کد خبر: ۳۳۳۱۵۱
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۲۳
روسیه تلافی کرد

بمباران سنگین زیرساخت‌های اوکراین با سوخو-34‌های روسی

سرویس خارجی-
روسیه در واکنش به حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی این کشور با سوخو34‌ها و پهپادهای مدرن خود زیرساخت‌های اوکراین را به‌شدت بمباران کرد.
طی روزها و هفته‌های گذشته حملات اوکراین به پالایشگاه‌ها و زیرساخت‌های انرژی روسیه حسابی خبرساز شده بود. به‌عنوان مثال طی یک هفته گذشته پهپادهای اوکراینی دو بار پالایشگاه مسکو را هدف قرار دادند؛ حملاتی که خسارت‌های گسترده‌ای برجای گذاشته است. براساس تحلیل اندیشکده‌ها و رسانه‌های غربی از جمله شورای روابط خارجی آمریکا، اندیشکده کارنگی و روزنامه گاردین انگلیس، افزایش حملات پهپادی اوکراین به مسکو و زیرساخت‌های انرژی روسیه نتیجه یک «تغییر راهبردی و فناورانه مهم» است. به بیان ساده، امروز ناتو توانایی‌هایی را در اختیار اوکراین قرار داده است که در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در اختیار نداشت. به گفته کارشناسان تولید انبوه پهپادهای دوربرد و همچنین ارتقای این پهپادها و تجهیز آنها به سامانه‌های ناوبری پیشرفته به کمک ناتو دو دلیل عمده‌ای است که توضیح می‌دهد چرا حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه تشدید شده است. 
اما گزارش‌ها حاکی است روسیه در واکنش به این حملات زیرساخت‌های اوکراین را به‌طور متقابل هدف قرار داده است. خبرگزاری روسی راشا‌تودی در این‌باره نوشته است: جنگنده‌های سوخو-۳۴ روسیه با بمب‌هایی که امواج انفجاری عظیمی ایجاد می‌کنند، اهداف اوکراین را نابود کردند. به نوشته این گزارش در این حملات مرکز کنترل پهپاد با ۲۰ نظامی در منطقه خارکیف مورد هدف قرار گرفت. همچنین پل جاده‌ای در مسیر تدارکات اوکراین در منطقه «سومی» تخریب شد. هنوز از میزان تلفات و خسارت‌های این حملات گزارشی مخابره نشده بود. «سرگی لاورف» وزیر خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه در واکنش به حملات اوکراین به پالایشگاه مسکو قول انتقام داده بود.
سراب عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
خبر دیگر این که صدراعظم آلمان آب پاکی را روی دست زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین ریخت و  اعلام کرد که اوکراین تا پایان جنگ و برقراری آتش‌بس پایدار نمی‌تواند به عضویت رسمی و کامل اتحادیه اروپا درآید. 
به گزارش ایرنا از تاس، «فردریش مرتس» با اعلام این که اوکراین تا زمانی که جنگ ادامه دارد نمی‌تواند به عضویت کامل اتحادیه اروپا درآید، تصریح کرد: با این حال، کی‌یف می‌تواند ابتدا به‌عنوان یک گام میانی، «عضویت وابسته» و پس از پایان جنگ عضویت کامل در اتحادیه اروپا را دریافت کند. این اظهارات مرتس پس از آن مطرح شد که پس از سال‌ها تلاش و کشمکش، سرانجام سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا هفته گذشته تصمیم گرفتند برای الحاق اوکراین و مولداوی به این اتحادیه نشستی را برنامه‌ریزی کنند؛ نشستی که گامی مثبت در روند این موضوع به‌شمار می‌رفت. مرتس پیش‌تر نیز در نامه‌ای به رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و رؤسای کمیسیون این اتحادیه و شورای اروپا پیشنهاد داده بود که اوکراین به‌عنوان «عضو وابسته» این بلوک، وضعیت ویژه‌ای دریافت کند.این در حالی است که «ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین پیشنهاد صدراعظم آلمان برای اعطای «عضویت وابسته» بدون حق رأی به کی‌یف را نپذیرفت و تاکید کرد کشورش باید به‌طور کامل و با تمامی حقوق به اتحادیه اروپا بپیوندد. طرح «عضویت وابسته» این امکان را به اوکراین می‌دهد که در نشست‌های اتحادیه اروپا حضور داشته باشد، نماینده‌ای در کمیسیون اروپا داشته باشد و از بخشی از بودجه اتحادیه بهره‌مند شود، اما از حق رأی کامل برخوردار نباشد.