کد خبر: ۳۳۰۴۱۴
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۰

سی‌ان‌ان: ایران در جنگ اقتصادی نمی‌بازد

سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: ایران با توجه به تجارب سال‌های گذشته، در جنگ اقتصادی به‌راحتی کنار نمی‌کشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ سی‌ان‌ان درباره محاصره دریایی آمریکا علیه ایران‌، نوشت: «ایران پیش از این نیز کارزار فشار حداکثری را در دوره اول ترامپ تجربه کرده بود و مجبور شد تولید نفت خود را نصف کند. اگر محاصره برای ماه‌ها ادامه یابد، قطعاً بر چشم‌انداز اقتصادی ایران تأثیر می‌گذارد اما انتظار ایران این است که آمریکا هم نمی‌تواند آن فشار را برای مدت طولانی تحمل کند.»
این رسانه آمریکایی افزود: آغاز این محاصره از بنادر ایران بیش از 10 روز پیش، حالا به سطح جهانی گسترش یافته است اما به‌گفته کارشناسان، ایران احتمالاً می‌تواند تولید فعلی نفت را برای دو تا سه ماه دیگر هم ادامه دهد. ایران همچنان فضای ذخیره نفت در خشکی دارد و حتی می‌تواند با استفاده از نفتکش‌های بازنشسته، ظرفیت ذخیره‌سازی را افزایش دهد.
سی ان ان ادامه داد: دولت ایران اعلام کرده که کمبود کالا وجود ندارد و زنجیره تأمین مواد غذایی با تولید داخلی 85 درصد محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی، کاملاً فعال است. یک ساکن تهران تأیید کرد که بازارها پر است، هرچند قیمت‌ها افزایش یافته است. با این حال، در حالی که بسیاری از رأی ‌دهندگان آمریکایی نگران افزایش قیمت بنزین هستند، ایرانیان بیشتر به چنین سختی‌هایی عادت کرده‌اند.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس؛‌ «اسفندیار باتمانقلیچ»؛ پژوهشگر و استاد دانشگاه «جانز‌هاپکینز» آمریکا تأکید کرد که محاصره دریایی آمریکا علیه بنادر ایران لزوماً به فروپاشی اقتصاد این کشور منجر نخواهد شد؛ چراکه چنین محاصره‌ای پیش از این در زمان ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» تجربه شده و نتوانسته ایران را در کوتاه‌مدت به زانو درآورد.
گفتنی است روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا اخیراً گزارش داده بود تحولات اخیر نشان می‌دهد که تهران همچنان کنترل تنگه هرمز را در دست دارد. این کنترل به ایران امکان می‌دهد فشار بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد؛ آن هم علی‌رغم حملات هوائی آمریکا به ایران و علی‌رغم اعمال محاصره دریایی علیه این کشور.