سفیدشویی اسرائیل در یوروویژن ۱۱۰۰ هنرمند را برای تحریم متحد کرد
جمع کثیری از نوازندگان و فعالان فرهنگی خواستار تحریم مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۲۶ شدند؛ به گفته آنان، پذیرفتن حضور اسرائیل در این مسابقه، اقدامی برای «سفیدشویی» و عادیسازی «نسلکشی» این رژیم در غزه و لبنان است.
به گزارش فارس بیش از ۱۱۰۰ نوازنده و فعال فرهنگی از جمله برایان انو، راجر واترز و برندگان سابق یوروویژن، با انتشار نامهای سرگشاده خواستار تحریم مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۲۶ توسط هواداران و عوامل برگزارکننده این رویداد موسیقی شدند. آنان این رویداد را به «سفیدشویی» و عادیسازی «نسلکشی» اسرائیل در غزه و لبنان متهم کردهاند.
یوروویژن یک مسابقه سالانه است که توسط اتحادیه پخش اروپا برگزار میشود. این رویداد همواره خود را به عنوان یک نمایش غیرسیاسی معرفی کرده، اما بارها به کانون تنش بر سر جنگ، هویت و پیامهای فرهنگی روشنفکرانه (ووک) تبدیل شده است.
این کمپین از چندین شبکه پخش ملی از جمله در اسپانیا، ایرلند، ایسلند، اسلوونی و هلند بهخاطر تهدید به تحریم یا انصراف قبلی بهخاطر حضور اسرائیل، تمجید کرده است. در همین حال، بیبیسی انگلستان از تصمیم اجازه حضور اسرائیل حمایت کرده، همچنین فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، گفت اگر اسرائیل از مسابقه حذف شود، از خروج برلین حمایت خواهد کرد و این بحث را «رسوایی» خواند.
پیش از این برخی از کشورهای شرکتکننده در مسابقات یوروویژن، با استناد به جنگافروزی رژیم صهیونیستی در غزه و احتمال دخالت در رأیگیری مسابقه یوروویژن ۲۰۲۵ و کسب رتبه دوم توسط نماینده این رژیم، خواستار محرومشدن اسرائیل از این مسابقه شده بودند.