کد خبر: ۳۲۸۵۵۴
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰

12 قربانی جزیره فحشا برای شرمساری ترامپ در مراسم سخنرانی او حضور می‌یابند

سرویس خارجی-
دموکرات‌ها می‌گویند، برای مراسم سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره‌،12 قربانی جزیره فحشای اپستین را به عنوان میهمان به کنگره دعوت کرده‌اند تا «ترامپ شرمنده شود.»
یک سال پس از بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید، وی در شرایطی ساعت چهار و نیم صبح امروز به وقت ایران (9 شب به وقت واشنگتن‌دی‌سی) به سخنرانی سالانه خود موسوم به «وضعیت کشور» می‌پردازد که آمریکا با موجی از آشوب‌ها در داخل و بحران‌ها در خارج رو‌به‌رو است که ترامپ شخصا مسبب آنهاست؛ دو شهروند آمریکایی در جریان اعتراض به سیاست‌های مهاجرتی او کشته شده‌اند، کنگره به حاشیه رانده شده است، سیاست‌های تعرفه‌ای او کمانه کرده و به ضرر اقتصاد آمریکا تمام شده است، متحدین این کشور پراکنده شده و به چین گرایش پیدا کرده‌اند و مهم‌تر از همه پرونده جزیره فحشای اپستین به یک رسوایی تمام‌عیار برای ترامپ تبدیل شده است. گزارش رسانه‌های آمریکایی حاکی است در 3 میلیون سندی که اخیراً از پرونده اپستین منتشر شده دست‌کم در 5‌هزار پرونده 38‌هزار بار نام ترامپ آمده یا به وی اشاره شده است.
گزارش‌هایی که قبل از این سخنرانی در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده نشان می‌دهد در اقدامی بی‌سابقه دموکرات‌ها با دعوت از ۱۲ بازمانده جنایات پرونده «جفری اپستین» به سخنرانی «وضعیت کشور»‌، قصد دارند ترامپ را در برابر میلیون‌ها بیننده شرمسار کنند. به گزارش ایسنا به نقل از رسانه‌های آمریکایی برخی از اعضای کنگره قربانیان را به جای خود به این رویداد می‌فرستند و برخی دیگر از آنها به عنوان میهمان خود برای سخنرانی ترامپ در کنگره دعوت کرده‌اند. «جیمی راسکین» و «سوهاس سابرامانیام» نمایندگان کنگره، «اسکای و آماندا رابرتز»، برادر و خواهر همسر «ویرجینیا رابرتز گیفر»، یکی از برجسته‌ترین قربانیان اپستین را که در ‌آوریل ۲۰۲۵ (آبان 1404) خودکشی کرد، به این رویداد دعوت کرده‌اند. «سوهاس سابرامانیام» دموکرات نیز در بیانیه‌ای گفت: «دولت ترامپ در هر مرحله با پنهان‌کاری با تلاش ما برای عدالت مبارزه می‌کند. این افتخار من است که خانواده گیفر را به عنوان مهمانان خود به سخنرانی وضعیت کشور بیاورم تا یادآوری آشکاری برای ترامپ باشد که تسلیم نمی‌شویم و دست از تلاش برنمی‌داریم.» «چاک شومر» رهبر اقلیت سنا نیز «دانی بنسکی» یکی دیگر از بازماندگان سوءاستفاده اپستین را به عنوان یکی از مهمانان خود دعوت کرده است. براساس گزارش‌ها «حکیم جفریس» رهبر اقلیت مجلس، نیز یک بازمانده جزیره فحشای اپستین را دعوت کرده است .«توماس ماسی» نماینده جمهوری‌خواه مخالف که با «رو خانا» نماینده دموکرات، قانون شفافیت پرونده‌های اپستین را تدوین کرده، به وب‌سایت خبری«رول کال» گفت که تخمین می‌زند تا ۱۲ قربانی بتوانند در سخنرانی ترامپ حضور یابند.
در سخنرانی ترامپ شرکت نمی‌کنم 
سناتور دموکرات «آدام شف» نیز گفته است که برای اولین‌بار در این سخنرانی شرکت نخواهد کرد. او ترامپ را به نقض «قانون و قانون اساسی» متهم کرد و گفت: او دستورات دادگاه را نادیده می‌گیرد. او وزارت دادگستری را برای تعقیب دشمنانش مسلح کرده است. او نیروهای اداره مهاجرت را در خیابان‌های ما رها می‌کند که باعث کشته شدن مردم می‌شوند. او تاکید کرد: من هرگز سخنرانی رئیس‌جمهور را از دست نداده‌ام. من همیشه هم در مراسم تحلیف و هم در سخنرانی وضعیت کشور شرکت کرده‌ام. اما ما نمی‌توانیم این را عادی تلقی کنیم. این یک کار معمول نیست. من به خاطر دروغ‌هایی که می‌گوید، به او مخاطبی که آرزویش را دارد، نخواهم داد.
