در دیدار طیبنیا با وزیر دارایی کویت مطرح شد
ارائه تسهیلات و مشوقهای ویژه به سرمایهگذاران کویتی
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان از آمادگی ایران برای ارائه تسهیلات و مشوقهای ویژه به سرمایهگذاران کویتی در بخشهای کشاورزی و هتلداری خبر داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه ملاقات با مسئولین کشور کویت با شیخ انس خالد الصالح وزیر دارایی کویت دیدار و بر ارتقاء روابط تجاری و اقتصادی بین دوکشور از جمله صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی تاکید کرد.
علی طیبنیا در این دیدار از آمادگی دستگاهها و وزارتخانههای اجرایی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط و همکاریهای دوجانبه خبر داد و گفت: دستگاهها و سازمانهای دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند در بخشهای مختلف اقتصادی به ویژه سرمایهگذاری، بانکی، مناطق آزاد و سایر حوزهها با دولت کویت گفتوگو و همکاری کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در ادامه گفت: تعاملات اقتصادی میتواند نقش موثرتری در ایجاد فضای مناسب برای گسترش روابط و همکاریهای منطقهای و بینالمللی ایفا کند. وی افزود: معتقدیم اگر عوامل اقتصادی فعال باشند، دیگر بخشها نیز فعال خواهند شد و روابط دو کشور در مسیر مناسب و با سرعت بیشتری ارتقاء خواهد یافت.
طیبنیا از آمادگی ایران برای ارایه تسهیلات و مشوقهای ویژه به سرمایهگذاران کویتی در بخشهای کشاورزی و هتلداری خبر داد.وی ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم از جمله تسهیل صدور روادید برای تجار ایرانی را از مهمترین اقداماتی دانست که میتواند به ارتقاء روابط اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور کمک نماید.
طیبنیا در ادامه گفت: با توجه به همراهی مدیران عالی رتبه بخش سرمایهگذاری، آمادگی داریم در خصوص ایجاد کمیته سرمایهگذاری مشترک گفتوگو و یادداشت تفاهم امضاء کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان سپس به وجود ظرفیتهای مناسب همکاری در مناطق آزاد کشورمان خبر داد و افزود: با توجه به تسهیلات ارایه شده در مناطق آزاد، منطقه آزاد اروند میتواند محل مناسبی برای سرمایهگذاران کویتی باشد.
طیبنیا از آمادگی تاسیس بانک مشترک و یا شعبه بانکی و همچنین برقراری روابط کارگزاری از سوی طرف ایرانی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه گسترش هر گونه همکاری تجاری و سرمایهگذاری نیاز به برقراری رابطه بانکی دوجانبه دارد، جهت توسعه روابط بانکی در قالب ایجاد دفتر، شعبه بانکی و یا برقراری روابط کارگزاری بین منتخبی از بانکهای دو کشور آماده هستیم.
وی از آمادگی ایران برای ارتقاء همکاریهای بیمهای و همچنین تاسیس شرکت بیمه مشترک بین دو کشور خبر داد.
وی ظرفیت بخش کشاورزی ایران را از دیگر حوزههای قابل توجه برای توسعه همکاریهای اقتصادی بین دو کشور دانست و گفت: منطقه خاورمیانه یکی از کمآبترین مناطق دنیا به شمار میرود، لذا با توجه به نیاز کویت به تولید مواد غذایی و وجود فرصتهای مناسب سرمایهگذاری در استانهای جنوبی ایران در حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی از سرمایهگذاری مشترک شرکتهای کویتی در این زمینه استقبال میکنیم.
گفتنی است در این دیدار همتای کویتی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با تاکید بر اراده جدی کشورش به تقویت و توسعه روابط دوجانبه زمینههای مطرح شده از سوی دکتر طیبنیا را برای همکاری دو کشور مناسب و قابل تحقق ارزیابی کرد و بیان داشت که امیرنشین کویت تمام تلاش خود برای تحقق توافقات انجام شده را بهکار خواهد گرفت.