دکتر فیروز اصلانی:
پروژه فتنه 88 و یک سؤال بی پاسخ
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، فتنه 88 را پروژهای از پیش طراحی شده برای براندازی نظام نامید که دروغ تقلب بهترین بهانه برای عملیاتی کردن آن بود.
به گزارش تسنیم، «فیروز اصلانی»، حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، طی یادداشتی به بررسی ابعاد مختلف فتنه 88 پرداخت:
هرکس الفبای حقوق را خوانده باشد میداند که به لحاظ حقوقی بار اثبات ادعا یا ( Burden of proof ) بر دوش مدعی است. در نظام حقوقی ما این نکته را اصطلاحا با این تعبیر بیان میکنند: «البینه علیالمدعی»، یعنی ارائه دلیل برای اثبات ادعا بر عهده مدعی است.
از سوی دیگر برای اثبات ادعا از حیث حقوقی در هر نظامی راهکار و سازوکار مشخص قانونی وجود دارد. یعنی مدعی برای اثبات ادعای خود از طرقی که قانون معین کرده حرکت کرده و با طرح و اقامه دلایل و مدارک خود سعی در اثبات دعوای خود میکند. حال این سؤال مطرح میشود که چرا سران فتنه از یک سو ادعای تقلب میکردند و از سوی دیگر هرگز حاضر نشدند برای اثبات ادعای خود روال قانونی را طی کنند؟
اگر مدعیان فتنه به نظام و الزامات حقوقی آن و راهکارها و سازوکارهای مشخص قانونی نظام اعتقاد داشتند، چرا برای اثبات ادعای خود از حیث حقوقی اقدام به طرح شکایت و طی مسیر قانونی رسیدگی به شکایت نکردند؟ چرا با ایجاد بدعت اردوکشی و زورکشی خیابانی با هواداران خود سعی در اخلال در نظم سیاسی و ایجاد ناامنی و آشوب کردند؟
چرا به جای تلاش در ایجاد آرامش در فضای سیاسی که لازمه هر حرکتی است با آشوبآفرینی و غوغاسالاری به التهابآفرینی و ساختارشکنی دست زدند و با کشاندن هواداران به خیابان و شقاق و نفاقآفرینی در صفوف مردم و زمینهسازی برای درگیری و خشونت و تحریک لحظه به لحظه آتشبیار فتنه و آشوب شدند؟ چرا از طرقی که قانون معین کرده حرکت نکرده و با استفاده از ظرفیتها و سازوکارهای قانونی موجود کشور با طرح و اقامه دلایل و مدارک خود در مراجع قانونی سعی در اثبات دعوای خود نکردند؟
جواب آن روشن است: تقلبی وجود نداشت و مدعیان تقلب چون دلایل و مدارکی برای اثبات ادعای خود نداشتند به محض طرح و اقامه شکایت، دروغ بودن ادعایشان آشکار و دستشان رو و نقشهشان برملا میشد. به راستی اگر به دنبال براندازی نظام نبودند، چرا تن به قانون و قانونگرایی ندادند و با التزام به قانون از مسیر و سازوکار قانونی استفاده نکردند؟
در جریان فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88، تقلب بهترین بهانه برای عملیاتی کردن پروژه براندازی و کودتای مخملی و رنگی بود. مدعیان تقلب برای تحقق براندازی نظام اسلامی طبق برنامه از پیش تدارک شده باید بهانه تقلب را حفظ میکردند و به عنوان یک ضرورت نمیگذاشتند، بهانه تقلب گرفته شود.
فتنه یک پروژه است نه یک پروسه. یعنی فتنه 88 معلول انتخابات و مسائل پیرامونی آن نبود بلکه یک پروژه از قبل تدارک دیده شده و برآمده و معلول یک طراحی آمریکایی- اسرائیلی است که زمینه آن از سالها قبل برای نابودی و براندازی نظام جمهوری اسلامی تدارک شده بود و ادعای تقلب در انتخابات سال 88 صرفا بهانهای برای تحقق آن ارزیابی میشود و به همین علت نیز واقعا یک جرم نابخشودنی است.