برخی گزارشها از مرگ ملک عبدالله خبر میدهند
تشکیل «اتاق عملیات» در واشنگتن برای جلوگیری از «شورش» در عربستان
به دنبال مرگ بالینی پادشاه عربستان، آمریکا با هدف کنترل اوضاع و جلوگیری از شورشهای احتمالی در ریاض، «اتاق عملیات» تشکیل داد.
«ملک عبدالله» زنده است یا نه؟
این سؤالی است که این روزها بسیاری به دنبال یافتن پاسخ آن هستند. برخی رسانههای منطقه از مرگ وی خبر داده و برخی نیز نوشتهاند وی در کما است. رسانههای آلسعود در این بین حال پادشاه 91 ساله خود را «خوب» توصیف میکنند. شبکههای اجتماعی طرفدار آل سعود نیز با انتشار تصاویر عیادت «شاهزاده متعب» از برخی مقامات عربستان سعی کردند این تصویر مبهم را به «ملک عبدالله» منتسب و حال او را خوب توصیف کنند.
پایگاه «احرار الحجاز» به نقل از «خالدبن فرحان» امیر جدا شده از آل سعود نیز خبر از مرگ «عبدالله» داده است. همه چیز در ابهام است. گویا همه میدانند علنی شدن مرگ پادشاه فرتوت آل سعود چه تاثیراتی دارد، از این رو حساسیت این خبر بسیار بالا رفته است.
گویا آمریکاییها بیشتر از همه «سراسیمه» شدهاند. اوایل هفته یک هیئت اهمیتی- سیاسی را به ریاض فرستادند و اکنون اتاق عملیات ویژهای تشکیل دادند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، رادیو «اوستن» نروژ اعلام کرد:«دولت آمریکا به منظور پیگیری تحولات مربوط به بحرانی شدن وضع سلامت پادشاه عربستان، اتاق عملیات ویژهای متشکل از اعضای شورای امنیت ملی و وزارت خارجه تشکیل داده است.»
بنابر گزارش این رادیو، تشکیل این اتاق عملیات بعد از آن صورت گرفت که سفارت آمریکا در ریاض، گزارشهایی را از دربار خاندان حاکم بر عربستان درباره مرگ بالینی «ملک عبدالله بن عبدالعزیز» دریافت کرد.
با توجه به نقش عربستان در اجرای سیاستهای منطقهای واشنگتن، این «تکاپو و تلاش» آمریکا کاملا طبیعی است. چرا که برخی رسانهها از جمله مؤسسه «فریدم هاوس» نیز سال 2015 را سال سختی برای آل سعود پیشبینی کردهاند که حتی احتمال فروپاشی آن نیز میرود.
از طرف دیگر حال پادشاه این کشور همچنان وخیم گزارش میشود.
هماکنون کادر بزرگی از پزشکان از جمله چند تن از پزشکان آمریکایی در عربستان برای خارج کردن «ملک عبدالله» از حالت «کما» فعالیت میکنند.
تاکید بیانیه
پادشاه عربستان
بر کاهش قیمت نفت!
اما در حالی که «ملک عبدالله» با «مرگ» دست به گریبان است، روز سه شنبه پیام وی به مناسبت سومین سال برگزاری دور ششم مجلس شورای عربستان در ریاض قرائت شد.
در این پیام که توسط «شاهزاده سلمان» ولیعهد عربستان قرائت شد آمده است: «عربستان برنامهای برای کاهش تولید نفت خود ندارد و این تحولات در بازار نفت چیز جدیدی نیست.»در این پیام همچنین تاکید شده «عربستان با چالشهای منطقهای بیسابقهای روبهرو است. امنیت مسئله اصلی ما خواهد ماند.»عربستان مدتی است با همراهی برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و با هدف افزایش فشار به کشورهایی مثل روسیه، ایران و ونزوئلا اقدام به افزایش بیسابقه تولید نفت و کاهش قیمت آن کرده است.
تیراندازی مجدد
در مرزهای عربستان
داعش آرامآرام در حال کوبیدن درهای عربستان است. این «هیولا» مانند رباتی عمل میکند که گویا برنامهریزی آن به هم خورده و به سازنده خود حمله میکند. حکایت داعش و عربستان نیز حکایت این «ربات» و «مهندس و طراح» آن است.
چند روز گذشته عناصر گروهک تروریستی داعش با حمله به مرزهای عربستان چند سرباز و فرمانده مرزبانی عربستان را کشتند. خبرگزاری تسنیم همچنین دیروز گزارش داد که بار دیگر نیروهای امنیتی عربستان در شهر «عرعر» که در مرز با عراق واقع شده است با افراد مسلح درگیر شدند.
از سوی دیگر روزنامه «الاتحاد» امارات گزارش داد که خطر داعش کشورهای عربی همسایه عراق را به حالت آمادهباش درآورده است. همچنین روزنامه «القبس» کویت اعلام کرد: «دستورات در خصوص استقرار نیروهای اطلاعات نظامی کویت در مرز با عراق و اعزام یک گروه از دستگاه امنیت کشور صادر شده است.» همه این اخبار یک پیام را میرسانند. داعش رفتهرفته به سوی صاحبان خود خیز برمیدارد. به ویژه اینکه بدانیم طبق گزارش روزنامه «الحیات» مهاجمانی که نظامیان سعودی را به هلاکت رساندند، تبعه سعودی بودند!
این اخبار در کنار خبر وخامت حال «ملک عبدالله» اوضاع را در ریاض به شدت بحرانی کرده است.
در این ارتباط «خالدبن بندر» رئيس دستگاه اطلاعات عربستان که به آمریکا سفر کرده است با «جان برنان» رئيس سیا دیدار کرد. کارشناسان «تهدید داعش»و «وخامت حال پادشاه» را دو محور اصلی گفتوگوی این دو ارزیابی کردهاند.