مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی:
گرانی لبنیات باعث کاهش مصرف شیر شده است
گرانی قیمت لبنیات سبب کاهش مصرف سرانه این محصولات و خطر افزایش شیوع بیماری پوکی استخوان در کشور شده است.
با وجود آنکه لبنیات نقش بسیار مهمی در سلامت جامعه ایفا میکنند، کمتر مورد توجه مصرفکنندگان قرار دارند و کمتر از سایر مواد غذایی در سبد غذایی خانوار جای میگیرند.
در همین زمینه حسین چمنی، کارشناس صنعت شیر اظهار داشت: مستند کاهش مصرف شیر ما گزارش مستند بانک مرکزی است که بر این اساس مصرف شیر در کشور طی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانهها 42 درصد کاهش یافته است.
چمنی ادامه داد: همچنین بر اساس اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز کشور بین سالهای 80 تا 91 تراکم استخوان ایرانیان بین 8 تا 14 درصد کاهش یافته است.
محمد فربد نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی کشور هم در گفتگو با مهر، میزان مصرف سرانه لبنیات در کشور را حدود 85 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این میزان باید به 160 تا 170 کیلوگرم افزایش پیدا کند.
فربد گفت: میزان مصرف سرانه لبنیات در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن، 5 درصد کاهش یافته و از 90 به 85 کیلوگرم رسیده است.
محمدرضا اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه سراسری فرآوردههای لبنی نیز این عدد را خوشبینانه خواند و افزود: مصرف سرانه لبنیات در خوشبینانهترین حالت، 85 کیلوگرم و به اعتقاد ما، بسیار پایینتر از این میزان است.
وی با بیان اینکه باید فکری جدی برای این مسئله کرد و تصمیمی برای آن گرفت، اضافه کرد: کارخانجات لبنی معتقدند دریافت شیر آنها نسبت به سال گذشته با کاهش همراه بوده است.
در این میان مسئولانی هم هستند که با بحث کاهش مصرف سرانه مخالفند. سیداحمد مقدسی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور گفت: بنده این موضوع را قبول ندارم، اگر چه مطرح شدن موضوع روغن پالم بر کاهش مصرف لبنیات پرچرب تاثیرگذار بود اما در عوض مصرف انواع کمچرب این محصولات بالا رفت.وی افزود: اگر مصرف سرانه کاهش مییافت، کارخانجات شیر خام را از دامدار خریداری نمیکردند در حالی که آنان این کار را انجام میدهند.با وجود این خود مقدسی نیز با اصل مسئله مخالف نیست و میزان سرانه مصرف فرآوردههای لبنی را بسیار کم میداند.
مقدسی در این رابطه تصریح کرد: البته سرانه مصرف در کشور ما نسبت به میانگین جهانی که 160 کیلوگرم و میزان استاندارد آن که 300 کیلوگرم است، بسیار کم است و وزارت بهداشت، تولیدکنندگان و سایر دستگاههای مسئول موظفند در زمینه ارتقای مصرف سرانه لبنیات در کشور تلاش کنند و ما باید این فرهنگ را ترویج کنیم.
اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی نیز با مقدسی همعقیده است. وی اظهار داشت: مسئولان مربوطه مانند وزارت بهداشت باید در مورد این محصولات تبلیغات گستردهای انجام دهند، باید مصرف محصولی که همه میدانند سلامت جامعه را تضمین میکند به مردم آموزش داده شود.
اسماعیلی ادامه داد: در برخی از کشورهای پیشرفته در متروها شیر و لبنیات رایگان بین مردم توزیع میشود.
وی افزود: زمانی که یک نفر پوکی استخوان بگیرد و در منزل بستری شود، حداقل دو نفر دیگر باید از او مراقبت کنند، ضمن اینکه سن مردم ایران رو به افزایش و پیری است و ما باید از بروز این بیماری در میان آنان پیشگیری کنیم.
علاوه بر این، اسماعیلی گرانی فرآوردههای لبنی را نیز یکی از مهمترین علت کاهش مصرف آنان در میان مردم عنوان کرد و گفت: قیمت ظروف، حمل و نقل و در نتیجه بهای تمامشده تولید افزایش یافته است که همین امر سبب کاهش تقاضای مردم میشود، مردم به جیبشان نگاه میکنند و اگر کسی پولی برای خرید نداشته باشد، این محصولات را نمیخرد یا کمتر میخرد.
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی با بیان اینکه ارزانی محصولی مانند نوشابه باعث میشود که مردم آن را جایگزین لبنیات کنند، گفت: ما معتقدیم دولت باید با همکاری ما فکری جدی برای کاهش قیمت این محصولات کند.