کد خبر: ۳۳۱۴۷۱
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۰:۴۷

حیرت صهیونیست‌ها از پایگاه مردمی انقلابیون یمن

سرويس خارجي-
رسانه عبری مشارکت‌های مردمی را یکی از مهم‌ترین منابع تأمین مالی واحد موشکی انصارالله یمن برای حمله به رژیم صهیونیستی عنوان و از نفوذ مردمی انصارالله ابراز نگرانی کردند.
انصارالله پایگاه مردمی بسیار وسیعی در شمال یمن، به‌ویژه در مناطق کوهستانی شمال‌غربی مانند استان‌های صعده، صنعا، حجه و عمران دارد که ریشه در هویت مذهب زیدی و نارضایتی‌های اجتماعی- اقتصادی عمیق از حاکمان پیشین دارد. این پایگاه عمدتاً بر پایه جمعیت زیدی (حدود ۲۵ تا ۳۵درصد جمعیت یمن، متمرکز در شمال) شکل گرفته که به‌صورت تاریخی برای بیش از هزار سال حکومت را در شمال یمن اداره می‌کردند و پس از انقلاب ۱۹۶۲ و اتحاد یمن، احساس حاشیه‌نشینی مذهبی، سیاسی و اقتصادی کردند. جنبش از دهه ۱۹۹۰ با «شباب المؤمن» (جوانان مؤمن) به عنوان جنبش احیای زیدی در برابر نفوذ سلفی- وهابی آغاز شد و با شش جنگ صعده علیه دولت علی عبدالله صالح (۲۰۰۴-۲۰۱۰) تقویت گردید؛ تاکتیک‌های تخریبی رژیم صالح هزاران قبیله‌ و ساکنان محلی را که لزوماً ایدئولوژی انصارالله را قبول نداشتند، به سمت آنها سوق داد و آن را به نماد مقاومت در برابر فساد مرکزی، غفلت اقتصادی و دخالت خارجی (آمریکا و عربستان) تبدیل کرد. هرچند رهبری عمدتاً زیدی‌مذهب و از خاندان «حوثی» است، اما این جنبش مقاومت موفق به جذب برخی سنی‌ها و قبایل آنان از طریق تأکید بر وحدت مسلمانان، مبارزه با فساد و حمایت از مسئله فلسطین شد و تظاهرات گسترده هفتگی در صنعا نشان‌دهنده ظرفیت مردمی آن است. حالا این پایگاه مردمی در جنگ با رژیم اسرائیل بیش از پیش نمایان می‌شود.
کمک‌ بزرگ یمنی‌ها به مقاومت 
به گزارش مهر، روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست در گزارشی با عنوان «چگونه جیب یمنی‌ها به شریان تأمین مالی جنگ‌های فرامرزی تبدیل شد»، نوشت: «بخش مخابرات به یکی از مجاری اصلی مالی برای تأمین هزینه‌های جنگی حوثی‌ها تبدیل شده است.» این رسانه صهیونیستی به کمک‌های ناچیز ۱۰۰ ریالی مردم یمن به انصارالله از طریق ارسال کدهای دستوری به اپراتورها اشاره کرد و نوشت: «این کمک‌ها وقتی به صورت میلیونی و از طریق ارسال کد به اپراتورهای تلفن همراه انجام می‌شود مبلغ قابل‌توجهی می‌شود. در نگاه نخست، مبلغ ۱۰۰ ریال شاید ناچیز به نظر برسد. اما وقتی این مبلغ در میلیون‌ها مشترک ضرب شود، به منبع درآمد عظیمی تبدیل می‌شود که به تأمین مالی تولیدات نظامی و عملیات میدانی حوثی‌ها کمک می‌کند.» این رسانه صهیونیستی، کمک‌های مردمی به واحدهای موشکی انصارالله یمن را صدها میلیون دلار عنوان کرد و نوشت: «برای هر عملیات موشکی در عربستان یا اسرائیل، حوثی‌ها در چند ساعت، میلیاردها ریال نقدینگی از طریق جلب مشارک‌های مردمی جذب می‌کنند.» گفتنی است، چند روز پیش بود که سالم ابوزید الخلیفی، از رهبران جنوب یمن، در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» نوشت: آن‌چه یمن در طول ۱۰ سال گذشته شاهد آن بوده، نشان‌دهنده شکست دولت مستعفی شامل احزاب سیاسی و شورای انتقالی جنوب در مدیریت مناطق جنوبی تحت کنترل آن، با وجود حمایت گسترده ائتلاف عربی و جامعه جهانی از آن، است. الخلیفی در ادامه نیز تأکید کرد که در مقابل، کابینه انصارالله در صنعا با وجود محاصره و رویارویی نظامی با ائتلاف عربی و جامعه جهانی، در زمینه‌های متعدد غیرنظامی و نظامی به‌ویژه حوزه‌های امنیتی و خدمات اساسی، موفقیت‌هایی را رقم زده است.
