kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۱۹۲
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۸
رئیس سازمان شیلات خبر داد

صادرات 12 میلیارد تومان خاویار پرورشی طی سال جاری

رئیس سازمان شیلات ایران از صادرات 12 میلیارد تومان خاویار پرورشی طی سال جاری خبر داد.


حسن صالحی به ایسنا گفت: تولید گوشت و ماهی خاویار پرورشی، امسال وضعیت مناسب‌تری نسبت به سال گذشته دارد و یکی از اقدامات مفیدی که سال جاری در واقع انجام شد این بود که هر پرورش‌دهنده‌ای که متقاضی بچه ماهی بود، نیازش را برطرف کردیم. درحالی که سال گذشته امکان تأمین نیاز بچه‌ماهی برای پرورش‌دهندگان به هر میزان که می‌خواستند، فراهم نبود.
وی پیش‌بینی کرد، باتوجه به وضعیت کنونی، تولید خاویار پرورشی امسال بیش از 60 درصد افزایش یابد.
رئیس سازمان شیلات ایران اظهار کرد: سال گذشته حدود 1/5 تن خاویار پرورشی در کشور تولید شد که بخشی از آن در داخل و بخشی از آن به کشورهای مختلف صادر شد و امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از 2/5 تن خاویار پرورشی در کشور تولید شود.
صالحی ادامه داد: باتوجه به وضعیت بازارهای بین‌المللی و تقاضای کشورهای اروپایی، حاشیه دریای خزر، حاشیه خلیج‌فارس، آمریکا و غیره حدود 2 تن از خاویار پرورشی تولید شده در سال جاری به این کشورها صادر شود.
وی گفت: باتوجه به قیمت حدود 6 میلیون تومانی هر کیلوگرم خاویار پرورشی به نظر می‌رسد صادرات خاویار امسال حدود 12 میلیارد تومان ارزآوری داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که چرا روسیه متقاضی خاویار پرورشی ایران نیست، اعلام کرد: روسیه باتوجه به محدودیت‌هایی که دارد متقاضی خاویار پرورش ایرانی است، اما متأسفانه همچنان برخی کشورها از خاویار دریای خزر علی‌رغم ممنوعیت برداشت می‌کنند و صید غیرمجاز اینگونه همچنان در بین برخی کشورهای حاشیه دریای خزر وجود دارد.
صالحی اظهار کرد: برای اولین‌بار توانستیم فیل‌ماهی پاییزه که یکی از گونه‌های پرورشی است را در گیلان پرورش دهیم، چرا که در گذشته تکثیر اینگونه در بهار انجام می‌شد.
وی گفت: سال‌های دور که سپیدرود حجم آب بالایی داشت، این ماهی تا سرچشمه‌ها مهاجرت و شروع به تکثیر می‌کرد؛ به‌گونه‌ای که ماهی سفید و ماهی خاویاری اواخر اسفند و اوایل فروردین‌ماه مهاجرت می‌کردند اما درحال حاضر شرایط رودخانه به دلیل وجود فاضلاب‌های صنعتی و شهری و دام‌های غیرمجازی که در این رودخانه تردد می‌کنند اجازه مهاجرت ماهیان خاویاری را نمی‌دهد.
رئیس سازمان شیلات ایران اعلام کرد: این ماهی که نمونه اولیه آن به عنوان نمونه تحقیقاتی از دریای خزر و به صورت مجاز صید شده است، با استفاده از گونه نر ماهی خاویاری توانستیم آن را تکثیر و پرورش دهیم به‌گونه‌ای که لارو بالایی تولید شده است.
صالحی گفت: حدود 700 هزار لارو از اینگونه تولید می‌شود که البته باتوجه به میزان تلفات طبیعی در فرآیند تولید امیدواریم حدود 300هزار بچه ماهی یک گرمی را از این لاروها تولید کنیم.