بیشترین افت سدهای کشور طی یک ماه گذشته اتفاق افتاد
حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 93) تاکنون، 14 درصد در مقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است و آمارها نشان میدهد بیشترین افت آورد سدهای کشور طی یک ماه گذشته اتفاق افتاده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور به 6 میلیارد و 610 میلیون مترمکعب رسیده است. در حالی که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته 7 میلیارد و 720 میلیون مترمکعب گزارش شده بود.
با نگاهی به آمار و اطلاعات ورودی سدهای کشور در سال آبی جاری، بیشترین افت آورد سدهای کشور طی یک ماه گذشته اتفاق افتاده و از ابتدای دی ماه تا ابتدای بهمن ماه امسال، ورودی سدها با کاهش 10 درصدی روبهرو بوده است.
میزان حجم آب خروجی از سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، 7 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب گزارش شده در حالی که آب خروجی از سدهای کشور در مدت مشابه سال آبی گذشته، به میزان 7 میلیارد و 540 میلیون مترمکعب بود.
بر این اساس، حجم آب خروجی از سدهای کشور در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، یک درصد افزایش نشان میدهد.
حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور هماکنون با 1/1 درصد افزایش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 19 میلیارد و 430 میلیون مترمکعب به ثبت رسیده که در زمان مشابه سال گذشته، معادل 19 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب گزارش شده بود.
ظرفیت کلی مخازن سدهای کشور در زمان کنونی 47/4 میلیارد مترمکعب است که بر این اساس درصد پر بودن این مخازن در زمان حاضر 41 درصد گزارش شده است.
احتمال ایجاد باران 15 درصد است
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: ریزش باران و برف با باروری ابرها تنها 10 تا 15 درصد میتواند موثر باشد.
خسرو ارتقایی در گفتوگو با فارس در خصوص باروری ابرها در تهران در روزهای آتی گفت: باید ابر باشد تا باروری ابرها صورت گیرد، بنابراین اگر ابرها بارانزا باشد میتوان روی آن کار کرد. پس باید صبر کنیم تا سامانهای وارد کشور و سپس وارد تهران شود اما نباید مردم را امیدوار کرد چرا که تنها 10 تا 15 درصد باروری ابرها میتواند موثر باشد.
وی ادامه داد: پیشبینیهای هواشناسی این بوده که بعد از ماه ژانویه وضع بهتر میشود و اولین سامانهای که وارد شود پروازها انجام میشود.
ارتقایی در پاسخ به این سوال که گفته میشود باروری ابرها 2 میلیارد تومان هزینه دربر دارد، قراردادی که ما بستهایم 2 میلیارد تومان است که یک مقدار آن پرداخت شده و پول خاصی در این مرحله پرداخت نمیکنیم، اما وزارت نیرو قراردادی کلی با مرکز ملی باروری ابرها در سطح کشور دارد.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود این باروری ابرها خطا هم دارد و احتمال اینکه در مناطق دیگر مثل شمال تهران و یا حتی افغانستان بارندگی شود وجود دارد، گفت: اینطور نیست، چرا که نهایت بعد از باروری ابرها و شلیکهای مخصوص توسط هواپیماها 20 دقیقه بعد از آن اگر قرار باشد بارندگی صورت گیرد این کار انجام میشود.
ارتقایی ادامه داد: چند سال پیش که در منطقه طالقان و سد امیرکبیر این اقدام را انجام دادیم در حوضه آبریز بارندگی شد و اینطور نیست که در تهران باروری ابر انجام شود و بعد بارندگی در سمنان رخ دهد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران در پاسخ به این سوال که این 2 میلیارد تومان قرارداد برای چند پرواز و چند بار باروری ابر است، گفت: این هواپیماها آمادهباش هستند که به محض ورود سامانه به کشور متناسب با میزان ابرها پرواز انجام شود یعنی قرارداد اینگونه است که طی 2 ماه یا 3 ماه هواپیماهای مخصوص آماده باشند تا به محض ورود سامانه و ابرها این پروازها انجام شود.
ارتقایی در پاسخ به این سوال که گفته میشود 2 سال بود این باروری ابرها انجام نمیشده دلیل آن چیست، گفت: چند سال پیش که شرکت آب منطقهای تهران تامین اعتبار کرد و چون دیگر مثل سالهای قبل قادر به تامین اعتبار نبود این موضوع انجام نمیشد.
وی افزود: البته هواپیماهای مخصوص این کار مشکلاتی مثل تعمیرات در اوکراین داشتند بنابراین باید همه چیز دست به دست هم داده میشد تا این کار انجام شود.
ارتقایی در پاسخ به این سوال که این روزها ابرهایی در آسمان تهران دیده میشود اما چندان بارندگی صورت نمیگیرد آیا الان زمان باروری ابرها نیست، گفت: سامانه بارشی که وارد کشور میشود اثر آن در افزایش باران است نه در تولید باران بنابراین وقتی سامانهای وارد کشور میشود این سامانه و یا اگر نوع ابر و تراکم ابر را که قبلا مطالعه شده بیشتر این ویژگیها را داشت قطعا باروری ابر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه مرکز باروری ابرها زیر نظر مرکز تحقیقات آب وابسته به وزارت نیرو است خاطرنشان کرد: امید است با باروری ابرها باران خوبی ببارد و اگر این کار انجام شود نتایج آن به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.