بی‌احترامی به قرآن!
خبر دیگر آن‌که در پی انتشار اخباری در مورد اهانت به قرآن در خاک آمریکا، عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله یمن، گفت: «توهین‌های مکرر و سیستماتیک یهودیان به قرآن کریم از طریق جنبش صهیونیستی و دارودسته جنایتکار و پست آن و پیشوایان کفر، آمریکا و اسرائیل، در چارچوب یک کمپین خصمانه آشکار علیه اسلام و مسلمانان و در چارچوب اهداف یهودیان و متحدان‌شان در غرب کافر برای اجرای طرح شیطانی صهیونیستی خود است که در درجه اول امت اسلامی ما را هدف قرار می‌دهد و خطری جدی برای کل جامعه بشری ایجاد می‌کند. همان‌طور که اسناد جفری اپستین، صهیونیست یهودی جنایتکار، این مسئله را نشان داده است.»
دشمن به‌دنبال تشدید تجاوز 
آن‌طور که ایسنا نوشته است، وی در بیانیه خود در مورد توهین‌های مکرر صهیونیست‌ها به قرآن کریم و مقدسات اسلامی تأکید کرد: «وظیفه مسلمانان در سراسر جهان، اقدام جدی و صادقانه برای جهاد در راه خداوند متعال و مقابله با طرح شیطانی صهیونیستی و جنبش یهودی صهیونیستی دشمن اسلام و مسلمانان است که در زمینه‌های مختلف علیه امت اسلامی ما دست به اقدامات خصمانه می‌زند و دشمنی خود را با اسلام، قرآن کریم و رسول خدا اعلام، نقض حرمت مسجدالاقصی و هدف قرار دادن مردم فلسطین در قدس، کرانه باختری و نوار غزه را تشدید، بقیه فلسطین را اشغال، به صورت مکرر به لبنان حمله و حاکمیت سوریه را نقض می‌کند و پس از شکست در دور قبلی تجاوز علیه جمهوری اسلامی ایران، تحت عنوان تغییر خاورمیانه و تأسیس اسرائیل بزرگ، به‌دنبال تشدید تجاوز خود در دور جدیدی علیه منطقه ما است... بزرگ‌ترین خطر در سهل‌انگاری، بی‌خیالی و اجازه دادن به دشمنان برای اجرای نقشه‌های شیطانی و تجاوزکارانه‌شان نهفته است. اگر امت در برابر همه اینها اقدامی نکند، این یکی از بزرگ‌ترین چیزهایی است که دشمنان را علیه آن جسورتر می‌کند.»
ملتی که منفعل نیست
وی- در بخشی دیگر از سخنان خود که یکی از شاهد‌های درستی آن همان خبری است که در ابتدای این گزارش آمد- افزود: «مردم عزیز ما (یمنِ ایمان، حکمت و جهاد)، با هویت ایمانی خود، در میدان جهاد حضور داشته‌اند و دارند، پرچم اسلام را حمل می‌کنند و در صف اول مواضع حمایت از قرآن، پیامبر و اسلام هستند. آنها در مواجهه با این خطرات و حمله کافران آمریکایی- اسرائیلی علیه اسلام و مسلمانان منفعل نبوده‌اند، بلکه با غرور، عزت و مقاومت تمام، در موضع حق ثابت‌قدم بوده‌اند و هستند و به ندای حق و مسئولیت ایمانی پاسخ می‌دهند و با تمام قدرت حضور دارند. بنابراین، در مواجهه با این توهین‌های مکرر و کمپین‌های مداوم صهیونیستی در همه اشکال آن، ساکت نخواهند ماند.»