمه زندانی نمیشوند
رئیس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: مقصران حوادث رانندگی به دلیل نداشتن بیمه در زندان نمیمانند.
محمد ابراهیم امین در نشست خبری دیروز خود و در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه آخرین وضعیت صندوق تامین خسارتهای بدنی چگونه است و آیا این صندوق توانایی آزادی زندانیان فاقد بیمه را دارد یا نه؟ گفت: صندوق تامین خسارتهای بدنی چون منابعش از محل پرداخت بیمههای شخص ثالث تامین میشود لذا غرامت حوادث رانندگی را باید بپردازد، یعنی در جمهوری اسلامی ایران هیچ آسیبدیده حوادث رانندگی بدون غرامت نمیماند.
وی در توضیح بیشتر کارکرد صندوق فوق اظهار داشت: سالانه 5 درصد از حق بیمههای شخص ثالث به صندوق تامین خسارتهای بدنی واریز میشود و اگر فردی در حادثه رانندگی مقصر بوده و بیمه هم نداشته باشد این صندوق غرامت آسیبدیده را از منابع خودش که منابع کافی و مناسبی هم هست میپردازد.
امین، نتیجهگیری کرد در مجموع غرامت حوادث رانندگی را یا شرکتهای بیمه میدهند یا صندوق تامین خسارتهای بدنی و لذا من نمیدانم چرا کسانی به خاطر نداشتن بیمه شخص ثالث در زندان بهسر میبرند.
گفتنی است این صندوق پساز پرداخت غرامت، کل مبلغ را به صورت اقساط یا یکجا از مقصر حادثه دریافت میکند.
رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا سال آینده حق بیمه شخص ثالث گران میشود یا خیر؟ گفت: در صورت افزایش نرخ دیه، حق بیمه شخص ثالث هم سال آینده افزایش مییابد.
وی درباره مشکلات بیمه توسعه و پرداخت غرامت زیاندیدگان این بیمه هم گفت: بیمه توسعه به دلیل سوءمدیریت در جذب بیشمار نمایندگی و تقسیط و تخفیف بیمه و نیز به علت بهکارگیری مدیران فاقد صلاحیت دچار مشکلاتی شد که در نهایت بیمه مرکزی ناچار شد برای اینکه عده بیشتری گرفتار نشوند کل فعالیتهای بیمهگری این شرکت را در زمینه صدور بیمهنامه تعلیق کند البته این اقدام به معنای توقف پرداخت خسارت به مردم نیست.
امین ادامه داد: بیمه توسعه در 5 سال گذشته 1600میلیارد تومان بابت حق بیمه از مردم دریافت کرده و تا امروز 800میلیارد تومان هم خسارت به مردم پرداخت کرده و 800میلیارد تومان هم به مردم بدهکار است بنابراین اگر همان پولی را که از مردم گرفته به آنها بازگرداند تکافوی بدهیهایش میشود و مشکلات مردم حل میشود ولی چون چنین ارادهای در میان مدیران شرکت بیمه توسعه نبوده است قوه قضائیه به این پرونده ورود پیدا کرده تا داراییهای شرکت را شناسایی کند و به مردم بدهد.
وی با بیان اینکه مدیران شرکت 800 میلیارد تومان از حق بیمهها را صرف پروژههای ساختمانی و کارهای دیگر کردهاند افزود: اگر این داراییهای شرکت تکافوی بدهیها را ندهد دو راهحل قانونی برای پرداخت خسارات مردم وجود دارد یکی اینکه شرکت بیمه توسعه منحل شود و تمام تعهداتش را به شرکت بیمه ایران منتقل کرده و این بیمه خسارات مردم را بدهد یا اینکه قوه قضائیه شرکت مذکور را ورشکسته اعلام کند تا کلیه خسارتهای جانی شخص ثالث که چندین هزار پرونده هم هست از طریق صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت شود.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه تمامی دستگاهها پیگیر حل مشکل مردم در بیمه توسعه هستند اطمینان داد که هیچ زیاندیدهای بدون دریافت خسارت از بیمه توسعه نخواهد ماند.
وی درباره بیمه دولتی ایران هم گفت: چون بیمه مرکزی نظارتی بر مدیریت این بیمه ندارد لذا بنده چندی پیش طی نامهای به وزیر اقتصاد مشکلات بیمه ایران را توضیح دادم و خواستم از این شرکت بپرسم که با اینکه طی 5 سال گذشته در بیمه شخص ثالث زیان کرده است بر چه اساسی مدیران شرکت بیمه ایران باز هم در فروش بیمه شخص ثالث تخفیف میدهند؟
امین همچنین فعالیت شرکت آتیهسازان حافظ را خلاف قانون دانست و گفت: این شرکت خودش را کارگزار وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی میداند و اصلا بیمه مرکزی را قبول ندارد بنابراین وزارت رفاه باید پاسخگوی عملکرد شرکت مذکور باشد.
خاطرنشان میشود در این نشست خبری بسیاری از خبرنگاران خواستار افزایش نظارت جدی بیمه مرکزی بر عملکرد بیمههای خصوصی و دولتی بودند.