kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۶۴۶
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۱
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران:

کیفیت نان بالا نرفته است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: با وجود افزایش قیمت، کیفیت نان بالا نرفته است.


شاهرخ ظهیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آزادپزی 20 درصد از نانوایی‌ها و فروش نان به بیش از قیمت مصوب در این واحدها، اظهار کرد: اصولاً تا زمانی که رقابت ایجاد نشود نه کالایی اصلاح می‌شود و نه قیمت آن پایین می‌آید. از سوی دیگر زمانی که هزینه‌ها افزایش یابد و قیمت محصول نهایی تغییر نکند عرضه‌کننده از کیفیت محصول می‌کاهد.
وی با بیان اینکه با این کار تجارت به مسیر ناصواب خواهد رفت، درباره اصل آزادسازی قیمت‌ها گفت: اصل آزادی قیمت اتفاق بسیار خوبی است و اعضای اتاق بازرگانی موافق آزادسازی قیمت‌ها هستند. البته با این شرط که نظارت بر کیفیت از سوی مسئولان مربوطه انجام شود و دولت نیز کنترل لازم را در دستور کار قرار دهد.ظهیری با بیان این‌که نانوایان به بهانه‌های مختلف از قبیل استفاده از دانه‌های کنجد یا... نان را گران‌تر از نرخ مصوب می‌فروشند، ادامه داد: با نظارت و کنترل می‌توان کم‌کم به سمت آزادسازی قیمت‌ها براساس رقابت‌پذیری حرکت کرد اما درحال حاضر با وجود افزایش قیمت، کیفیت نان بالا نرفته است.وی اضافه کرد: یکی از مشکلات در پخت نان این است که سبوس را مجدد از آن می‌گیرند که این اقدام در پخت نان سنگک باعث سفید شدن نان شده درحالی که اگر نان سبوس نداشته باشد عملاً هیچ خاصیتی ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اولین کاری که باید در آزادسازی قیمت نان انجام شود این است که تمام نانوایی‌ها موظف شوند نان خود را با سبوس به مصرف‌کنندگان عرضه کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که در یک برنامه بلندمدت آزادسازی قیمت به شکل جامع برای نان حاصل شود.بنابراین گزارش: از ماه گذشته قیمت نان 30 درصد افزایش یافت و همچنین طبق مصوبه دولت قرار شد 20 درصد از نانوایی‌ها آزادپز شوند که این اقدام در 34 واحد نانوایی سنگکی از 21 دی آغاز شد و حدود 120 واحد سنگکی دیگر نیز به تدریج بنا به تشخیص اتحادیه نانوایان یا به درخواست خودشان آزادپز می‌شوند.براین اساس قیمت نان سنگک در نانوایی‌های آزادپز با وزن شانه 450گرمی 1300 تومان است.