با حضور گسترده مردم و شخصیتهای فرهنگی
جامعه ادبی ایران مشفق را بدرقه کردند(اخبار ادبی و هنری)
مراسم تشییع مشفق کاشانی، شاعر پیشکسوت و استاد ادبیات با حضور چشمگیر شاعران و شخصیتهای ادبی، فرهنگی و سیاسی، صبح دیروز در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاریها، علی موسوی گرمارودی شاعر، نویسنده و مترجم قرآن در این مراسم با بیان این مطلب که ما همه شاگردان مشفق بودیم گفت: یک نمونه از تواضع روحی استاد را در سفری که در شمال با جمعی از شاعران انقلاب حضور داشتیم به چشم دیدم. به دلیل مشغلههای کاری مجزا از شاعران به نوشهر رفتم. استاد مشفق زمانی که من را دید به گوشهای کشید و غزلی با ردیف آفتاب برایم خواند. خدا را گواه میگیرم که از این همه فروتنی او خجالتزده شدم.
وی افزود: اگر نگوییم مشفق کاشانی بزرگترین غزلسرای نئوکلاسیک بود بیگمان یکی از چهار غزلسرای بزرگ نئوکلاسیک ایران به شمار میرفت.
احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران در این مراسم، در سخنانی با اشاره به تخلص مشفق کاشانی برای عباس کیمنش آن را بسیار نیکو خواند و گفت: مشفق کاشانی نماد شعر، مهربانی، ایران، اسلام و انقلاب اسلامی بود.
فرماندار کاشان نیز در سخنانی با بیان این مطلب که مشفق کاشانی به فرموده رهبر انقلاب نه تنها سرآمد غزل و شعر ایران اسلامی بود بلکه شعر او در راستای اهداف انقلاب، فرهنگ ایران و اسلام بود، گفت: استاد به تمام معنا استاد اخلاق، رفتار خوب و کردار خوب بود.
وی تصریح کرد: مشفق کاشانی فرزند دارالمومنین کاشان بود؛ فرزند محتشم کاشانی. امیدوارم او با اهل بیت (ع) محشور شود.
افشین علاء شاعر نیز در این مراسم به سخنان رهبر انقلاب درباره مشفق کاشانی اشاره کرد و گفت: شاید هیچکس به اندازه مقام معظم رهبری قدر استاد را نشناسند. ایشان در تجلیل از استاد مشفق به عظمت و اسلوب استاد در غزل اشاره کردند و بر طرز بشکوه غزلشان و جنبههای اخلاقی کارشان تأکید داشتند.
در این مراسم همچنین علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیام علی جنتی وزیر ارشاد را قرائت کرد.
در پایان پیکر مشفق کاشانی بر روی دوش حاضران برای خاکسپاری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.
گفتنی است، عباس کیمنش معروف به مشفق کاشانی شامگاه 28 دی در سن 89 سالگی از دنیا رفت.
استاد عباس براتیپور: استاد مشفق کاشانی
حامی ولایت بود
یکی از شاعران پیشکسوت تاکید کرد که استاد مشفق کاشانی، حامی ولایت و انقلاب بود.
عباس براتیپور در گفتوگو با خبرنگار کیهان افزود: استاد مشفق، اشعار گرانسنگی درباره انقلاب، ولایت، دفاع مقدس و حضرت امام خمینی(ره) سرودند.
وی ادامه داد: آن زندهیاد در غزل نئوکلاسیک یکی از نامآوران به شمار میآمدند. داشتن ذهن خلاق، عرضه ترکیبات جدید و به کار بردن واژگان درست، از ویژگیهای او بود.
براتیپور همچنین؛ مهربانی، خوشرویی و دستگیری و به ویژه حمایت از شاعران را از سجایای اخلاقی استاد مشفق کاشانی توصیف کرد.