پردهبرداری مشاور ابتکار از دستاندازیهای گسترده به محیط زیست
اراضی محیط زیست، مورد هجوم ثروتمندان!
در شرایطی که سازمان محیط زیست به سیاسیکاری در موضوعات مختلف مشغول است، مشاور ابتکار از پشت پرده معضلات محیط زیستی خبر داد.
به گزارش فارس، سیداحمد نبوی دیروز در نشست خبری که در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، ضمن دعوت از همه مردم به یک چالش زیست محیطی، اظهار داشت: من همه مردم را به یک چالش دعوت میکنم چرا که در حوزه محیط زیست مشکلات و چالشهای زیادی داریم.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به تهیه نامهای در این باره و به امضای رئیس سازمان محیط زیست برای ارائه به کارگروه مفاسد اقتصادی، ادامه داد: هم اکنون تلاش میکنیم در منطقه حفاظتشده ورجین 70 هکتار احیا کنیم، این در حالی است که میلیونها هکتار هم اکنون مورد هجمه واقع شده است و در این باره میتوان به مسئله دریاخواری توسط برخی از شرکتها اشاره کرد.
نبوی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تصرفات، بیان داشت: کسی که ویلای چندمیلیاردی میسازد بدون شک این ویلا را با پول تمیز نساخته است، مشاهده شده زمینی به ارزش 500 میلیارد تومان بدون سند است که با نامه دهیاری خریداری شده است؛ آیا این پول کثیف نیست؟
وی با بیان اینکه تولید ثروت غلط، زمین آیندگان ما را میگیرد، ابراز داشت: سازمان محیط زیست، قوه قضائیه و منابع طبیعی همه باید جمع شویم تا بتوانیم آن را پس بگیریم، البته محیط زیست باید در این باره محاکمه شود، اما نقش سایر سازمانها چه میشود همه باید پاسخگو باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه در تمام دنیا کشورها مناطق حفاظت شده را برای خود نگاه میدارند و در کشورهای توسعه یافته 20 درصد از اراضی و در برخی دیگر 15 تا 12 درصد از اراضی به مناطق حفاظت شده تبدیل شدهاند، گفت: سؤال اینجاست که چرا این مناطق باید حفاظت شوند چه کسی تضمین میکند که 500 سال آینده این زمینهایی که مورد حفاظت واقع شدهاند مسموم نشوند؟
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست با اشاره به آغاز فعالیت این معاونت با پلیس فتا از طی دو ماه گذشته، اضافه کرد: بر همین اساس 3 شبکه بزرگ شناسایی شد و 13 مورد از افراد مورد شناسایی قرار گرفتند و به زودی نیز برای تشکیل پرونده به دادستانی میرویم.
شکار نادرترین پرندگان کشور
توسط شیوخ عرب
وی همچنین با انتقاد از ورود شیوخ عرب به کشور و شکار نادرترین و گرانقیمتترین پرندگان ادامه داد: نمیدانم شیوخ عرب با چه مجوزی این پرندگان نادر و گرانقیمت را شکار میکنند اما فقط این را میدانم که ما آنها را تعقیب میکنیم و در نهایت دستگیر خواهیم کرد. البته در روزهای گذشته 4 شیوخ عرب در کرمان که اقدام به شکار پرندگان نادر و گرانقیمت کرده بودند شناسایی شدند اما به دلیل ملاحظات سیاسی دستگیر نشدند.
مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات محیط زیست با انتقاد از بروز پدیده جدید در محیط زیست با عنوان دریاخواری، گفت: شیوخ عرب با چه مجوزی وارد کشور میشوند و اقدام به شکار گرانقیمتترین و نادرترین پرندگان در کشور میکنند؟
نبوی یادآور شد: هم اکنون برخی پرندگانی که در ایران شکار میشوند 250 میلیون تومان قیمت دارند، این در حالی است که فروش آنها در خارج از کشور به چند میلیون دلار نیز میرسد.
وی بیان داشت: متأسفانه دیده میشود افرادی از اسپانیا یا فرانسه 500 میلیارد تومان هزینه میکنند و از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) دو هفته ویزا گرفته و به کشور وارد میشوند که برای آنها سلاح و حتی لباس استتار تهیه میشود.
وی ادامه داد: در مواقعی حتی این افراد بیان میکنند که چه نوع حیوانی را میخواهند شکار کنند، متأسفانه در ادامه این مسئله این افراد وارد کشور میشوند و در کنار شکار خود عکس یادگاری میگیرند و در شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک قرار میدهند.
نبوی همچنین از راهاندازی سامانه تلفنی یکپارچه1540 و اتاق کشیک شبانهروزی سازمان محیط زیست در 29 دی ماه (روز هوای پاک) خبر داد.
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات محیط زیست، گفت: ما این آمادگی را داریم که از 29 دی ماه با مردم همکاری داشته باشیم و ارائه ناهنجاریهای زیست محیطی را از سوی مردم جمعآوری کنیم.