کد خبر: ۳۲۶۱۷۴
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۷
آغاز اردوی تیم ملی کشتی آزاد از جمعه 26 دی ماه

یزدانی بعد از یک سال و نیم دوری به تیم ملی بازگشت مسیر قهرمانی آسیا از تورنمنت کرواسی می‌گذرد

سرویس ورزشی-
دور جدید تمرینات تیم ملی کشتی آزاد در شرایطی از ۲۶ دی در کمپ تیم‌های ملی شروع می‌شود که حسن یزدانی پس از مدت‌ها دوری به اردوی تیم ملی بازمی‌گردد.
طبق اعلام فدراسیون کشتی، اولین اردوی رسمی تیم ملی کشتی آزاد بعد از مسابقات قهرمان کشوری تبریز، از روز ۲۶ دی ماه در کمپ تیم‌های ملی استارت خواهد خورد. نفرات دعوتی به این اردو را قهرمانان مسابقات کشوری به همراه عنوان‌داران جهان تشکیل می‌دهند. درحالی‌که به نظر می‌رسید در ۱۲۵ کیلوگرم نام سیدمهدی ‌هاشمی هم با توجه به اشتباهات داوری صورت گرفته در مبارزه نیمه‌نهائی‌اش با مرتضی جان‌محمدزاده؛ در بین دعوتی‌ها باشد، او به این اردو دعوت نشده 
است. احسان امینی که به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان انتخاب شده، همچنان به عنوان مربی تیم ملی بزرگسالان به این اردو دعوت شده، ضمن اینکه داود گیل‌نیرنگ سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی نونهالان نیز به عنوان مربی تخصصی کشتی فرنگی به اردوی پیش روی آزادکاران دعوت شده است.
۵۷ کیلوگرم: علی یحیی‌پور (مازندران)- میلاد والی‌زاده (مازندران)
۶۱ کیلوگرم: احمد جوان (خراسان رضوی)- رضا مؤمنی (مازندران)
۶۵ کیلوگرم: رحمان عموزاد (مازندران)- پیمان نعمتی (مازندران)
۷۰ کیلوگرم: سینا خلیلی (مازندران)- ابراهیم الهی (مازندران)
۷۴ کیلوگرم: یونس امامی (تهران)- امیرمحمد یزدانی (مازندران)- اکبر فضلی (مازندران)
۷۹ کیلوگرم: محمد نخودی (مازندران)- مهدی یوسفی (تهران)- عادل پناهیان (مازندران)
۸۶ کیلوگرم: کامران قاسم‌پور (مازندران)- علی سوادکوهی (مازندران)
۹۲ کیلوگرم: امیرحسین فیروزپور (مازندران)- محمدمبین عظیمی (کردستان)- ابوالفضل رحمانی 
(مازندران)
۹۷ کیلوگرم: حسن یزدانی (مازندران)- امیرعلی آذرپیرا (تهران)- مجتبی گلیج (مازندران)
۱۲۵ کیلوگرم: امیرحسین زارع (مازندران)- مرتضی جان محمدزاده (آذربایجان شرقی)
سرمربی: پژمان درستکار
مربیان: احسان امینی، مهدی تقوی، فرید دژم‌خوی، فرشید قبادی و مصطفی آقاجانی
آنالیزور: علی مدهنی- سعید ابراهیمی
مربی تخصصی کشتی فرنگی: داود گیل نیرنگ
 بازگشت حسن یزدانی به اردوی تیم ملی
اتفاق ویژه این مرحله از اردوی تیم ملی، بازگشت حسن یزدانی ستاره کشتی ایران و دارنده 10 مدال المپیک و جهان است. یزدانی این بار در وزن 97 کیلوگرم به اردو دعوت شده است. با توجه به اعلام حسن یزدانی به کادر فنی درخصوص حضور در وزن 97 کیلوگرم در چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان برای سال 2026، فدراسیون کشتی روز یکشنبه نحوه انتخاب کشتی‌گیر این وزن برای مسابقات جهانی را هم اعلام کرد. 
فدراسیون کشتی اعلام کرده نظر به سوابق درخشان یزدانی و انجام عمل جراحی شانه و بنا به درخواست سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان، بر اساس پذیرش اخلاقی و پهلوانانه امیرعلی آذرپیرا و موافقت فدراسیون کشتی، شرایط چرخه با حضور این دو کشتی‌گیر به این شرح است:
1- آقای حسن یزدانی برای ورود به چرخه انتخابی تیم ملی در تورنمنت رنکینگ‌دار کرواسی شرکت نماید.
2- در صورت رویارویی حسن یزدانی و امیرعلی آذرپیرا در جام تختی، برای ملی‌پوش شدن در مسابقات جهانی ملاک 2 پیروزی از 3 مبارزه می‌باشد.
3- در جام تختی اگر امیرعلی آذرپیرا قبل از رویارویی با حسن یزدانی متحمل شکست گردد و حسن یزدانی قهرمان جام تختی شود، این فرصت را دارد که یک بار با حسن یزدانی رقابت نماید.
4- در صورت شکست حسن یزدانی قبل از رویارویی با امیرعلی آذرپیرا و قهرمانی آذرپیرا در جام تختی، امیرعلی آذرپیرا ملی‌پوش وزن 97 کیلوگرم در مسابقات جهانی می‌گردد.
حضور آزادکاران در تورنمنت کرواسی
در بند یک شرایط انتخابی تیم ملی کشتی آزاد آمده که یزدانی برای ورود به چرخه انتخابی تیم ملی در تورنمنت رنکینگ‌دار کرواسی شرکت می‌کند. مسابقات کشتی آزاد و فرنگی رنکینگ جهانی ۱۵ تا ۱۹ بهمن در کرواسی برگزار می‌شود که بر اساس اعلام کادر فنی این مسابقه در ادامه چرخه در ۳ وزن ۵۷، ۷۰ و ۹۲ کیلوگرم انتخابی خواهد بود. 
در این ۳ وزن ۶ کشتی‌گیر راهی کرواسی خواهند شد تا تکلیف ملی‌پوشان برای حضور در ادامه چرخه انتخابی جهت شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا و جهانی بحرین مشخص شود. 
در وزن ۵۷ کیلوگرم علی یحیی‌پور توانست در مسابقات قهرمانی کشور عنوان نخست را کسب کند. وی در صورت کسب نتیجه مطلوب در کرواسی می‌تواند در قهرمانی آسیا هم روی تشک برود. حسن یزدانی هم در وزن ۹۷ کیلوگرم قرار است به‌عنوان ادامه چرخه انتخابی به کرواسی سفر کند. 
۵۷ کیلوگرم: میلاد والی‌زاده و علی یحیی‌پور 
۷۰ کیلوگرم: سینا خلیلی و ابراهیم الهی
۹۲ کیلوگرم: ابوالفضل رحمانی و مبین عظیمی