کد خبر: ۳۳۲۲۴۹
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۵۳

تظاهرات معلم‌های مکزیکی در آستانه بازی‌های جام‌جهانی

معلمان مکزیکی، در آستانه آغاز بازی‌های جام‌جهانی فوتبال، تظاهرات بزرگی در مکزیکوسیتی برگزار کردند.
اعتراض‌هایی در مکزیک در آستانه شروع جام‌جهانی ۲۰۲۶ (که ۱۱ ژوئن برابر با 21 خرداد با بازی افتتاحیه در مکزیکوسیتی آغاز می‌شود) انجام شد. معلمان از صبح از میدان «آنجل دلا ایندپندنسیا» راهپیمایی کردند و به سمت «زوکالو» (میدان اصلی تاریخی شهر) حرکت کردند. دولت اطراف زوکالو را با موانع فلزی و پلیس محافظت کرده بود چون آنجا فیفا در حال ساخت محوطه‌ای برای تماشای بازی‌ها است. معلمان خواستار افزایش قابل‌توجه حقوق، تغییر قانون بازنشستگی سال ۲۰۰۷، و اصلاحات آموزشی بودند. آنها پیشنهاد ۹درصدی افزایش حقوق دولت شیبام (رئیس‌جمهور) را رد کرده و تهدید کرده بودند که اگر خواسته‌هایشان برآورده نشود، اعتصاب سراسری و اختلال در زمان جام‌جهانی ایجاد کنند.
درگیری زمانی شدت گرفت که تعدادی از معترضان سعی کردند موانع را بشکنند و به زوکالو نزدیک شوند. پلیس گاز اشک‌آور شلیک کرد، برخی گزارش‌ها از پرتاب سنگ، بطری و اشیاء از سمت معترضان و استفاده از وسایل انفجاری کوچک صحبت می‌کنند. اعتراض به خشونت کشیده شد اما شدت آن محدود بود: گاز اشک‌آور، درگیری‌های پراکنده در نزدیکی موانع، و احتمالاً چند مجروح جزئی. معلمان نتوانستند وارد خود زوکالو شوند و در نهایت در خیابان‌های اطراف (مثل ۲۰ نوامبر) کمپ موقتی زدند و اعلام کردند اعتصاب ملی‌شان را شروع کرده‌اند.
تا حالا تلفات جدی یا کشته‌ای گزارش نشده و بیشتر جنبه نمادین و فشار رسانه‌ای داشته (چون جهان به جام‌جهانی چشم دوخته است). معلمان می‌گویند «زوکالو مال مردم است نه فیفا» و قول داده‌اند اعتراضات را در طول تورنمنت ادامه دهند اگر مذاکرات نتیجه ندهد. دولت هم سعی دارد با مذاکره جلوی اختلال بزرگ را بگیرد چون این موضوع می‌تواند تصویر مکزیک در جام‌جهانی را تحت تأثیر قرار دهد. به‌طور خلاصه، درگیری برای حقوق و مزایای معلمان بود و شدت آن در حد گاز اشک‌آور و کمی درگیری با پلیس بود، اما نکته مهم این است که پتانسیل دارد که ادامه‌دار شود.