با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت
نخستین واحد تولید شمش منیزیم خاورمیانه در فردوس به بهرهبرداری رسید
تنها کارخانه تولید شمش منیزیم خاورمیانه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در فردوس به بهرهبرداری رسید.
این کارخانه که در کیلومتر 7 جاده فردوس- بیرجند قرار دارد در مدت حدود 5 سال ساخته شده است. برای ساخت این کارخانه 100 میلیارد تومان هزینه شده است که با بهرهبرداری از آن سالانه از خروج 18 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری میشود.
کارخانه تولید شمش منیزیم فردوس با هدف بینیاز کردن کشور از واردات منیزیم و همچنین صادرات این محصول به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی ساخته شده است که سالانه 6 هزار تن محصول در آن تولید میشود و در افق3 ساله تولید آن از 6 هزار تن در سال به 24 هزار تن افزایش مییابد. با بهرهبرداری از این کارخانه برای 150 نفر مستقیم و 1500 نفر غیرمستقیم شغل ایجاد میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم بهرهبرداری از این کارخانه گفت: هدف دولت از انجام امور اقتصادی، سپردن کار به دست مردم است و دولت در این زمینه بسترسازی لازم را انجام میدهد.
محمدرضا نعمتزاده افزود: راهاندازی این کارخانه کار بسیار ارزندهای است که از سنگ معدن به محصول نهایی منیزیم دست مییابیم و این محصول در صنایع خودروسازی، هواپیماسازی و هوا و فضا بسیار مفید است.
وی گفت: در حال حاضر از 7 کوره موجود در این کارخانه تنها 2 کوره روشن است که امیدواریم تا پایان سال به ظرفیت نهایی این کارخانه دست یابیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مواد اولیه کارخانه شمش منیزیم فردوس کاملا از داخل کشور تأمین میشود.
نعمتزاده همچنین به صادرات محصول این کارخانه به کشورهای همسایه تأکید کرد و گفت: کارخانه شمش منیزیم فردوس بر پایه دانش فنی داخلی راهاندازی شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از پروژه بزرگ فولاد قاینات دیدن کرد. این مجتمع در کیلومتر 35 جاده قاین-گناباد در حاشیه شهر نیمبلوک در زمینی با زیربنای 170 هکتار در حال احداث است. طرح فولاد قاین پس از طرح فولادی سپیددشت چهارمحال و بختیاری، دومین طرح از هفت طرح فولاد کشور است که از این به بعد با استفاده از تسهیلات فاینانس چین تکمیل میشود.
عملیات اجرایی مجتمع فولاد قاین از اواسط سال 87 آغاز شده و برای اجرای فاز نخست طرح فولاد قاین 85 میلیارد تومان و خرید تجهیزات آن از خارج کشور 25 میلیون یورو نیاز است.
گفتنی است با راهاندازی کارخانه فولاد قاین یک میلیون تن از نیاز فولاد کشور تأمین میشود.
همچنین با راهاندازی این مجتمع برای یک هزار و 200 نفر اشتغال مستقیم و 12 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود.