kayhan.ir

کد خبر: ۳۳۰۲۸
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰

چرا می‌خواهید قانون را نادید بگیرید؟! (نکته ورزشی)

یکی از راه‌ها و روش‌هایی که کارشناسان و دلسوزان برای سر و سامان یافتن هرچه بیشتر امر ورزش و بویژه سالم کردن فضا و محیط برای بروز استعدادها و به کار افتادن ابتکارات و پیش رفتن برنامه‌ها و انگیزه یافتن آدم‌های با شخصیت و استخوان خرد کرده برای به میدان آمدن و کار کردن و همچنین کنار زدن و دفع جریانات مخل و انگل و زیاده‌خواه و... توصیه و بر آن تأکید می‌کنند رعایت اصل «قانونمداری» است.
سرویس ورزشی-

بزرگان گفته‌اند حتی قانون ناقص، قانون نارس و... بهتر از بی‌قانونی و هرج و مرج است. انسان چون موجودی اجتماعی است با دیگران سر و کار دارد و منافع و خواسته‌هایش با سایرین در تضاد و تزاحم و تبادل است و... به همین دلیل «قانون» برای زندگی اجتماعی امری کاملاً ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. متأسفانه این امر علی‌رغم بدیهی بودن و این اصل با وجود شفاف بودن و کارساز و کارآمد بودن، خیلی وقت‌ها نادید گرفته می‌شود که همین موجب دردسرهای زیادی می‌شود.
ما هم به سهم و توان و سواد خود درباره رعایت اصل قانونمداری در ورزش و برای پیشرفت ورزش بارها مطلب نوشته و تذکر داده‌ایم، اینجا قصد تکرار آن را نداریم بلکه می‌خواهیم با توجه به موضوع پیش آمده درباره تخلف برخی بازیکنان فوتبال که کارت معافیت جعلی گرفته‌اند، عرض کنیم البته ما هم از این پیشامد متأسف هستیم، و پیش خود و اینجا هم می‌گوئیم که ای کاش این اتفاق نمی‌افتاد و... اما حالا که افتاده، اجازه بدهید «قانون» در این باره تکلیف را تعیین کند.
متأسفانه همان طور که بالاتر هم اشاره شد با اینکه دم از قانون هم می‌زنیم و شعار «قانونمداری» سر می‌دهیم و... اما وقتی قرار است درباره موضوعی «قانونی» عمل شود، صدای همه با انگیزه‌ها و نیات مختلف درمی‌آید که «حالا این یک دفعه را عفو بفرمائید!» و... برخی‌ها هم که این وسط اصلاً از «قانون» و قانونمداری وحشت و تنفر دارند، به اسم دفاع از مثلاً فلان بازیکن خطاکار و متخلف، «کاسه داغتر از آش» شده و برای جلوگیری از اجرای قانون به هر حربه‌ای که می‌توانند دست می‌زنند.
سردار کمالی «جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح» در مصاحبه‌ای در پاسخ به اظهارات سرمربی تیم ملی که از مقامات ایران خواسته بود مشکل بازیکنان متخلف را حل کند، حرف جالبی می‌زند، او ابتدا می‌گوید: «به نظر من کی‌روش در جریان تخلف این بازیکنان نیست، اگر بود، این گونه صحبت نمی‌کرد. به نظر من او از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال درباره بازیکنان متخلف به خوبی توجیه نشده است.» و بعد به درستی اشاره می‌کند که «در گذشته دیدیم در همین تیم ملی برخی بازیکنان که خیلی هم بزرگ بودند به خاطر یک بی‌انضباطی یا حرفی که زدند مربی تیم ملی به خود حق داد آنها را کنار بگذارد، آن وقت چطور انتظار دارد که به بازیکنانی که تخلف بزرگی را مرتکب شده و بی‌احترامی به قوانین کشور کرده، اجازه بازی داده شود؟! انتظار مردم این است که با آنها برخورد صورت گیرد... مردم از مجازات و تنبیه این گونه بازیکنان استقبال می‌کنند و اصلاً دوست ندارند آنها در تیم ملی بازی کنند».
ایشان در آخر هم می‌گوید: «انتظار ما از مراجع قضایی این است که با افرادی که در این قضایا دست دارند، از جمله مدیرعامل برخی باشگاه‌ها، مربیان، دلال‌ها و... به شدت برخورد شود.»
با صحبت‌های جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، تصور آن می‌رفت که پرونده حضور بازیکنانی که از کارت معافیت جعلی استفاده کرده بودند در تیم ملی بسته شود، اما اعلام اسامی بازیکنان تیم ملی در جام ملت‌های آسیا و خالی گذاشتن دو جای خالی در لیست به امید آنکه شاید با بخشش متخلفان بتوان از آنها در جام ملت‌های آسیا استفاده کرد، این تصور را بوجود آورده که برخی از تصمیم‌گیرندگان فوتبال یا اطلاعی از تخلف صورت گرفته نداشته و یا اینکه خدایی ناکرده میانه چندانی با «قانونمداری» ندارند!
در بالا بودن توانایی‌های فنی برخی بازیکنان متخلف و اینکه آنها می‌توانند در جام ملت‌های آسیا مهره کارآمدی برای تیم ملی باشند، تردیدی وجود ندارد اما نباید این اصل مهم فراموش شود که هیچ چیز بالاتر از قانون نیست و اجازه نداریم به بهانه موفقیت احتمالی در جام ملت‌های آسیا، قانون را دور بزنیم.
در این شرایط انتظار می‌رود مدیران فدراسیون فوتبال علاوه بر در نظر گرفتن این اصل، به کارلوس کی‌روش نیز یادآور شوند که رعایت قانون بر سرمربی تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران واجب بوده و وی اجازه ندارد تحت هیچ شرایطی از بازیکنان متخلف در تیم ملی استفاده کند!