سقوط محبوبیت ترامپ 
براساس نظرسنجی جدید شبکه سی‌ان‌ان که توسط مؤسسه «اس‌اس‌آر‌اس» انجام شده، ترامپ در آستانه سخنرانی خود با عنوان «وضعیت کشور» در کنگره، با افکار عمومی‌‌ای روبه‌رو است که به طور فزاینده‌ای اولویت‌های او را زیر سؤال می‌برد و نسبت به اینکه سیاست‌های پیشنهادی‌اش به نفع کشور است، تردیدهای گسترده‌ای دارد.
در کنار سایر نشانه‌های نگران‌کننده برای حزب رئیس‌جمهور (جمهوری‌خواه) در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر(آبان)‌، میزان محبوبیت ترامپ در میان مستقل‌های سیاسی در نظرسنجی‌های سی‌ان‌ان به پایین‌ترین حد خود سقوط کرده است. بر‌اساس این نظرسنجی تنها ۳۲‌درصد از آمریکایی‌ها می‌گویند ترامپ اولویت‌های درستی داشته است، در حالی که ۶۸‌درصد می‌گویند او به مهم‌ترین مشکلات کشور توجه کافی نکرده است. به نوشته سی‌ان‌ان این منفی‌ترین نتیجه‌ای است که ترامپ، تاکنون در دو دوره‌ ریاست‌جمهوری خود در این پرسش ثبت کرده است. در عین حال، آمریکایی‌ها با نسبت ۶۱ به ۳۸‌درصد اعلام کرده‌اند سیاست‌های ترامپ آمریکا را به سمت مسیر اشتباه خواهد برد نه مسیر درست. براساس این نظرسنجی میزان محبوبیت ترامپ همچنان در سطح پایین ۳۶‌درصد باقی مانده است.
براساس نظرسنجی سی‌ان‌ان، محبوبیت ترامپ در میان جمهوری‌خواهان در این نظرسنجی ۴۹‌درصد است که از ۶۴‌درصد محبوبیتی که پس از سخنرانی سال گذشته در کنگره داشت، کاهش یافته و برای نخستین‌بار در این دوره به زیر ۵۰‌درصد رسیده است. به نوشته سی‌ان‌ان وقتی از آمریکایی‌ها خواسته شد موضوعی را که بیش از همه دوست دارند ترامپ در سخنرانی وضعیت کشور به آن بپردازد انتخاب کنند، ۵۷درصد اقتصاد و هزینه‌های زندگی را انتخاب کردند؛ رقمی که بیش از چهار برابر سهم کسانی است که می‌خواهند او بر موضوعات دیگری از جمله مهاجرت، وضعیت دموکراسی، سیاست‌ مراقبت‌های بهداشتی، جرم و جنایت یا سیاست خارجی نیز تمرکز کند.
فضای آشفته کنگره 
 به گزارش ایرنا به نقل از پولیتیکو ترامپ در حالی در کنگره سخنرانی می‌کند که فضای آشفته‌ای بر آن حاکم است؛ ضربه دیوان عالی به تعرفه‌های جهانی ترامپ، نگرانی تازه جمهوری‌خواهان درباره پیامدهای سیاسی آن و بن‌بست بودجه وزارت امنیت داخلی (DHS) که هرج‌ومرج در داخل دولت او را آشکار کرده است. همچنین طوفان زمستانی و بارش برف شدید، برنامه مجلس نمایندگان و سنا را به‌هم ریخته است و رای‌‌گیری‌های مجلس درباره قانون ایمنی هوانوردی و بررسی لایحه کشاورزی را به تعویق انداخته است و قانون‌گذاران با هفته‌ای فشرده و پرمخاطره مواجه‌ هستند.
تارنمای پولیتیکو می‌نویسد ممکن است حضور قانون‌گذاران در سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره کم‌رنگ باشد، زیرا آنها تلاش می‌کنند پس از طوفان شدید در ساحل شرقی به واشنگتن بازگردند و بسیاری از دموکرات‌ها نیز برنامه دارند که سخنرانی را تحریم کنند. چندین جمهوری‌خواه به پولیتیکو گفته‌اند امیدوارند ترامپ بر موضوعات مربوط به هزینه‌های زندگی و مسائل اقتصادی تمرکز کند و کاهش مالیات‌های لایحه عظیم را برجسته سازد.
بازداشت سفیر سابق انگلیس در آمریکا
اما در خبری دیگر مربوط به جزیره فحشای اپستین، پلیس لندن سفیر پیشین انگلیس در آمریکا را به اتهام ارتباط با قاچاقچی و مجرم جنسی معروف آمریکا، بازداشت کرد. به گزارش مهر به نقل از شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، پلیس متروپولیتن لندن در اقدامی بی‌‌سابقه، «پیتر مندلسون» وزیر پیشین بازرگانی و سفیر اسبق انگلیس در آمریکا را به اتهام «سوء‌‌رفتار در مناصب دولتی» و ارتباط با پرونده جفری اپستین قاچاقچی و مجرم جنسی معروف آمریکا، بازداشت کرد. بر‌اساس اعلام این رسانه، مندلسون، سیاستمدار کهنه‌کار حزب کارگر، متهم به انتقال اطلاعات به جفری اپستین مجرم جنسی محکوم، در زمانی که وزیر بازرگانی بود، شده است و ۲ ملک او توسط پلیس بازرسی شده است.