عضو کمیسیون انرژی مجلس خبر داد
ادامه استفاده وزارت نفت از بنزین پتروشیمی با وجود ادعای آلایندگی
یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه استفاده از بنزین پتروشیمی را توسط وزارت نفت تأیید کرد و گفت: ادامه استفاده از ریفرمیت پتروشیمیها نشان میدهد که ادعای دولت مبنی بر آلایندگی این اکتانافزا صحت ندارد.
مهدی موسوینژاد با تأیید استفاده شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از ریفرمیت (بنزین) واحدهای پتروشیمیها تا مهرماه امسال گفت: اسنادی به دست ما رسیده است که نشان میدهد ریفرمیت واحدهای پتروشیمی برای ارتقای کیفیت بنزین داخلی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه با توجه به اختلاف حجم تولید و مصرف، این سؤال وجود داشت که چگونه قرار است کمبود بنزین با واردات جبران شود، گفت: بر همین اساس مقدار نیازی را که نتوانستند وارد کنند از طریق واحدهای پتروشیمی تأمین کردند.
نماینده مردم دشستان در مجلس با اظهار اینکه اطلاعات موجود نشان میدهد استفاده از ریفرمیت پتروشیمیها تا مهرماه امسال بوده است، گفت: بعید نیست که استفاده از این اکتانافزا همچنان برای ارتقای کیفیت بنزین تولید داخل استفاده شود.
موسوینژاد تصریح کرد: در بحث تحقیقوتفحص از روند واردات بنزین، استفاده از ریفرمیت واحدهای پتروشیمی بهعنوان اکتانافزا نیز بررسی میشود.
وی البته خاطرنشان کرد: طبق گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، ادعای آلایندگی هوای شهر تهران بهدلیل استفاده از ریفرمیت پتروشیمیها رد شده است.
به گزارش تسنیم، برخلاف اعلام شرکت ملی پالایشوپخش مبنی بر توقف دریافت ریفرمیت پتروشیمی، آمار منتشر شده توسط برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی پالایشوپخش نشان میدهد که این شرکت تا مهرماه امسال با هدف ارتقای کیفیت بنزین تولید داخل بهطور متوسط روزانه 2/679 میلیون لیتر ریفرمیت دریافت کرده است.
این گزارش حاکی است: با قطع دریافت ریفرمیت پتروشیمیها طی دو مرحله در اردیبهشت و خردادماه امسال، همه بنزین مورد نیاز کشور از پالایشگاههای داخلی و مقدار کمی نیز از محل واردات تامین شده است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور نیز با بیان این مطلب تاکید کرد: در حال حاضر میزان تولید بنزین پالایشگاهی در کشور افزایش و واردات آن کاهش یافته است.
شاهرخ خسروانی با بیان اینکه ریفرمیت دریافتی از پتروشیمی بندرامام از اردیبهشت ماه و پتروشیمی برزویه از خردادماه امسال بطور کامل متوقف شده است، افزود: با مدیریت مصرف، ذخیره مناسب و از همه مهمتر با استفاده از ظرفیت خالی پالایشگاههای داخلی که منجر به افزایش تولید بنزین شده است، توانسته ایم بنزین مورد نیاز کشور را تامین کنیم.
وی اظهار کرد:با استفاده از ظرفیت خالی پالایشگاهها از جمله پالایشگاه اصفهان، توانستهایم میزان تولید بنزین را در کشور افزایش دهیم.
به گفته این مقام مسئول، طی روزهای اخیر ظرفیت تولید پالایشگاه اصفهان دو میلیون لیتر در روز افزایش داشته که این امر، نقش مهمی در کاهش واردات به کشور خواهد داشت.
خسروانی گفت: از ابتدای واردات بنزین یورو 4 به کشور تاکنون، روند واردات کاهش داشته و متوسط واردات از ابتدا تا کنون روزانه 4/2 میلیون لیتر بوده است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش تاکید کرد: با در سرویس قرار گرفتن واحدهای پالایشگاهی جدید بزودی از واردات بنزین به کشور نیز بینیاز خواهیم شد.