اصرار دولت بر خصوصیسازی مدارس
اعطای وام ۱۵ میلیون تومانی بدون قید و شرط به موسسان مدارس غیردولتی!
مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش از اعطای وام ۱۵ میلیون تومانی به موسسان مدارس غیردولتی و وام شهریه به خانوادههایی که فرزندانشان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند، خبر داد.
مجتبی زینیوند با اشاره به تفاهمنامه میان سازمان مدارس غیردولتی و بانک قرضالحسنه مهر ایران، اظهار داشت: این تفاهمنامه در جهت حمایت از مدارس غیردولتی منعقد شد و براساس آن به تمام خانوادههایی که فرزندانشان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند به میزان شهریه وام پرداخت میشود که سقف وام پرداختی تا 10 میلیون تومان است.
وی در گفتوگو با تسنیم، افزود: این وام با کارمزد 4 درصد در اختیار خانوادهها قرار میگیرد، اما شرط پرداخت وام قرضالحسنه به خانوادهها این است که حساب جاری مدرسه در بانک قرض الحسنه مهر ایران افتتاح شود.
مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفت: در بند دیگری از این تفاهم نامه به اعطای وام 15 میلیون تومانی به موسسان مدارس غیردولتی اشاره شده است که به محض افتتاح حساب توسط موسس مدرسه وام قرضالحسنه 15 میلیون تومانی در اختیار آنها قرار میگیرد.
زینیوند افزود: اعطای این وام با هدف حمایت از مدارس غیردولتی انجام میشود و برای دریافت آن هیچ محدودیتی وجود نداشته و شرایط خاصی نیاز نیست!
گفتنی است، براساس برخی اخبار منتشر شده دولت تصمیم دارد در طرحی 4 ساله، 90 درصد مدارس دولتی کشور را به بخش خصوصی واگذار کند! که قبلا توسط کیهان بطور مفصل بررسی شده است. همچنین در حال حاضر بیش از 92 درصد دانشآموزان کشور در مدارس دولتی اشتغال به تحصیل دارند و بخش قابل توجهی از ظرفیت مدارس غیرانتفاعی به علت هزینه بالا، کیفیت پایین خدمات و مدیریت «مشتری مدار» به جای «آموزش محور»، خالی است!
پس از تجربه نه چندان موفق اجرا شده در دهه 70 با هدف برون سپاری وظایف آموزش و پرورش به «مدارس غیرانتفاعی» در اوج افزایش تعداد دانشآموزان، مجددا دولت یازدهم، طرح واگذاری مدارس به «بخش خصوصی» را در پیش گرفته است.
براساس طرح جدید که بدون کسب اجازه از «شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «تصویب در مجلس شورای اسلامی» در هزار مدرسه واقع در مناطق محروم اجرایی شده، ادارات کل آموزش و پرورش استانها براساس دستور العمل وزارت به استناد طرح مشارکت با بخش غیردولتی، مدارس دولتی در دورههای مختلف تحصیلی را براساس رعایت ضوابط و مقرراتی، به مؤسسان مدارس غیردولتی واگذار کرده اند.
ضمناً، در پی عملکرد نامطلوب وزارت آموزش و پرورش و بالا گرفتن انتقادات از این نهاد دولتی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بر قوت گرفتن احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در گفتوگو با فارس، درباره این پرسش که طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس در چه مرحلهای است، گفت: این موضوع در مجلس خیلی قوی است.
شایان ذکر است، مروری کوچک بر طرحها و ایدههای جهانی در امر «آموزش» نشان از آن دارد که ایده «جهانی سازی» جوامع با هدف تربیت نسلی مطیع و فرمانبردار از بانیان سیستم لیبرال سرمایه داری، نیازمند «خصوصی شدن»و خروج داوطلبانه دولت و حاکمیتهای مردمی از این حوزه پرمشتری است.