ورزش با فساد و تخلف به پیشرفت نمیرسد!(نکته ورزشی)
هفته گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از قهرمانان و ورزشکاران، رهنمودهای رهگشا و توصیههای ارزندهای خطاب به جامعه ورزش ارائه فرمودند که امیدواریم فرمایشات ایشان به قول آقای کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک، «منشور رفتاری» ریز و درشت اهالی ورزش علیالخصوص مدیران و تصمیمگیرندگان آن شود.
سرویس ورزشی-
صرف و نفس حضور ورزشکاران خدمت رهبر انقلاب خود به خود نشاندهنده اهمیت ورزش در نزد ایشان و همچنین انقلاب اسلامی است و این موضوعی است که باید به آن توجه داشت و از کنار آن به راحتی عبور نکرد.
«ورزش» هم از دیدگاه این انقلاب و رهبری آن به نوبه خود ابزار و عرصه مهمی است چون سایر حوزهها و موضوعات از علم و سیاست گرفته تا فرهنگ و هنر که میتواند و باید در خدمت رشد و پویایی جامعه و بالاخره تحقق آرمانهای بزرگ و متعالی انقلاب تاریخساز اسلامی قرار بگیرد.
ورزش مسئله و موضوع مهمی از دیدگاه این انقلاب و رهبری آن است و نباید با «لهو و لعب» و بازی کودکانه اشتباه گرفته شود یا بدتر از این، بازیچه دست طماعان و فرصتطلبان و زیادهخواهان خودبین قرار بگیرد.
انقلاب اسلامی و رهبری آن و بالطبع مردم انقلابی و شهیدداده از «ورزش» و «ورزشیان» نیز توقع دارند در مسیر حرکت انقلاب و تحقق آرمانهای آن و منافع ملی و مصالح اجتماعی حرکت کنند و... بدون تردید حرکت ورزش در این مسیر نیازمند توجه و نظارت جدی مسئولان و برنامهریزی و تدبیر آنها و بالاخره بدون تعارف و شعار اعمال مدیریتی جهادی و متعهدانه است.
یکی از نکات و در واقع اولین توصیه رهبر معظم انقلاب در این دیدار «پرهیز از تخلفات قانونی در عرصههای بینالمللی و همچنین عرصههای داخلی ورزش و لزوم برخورد قاطع با متخلفین» بود. ایشان در ادامه تاکید فرمودند:«در برخورد با متخلف نباید هیچ ملاحظه و سهلانگاری شود، زیرا تخلف قابل قبول نیست، اعم از تخلف مسئولین یا غیرمسئولین، زبدگان یا غیرزبدگان و قهرمانان سیاسی، ورزشی یا علمی و صنعتی».
توصیه و رهنمود رهبری انقلاب در این باره به قدری روشن، روان و صریح است که فکر نمیکنیم نیازی به تبیین و توضیح بیشتری داشته باشد. از اینجا به بعد باید پای «عمل» به میان بیاید، عمل قاطعانه و مسئولانه و البته قانونی مدیران و مسئولان. تخلف، تخلف است و برای فهم آن توضیحی نیاز نیست.
تخلف، فساد و... عوامل و آفاتی هستند که هر جا میدانداری و فرصت عرض اندام پیدا کنند، خرابی و پسرفت و تباهی به ارمغان میآورند؛ چه در سیاست باشد، چه در حوزه علم و صنعت باشد، و... چه در حوزه ورزش. «ما» اگر در گفتار خود مبنی بر اصلاح و سالمسازی ورزش و خدمت به نسل جوان و ارتقاء و اعتلای فرهنگ جوانمردی و ترویج و اشاعه راه و رسم پهلوانی در جامعه صادقیم، باید به جنگ متخلف برویم و در برابر تخلفات از سوی هر کس و هر مقامی، قرص و محکم بایستیم، نه اینکه چنان که اخیرا همه دیدیم برای اینکه به زعم خود تیمی قوی روانه جام ملتهای آسیا کنیم، در برابر تخلف کوتاه آمدیم، به بعضی متخلفان و قانونشکنان پوئن و امتیاز و مجوز حضور در تیم ملی دادیم و جالب اینکه در دیدار با عراق ضربه اصلی را هم از یکی از آنها- البته به طور غیرعمدی- خوردیم، که شاید درس عبرتی برای آینده باشد. البته اگر اهل عبرت گرفتن و درس آموختن باشیم!
این یک امر کاملا ساده و بدیهی و یک سنت و اصل تاریخی و اجتماعی است و ما نیز هر بار فرصت کرده به سهم خود آن را یادآور شده و اینجا نیز یک بار دیگر بر آن تاکید میکنیم که پیشرفت هرگز با فساد و تخلف و هرهریمسلکی و شوخیپنداشتن امور و باجدادن به زورگیران و باجخواهان و دوردادن به آدمکهای عوضیآمده و کنارزدن آدمهای لایق و دلسوز و کاردان و... به دست نمیآید.
انقلاب اسلامی هم که برای اصلاح خرابیها و پیشرفت ایران عزیز و انشاءالله احیای تمدن اسلامی قدم به میدان گذاشته، بنای خود را از آغاز مبارزه با فساد و تباهی و مفسدان و تبهکاران و اصلاح اخلاق و فرهنگ گذاشته است. در واقع فساد و تخلف در تضاد و تقابل تمامعیار با انقلاب اسلامی است. کسانی که به نام انقلاب و انقلابی در عرصه ورزش توفیق مسئولیت و مدیرشدن پیدا کردهاند، در این باره باید بدون تعارف و مسامحه، بدون باندبازی و گرایشرنگی و... به وظیفه خود عمل کنند.
خوشبختانه وزیر محترم ورزش، شعار «ورزش پاک، معنوی و معرفتی» را سرلوحه مسئولیت خود قرار داده است. ورزش پاک و معنوی و معرفتی هم به دست نمیآید و متحقق نمیشود، مگر در سایه ایجاد فضای سالم کاری و عاری از فساد و تخلف و...