20 توصیه راهبردی مجلس به تیم مذاکرهکننده هستهای
رئیس کمیته هستهای مجلس، ۲۰ اصل راهبردی را که حاصل یک مطالعه جامع فنی، سیاسی و حقوقی بوده و در چارچوب اصول سهگانه سیاست خارجی جمهوری اسلامی یعنی عزت، حکمت و مصلحت تدوین شده است، به عنوان بایدهای مذاکره با گروه 1+5 به تیم مذاکرهکننده هستهای ارائه کرد.
ابراهیم کارخانهای رئیس کمیته هستهای مجلس در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه 20 اصل راهبردی باید مد نظر تیم مذاکرهکننده ایرانی قرار گیرد، گفت: بدون شک جمهوری اسلامی ایران اگر میخواست معادلات پیشرفت، عزت، اقتدار و رفع مشکلات مردم را با خوشبینی به دشمن و کسب رضایت آنان رقم بزند امروز ایران اسلامی در صفحه تاریخ جهان فاقد برجستگی و نقطهای تاریک در معادلات سیاسی جهان بود.
وی بر این اساس، 20 اصل راهبردی را که حاصل یک مطالعه جامع فنی، سیاسی و حقوقی بوده و در چارچوب اصول سهگانه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یعنی عزت، حکمت و مصلحت تدوین شده است، به عنوان بایدهای مذاکره با گروه 1+5 برشمرد که به شرح زیر است:
1- عدم پذیرش هرگونه محدودیت در ساخت و استفاده از سانتریفیوژها، تاسیسات غنیسازی، مکان، حجم و ذخایر مواد غنی شده و دستیابی و تامین سوخت 20هزار مگاوات برق هستهای کشور بر پایه توان 190 هزار سو غنیسازی به ازای هر نیروگاه هزار مگاواتی بر اساس ماده 4 معاهده انپیتی.
2- حفظ هویت، قدرت و شار نوترونی راکتور آب سنگین اراک با توجه به گسترش دامنه نیاز کشور در عرصههای مختلف تحقیقاتی و کاربردی جامعه و لزوم تسریع در راهاندازی و بهرهبرداری از آن.
3- انجام غنیسازی در تاسیسات هستهای فردو با راهبرد حراست و بهرهبرداری از دستاوردهای هستهای و امکان تامین سوخت بالای 5 درصد مورد نیاز فعالیتهای صلحآمیز تحقیقاتی و کاربردی در عرصههای پزشکی، کشاورزی، صنعتی و سایر موارد حسب نیاز کشور.
4- عدم پذیرش هرگونه محدودیت در تحقیق و توسعه غنیسازی و دیگر ملزومات چرخه سوخت هستهای با بهرهگیری از فناوریهای نوین و پیشرفته طبق ماده4 انپیتی.
5- عدم پذیرش هر گونه بازرسی و نظارت و همکاری با آژانس فراتر از توافقنامه پادمان معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) در راستای حراست از منافع ملی، امنیت ملی و مصالح ملی کشور.
6- لزوم برخورداری ملت ایران از حقوق کامل هستهای ناشی از عضویت در انپیتی و دیگر معاهدات بینالمللی انرژی اتمی.
7- ضرورت خاتمه دادن به اتهامات بیپایه و مبتنی بر وهم و خیال از قبیل اتهام فعالیتهای مخفیانه هستهای و گزارشات کذب دریافتی آژانس از منابع خارجی که هیچگاه پایانی بر آنها متصور نیست.
8- تسریع در مختومه نمودن پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد و شورای حکام با توجه به بازرسیها و نظارتهای فنی و کارشناسی به عمل آمده طی یکسال اخیر و حدود 7 هزار نفر ساعت بازرسی طی 12 سال از فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیسابقه بوده است.
9- ضرورت جلوگیری از سیاسی کردن برخورداری جمهوری اسلامی ایران از فناوری هستهای و ارتباط دادن آن با مسائل منطقهای و جهانی.
10- عدم ورود به امور دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هستهای
11- تاکید بر عدم تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای طبق فتوای تاریخی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی که از جایگاهی بالاتر از قانون برخوردار است.
12- لزوم خلع سلاح، منع تولید، گسترش و بکارگیری سلاحهای هستهای از سوی کشورهای دارای سلاح هستهای در جهت امنتر شدن جهان.
13- ضرورت اعلام پایبندی کشورهای 1+5 به مفاد و تعهدات انپیتی و دیگر معاهدات انرژی اتمی
14- لزوم پرهیز آژانس از انجام اقدامات جانبدارانه و تبعیضآمیز بر خلاف مفاد و اساسنامه آژانس در برخورد با موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران
15- لغو یکباره کلیه تحریمها اعم از تحریمهای شورای امنیت، کنگره، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران همزمان با شروع اجرای توافقنامه جامع.
16- عدم اعمال هر گونه تحریم جدید علیه جمهوری اسلامی ایران
17- آزادسازی و واریز مستقیم کلیه وجوه مسدود شده جمهوری اسلامی ایران از طریق بانکی به بانک مرکزی در ایران
18- عدم پذیرش هر گونه دخالت در نحوه هزینه وجوه آزاد شده متعلق به ملت ایران
19- لزوم توقف هرگونه تهدید و اقدام خصمانه در روند برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران که عدم پایبندی به آن موجبات بیاعتبار شدن توافقنامه را فراهم میسازد.
20- فسخ خود بخودی توافقنامه در صورت هرگونه عدم پایبندی و یا نقض تعهدات از سوی 1+5