کد خبر: ۳۲۹۶۴۹
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۰:۴۶
دبیر: کشتی‌گیران ما ایثار کردند

درخشش تیم ملی کشتی آزاد با کسب ۴ طلا ایران برای سومین بار متوالی قهرمان آسیا شد

سرویس ورزشی-
تیم ملی کشتی آزاد ایران برای سومین دوره متوالی عنوان قهرمانی آسیا را به‌دست آورد.
پرونده رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی آسیا دیروز یکشنبه در قرقیزستان بسته شد و تیم ایران موفق شد با کسب ۴ مدال طلا، یک نقره و ۳ برنز برای سی و دومین بار در تاریخ و سومین مرتبه متوالی به عنوان قهرمانی آسیا دست پیدا کند. در پایان این مسابقات، میلاد والی‌زاده در وزن 57 کیلوگرم، کامران قاسم‌پور در وزن 86 کیلوگرم، محمدمبین عظیمی در وزن 92 کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم به مدال طلا دست یافتند. امیرعلی آذرپیرا در وزن 97 کیلوگرم به مدال نقره رسید و احمد محمدنژاد جوان در وزن 61 کیلوگرم، سینا خلیلی در وزن 70 کیلوگرم و امیرمحمد یزدانی در وزن 74 کیلوگرم، صاحب مدال برنز شدند. در رده‌بندی تیمی ایران با 178 امتیاز قهرمان شد و تیم‌های هند با 162 و ژاپن با 127 امتیاز دوم و سوم شدند. دیروز و در رقابت‌های پنج وزن دوم، در وزن 61 کیلوگرم احمد محمدنژاد جوان در دیدار رده‌بندی با نتیجه 12 بر صفر چانگسو کیم از کره جنوبی را مغلوب کرد و به مدال برنز رسید. در وزن 74 کیلوگرم امیرمحمد یزدانی در رقابت رده‌بندی با نتیجه 9 بر 3 مقابل اروزبک توکتومامبتوف از قرقیزستان به پیروزی رسید و صاحب مدال برنز شد. در وزن 86 کیلوگرم کامران قاسم‌پور پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه 12 بر 2 یودای تاکاهاشی از ژاپن را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهائی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه 11 بر صفر آلپ ارسلان بگینجوف از ترکمنستان را از پیش رو برداشت و به دیدار فینال راه یافت. قاسم‌پور در این دیدار با نتیجه 7 بر صفر و ضربه فنی موکول داهیا از هند را مغلوب کرد و طلایی شد. در وزن 92 کیلوگرم محمدمبین عظیمی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه 9 بر صفر تاکاهاشی ایشیگورو از ژاپن را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهائی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه 6 بر صفر عظمت دولتبیکوف دارنده مدال برنز جهان از قزاقستان را شکست داد و بعد دیدار فینال راه یافت. عظیمی در این دیدار با نتیجه 11 بر صفر ماگومد شریپوف از بحرین را شکست داد و صاحب نشان طلا شد. در وزن 125 کیلوگرم امیرحسین زارع پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه 7 بر صفر یدیگه کاسیمبک از قزاقستان را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهائی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه 5 بر صفر مقابل بوهردون از چین پیروز شد و به دیدار فینال راه یافت. زارع در این دیدار با نتیجه 4 بر صفر شامیل شریپوف دارنده مدال برنز جهان از بحرین را مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت. در رقابت‌های پنج وزن اول نیز که روز شنبه به پایان رسید، میلاد والی‌زاده در ۵۷ کیلو به مدال طلا رسید، امیرعلی آذرپیرا در ۹۷ کیلو، مدال نقره را کسب کرد و سینا خلیلی در ۷۰ کیلو صاحب مدال برنز بود.
دبیر: کشتی‌گیران ما ایثار کردند
دیروز اما علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی علیرضا دبیر فدراسیون کشتی درباره عملکرد کشتی‌گیران در مسابقات قهرمانی آسیا گفت: از دو سه روز قبل از شروع جنگ، من به رئیس هیئت مازندران اطلاع دادم که جنگ می‌شود؛ او گفت نه، امکان ندارد، اما من به او گفتم تحلیل من این است که جنگ می‌شود، بنابراین باید آماده‌ باشید تا اگر جنگ شد، تمرین تیم ملی در مازندران برگزار شود. بچه‌های ما غیرت کردند و در اردو حاضر شدند. ابتدا گفتیم تیم نرود، اما من اصرار کردم که تیم برود. در حال حاضر تیم کشتی آزاد جوانان و نوجوانان هم به ترکیه خواهند رفت. این دوران گذرا است و باید زندگی کنیم و روال عادی کارها را پیگیری کنیم.
وی گفت: در این مدت بچه‌ها ایثار کردند، جانشان را در دست گرفتند، آمدند. حریف تمرینی هم نبود. یک بحث این بود تیم نرود اما من گفتم باید بروند. قرار نیست تعطیل کنیم حتی جوانان و نوجوانان را هم اعزام می‌کنیم. ما ۲ اردو را از دست دادیم. ما دو اردو را از دست دادیم و کشتی‌گیران خیلی اذیت شدند، اما ما برای اولین بار مسابقات آسیایی را در چرخه آوردیم. در حال حاضر کامران قاسمپور و امیرحسین زارع از مسابقات قهرمانی آسیا وارد چرخه می‌شوند. برای ما مسابقات قهرمانی آسیا اولویت نیست؛ مسابقات جهانی و المپیک اهمیت دارد.
وی گفت: چون اولویت اصلی ما مسابقات آسیایی نبود، دلیلی نداشت کشتی‌گیران ما با تمام توان به میدان بروند. اگر امسال مسابقات قهرمانی آسیا را در داخل چرخه نمی‌گذاشتیم، اصلاً تیم جوانان در این مسابقات حضور پیدا می‌کرد. اتفاقاتی هم که افتاد روی تیم تأثیر گذاشت با این حال خدا را شکر در قرقیزستان تمام تیم‌ها نمایندگان کشتی را تحویل گرفتند و همه مقاومت و استواری ایران را تحسین کردند. مردم و مسئولان بارها نشان دادند پای پرچم ایستادند.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: کشتی‌گیران ما از مازندران به تبریز رفتند و پس از آن به وان رسیدند، از آنجا با پرواز به استانبول و سپس به قرقیزستان رفتند. کشتی‌گیران ۴۸ ساعت در راه بودند و واقعاً اذیت شدند. حتی قرار بود ابتدا کشتی‌گیران اعزام نشوند، اما با حمایت وزارت ورزش و جوانان و برای روحیه مردم، تیم را با هر سختی اعزام 
کردیم.
دبیر خاطرنشان کرد: مردم در این مدت پا به پای رزمندگان در میدان حضور داشتند. مسئولان نباید پایداری مردم را فراموش کنند. این جنگ با کفار است، مردم محکم بایستند و ما پیروز هستیم. همه پای کار هستند. زندگی به روال عادی برگشته است و نباید نگران باشیم. ایران قدرتمند است. خدا را شکر در مذاکرات هم ایران سوار بود. ریل قطار را زدند، اما ۲۴ ساعت بعد ریل را ترمیم کردیم. این جنگ، جنگ ایمان است و خداوند در قرآن وعده داده است.