کد خبر: ۳۲۹۱۴۰
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۸
نظرسنجی‌ها نشان داد

نقش برجسته پرونده «جزیره فحشا» در جنگ افروزی‌های ترامپ

نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نیمی از آمریکایی‌ها معتقدند دونالد ترامپ، رئیس‌ دولت تروریستی آمریکا جنگ در ایران را به دلیل رسوایی‌ها علیه خودش در پرونده جفری اپستین آغاز کرده است. 
بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که ترامپ به دلیل فرار از رسوایی جزیرة فحشای جفری اپستین جنگ با ایران را به راه انداخت. گزارش نیویورک تایمز نشان می‌دهد که دست کم در 5 هزار پرونده مربوط به این جزیرة فحشا نام ترامپ حداقل 38 هزار بار تکرار شده است. نظرسنجی روزنامه انگلیسی تلگراف هم  نشان می‌دهد که نیمی از افکار عمومی آمریکا هم بر این باور هستند که ترامپ برای انحراف اذهان عمومی از این پرونده جنگ با ایران را به راه انداخت.
به نوشته روزنامه تلگراف‌، بخش زیادی از مردم آمریکا معتقدند نام واقعی عملیات نظامی آمریکا در ایران «خشم اپستین» است. نه نام رسمی آن یعنی «خشم حماسی». تلگراف نوشته معترضان در سراسر واشنگتن اعلامیه‌هایی روی دیوار با عنوان «خشم اپستین» چسبانده‌اند. نیوزویک در گزارشی فهرستی از پنج جنجال داخلی ترامپ را منتشر کرده است که با آغاز جنگ ایران به حاشیه رانده شدند که مهم‌ترین آنها، پرونده اپستین بود. اما به نظر می‌رسد این پرونده آن‌قدر عمیق و گسترده است که با چند هفته جنگ از صدر اخبار خارج نشود. همان‌طور که لس‌آنجلس تایمز نوشت: «ممکن است اخبار اپستین از صفحه اول روزنامه‌ها به صفحه‌های بعد رفته باشد، اما این رسوایی همچنان زنده است و دادگاه‌ها و کمیته‌های کنگره را به خود مشغول کرده است.» طنزپردازان برنامه معروف «سه‌شنبه شب زنده» نیز در بخشی از اجرای خود با زبانی طنز به این موضوع پرداختند و در آهنگی خواندند: «جنگ، به چه دردی می‌خورد؟ برای منحرف کردن افکار از پرونده‌های اپستین!»
«توماس ماسی»، نماینده جمهوری‌خواه کنگره که از منتقدان سرسخت ترامپ است هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «بمباران یک کشور آن سوی کره زمین باعث نمی‌شود پرونده‌های اپستین ناپدید شوند.» او و الکساندریا اوکازیو-کورتز، نماینده دموکرات، از جمله چهره‌هایی بودند که آشکارا حمله به ایران را تلاشی برای تغییر گفتمان عمومی دانستند.
به گزارش تسنیم پرونده اپستین در هفته‌های منتهی به جنگ ایران، وارد فاز تازه و خطرناکی برای ترامپ شده بود. در تازه‌ترین افشاگری‌ها، وزارت دادگستری آمریکا اسنادی را منتشر کرد که در آن یک زن ادعا کرده بود در سنین 13 تا 15 سالگی توسط جفری اپستین به دونالد ترامپ معرفی شده و مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است. این زن جزئیات تلخی از این ماجرا ارائه داده است. در کنار این افشاگری‌ها، فشار قانونی نیز افزایش یافته بود. قانون «شفافیت پرونده‌های اپستین» که توسط «توماس ماسی» و «رو کانا» تدوین شده بود، وزارت دادگستری را ملزم به انتشار تمامی اسناد مرتبط کرده بود. همچنین، احضار بیل و هیلاری کلینتون برای ادای شهادت، اگرچه با هدف انحراف طراحی شده بود، اما نتیجه معکوس داد و بار دیگر توجهات را به حلقه دوستان و آشنایان اپستین، از جمله خود ترامپ جلب کرد.