کد خبر: ۳۲۳۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۷
آمادگی ناتو برای جنگ با روسیه در میانه مذاکرات صلح

وال‌استریت ژورنال از طرح فوق‌سری آلمان برای جنگ ناتو با روسیه خبر داد

در حالی که اروپا و آمریکا مشغول مذاکرات صلح با روسیه هستند وال‌استریت‌ژورنال از آمادگی ناتو برای جنگ با روسیه و طرح فوق‌سری آلمان در این زمینه خبر داده است.
این روزها مذاکرات فشرده‌ای بین اروپا، آمریکا و اوکراین از یک‌سو و آمریکا و روسیه از سوی دیگر برای برقراری آتش‌بس در اوکراین در جریان است. ترامپ با پشت کردن به دوست و متحد خود اوکراین تاکید کرده است که به دنبال آتش‌بس به هر قیمتی است حتی اگر این آتش‌بس منجر به این شود که اوکراین بخش زیادی از سرزمین‌های خود را به روسیه واگذار کند. اما همزمان با این مذاکرات، گزارش‌ها حاکی است که اروپایی‌ها خود را برای جنگ با روسیه نیز آماده می‌کنند. بهانه اروپا ادعای آمادگی روسیه برای حمله به خاک اروپا پس از پایان جنگ اوکراین است اما پوتین رئیس‌جمهور روسیه این ادعا را مضحک خوانده و حتی روز پنچ شنبه به صراحت اعلام کرد که «روسیه آماده است به صورت رسمی تعهد بدهد که قصدی برای حمله به خاک کشورهای اروپایی ندارد» با این وجود بر‌اساس گزارش‌ها تدارکات در اروپا برای آمادگی جهت جنگ با روسیه به شدت در جریان است. در همین رابطه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشته است آلمان در حال تدوین یک طرح فوق‌سری برای جنگ احتمالی با روسیه است. به گزارش ایسنا به نقل از این رسانه، آلمان در حال تهیه و اجرای یک سند فوق‌سری ۱۲۰۰ صفحه‌ای به نام «طرح عملیاتی آلمان» برای شرایط جنگ با روسیه است. این طرح پیش‌بینی می‌کند تا 
۸۰۰ هزار نیروی ناتو به خط مقدم منتقل شوند. این سند، جزئیات لجستیک، دفاع، مسیرهای انتقال نیرو، بنادر، راه‌آهن، جاده‌ها و نحوه تأمین و حفاظت از این نیروها را مشخص کرده است. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال ضمن افشای این سند، می‌نویسد: «حدود ۲.۵ سال پیش، ۱۲ افسر ارشد آلمانی در یک مجتمع نظامی مثلثی‌شکل در برلین گرد هم آمدند تا یک طرح مخفی برای جنگ احتمالی با روسیه را تدوین کنند. حالا آن‌ها با عجله در حال اجرای آن هستند». براساس این گزارش مقامات آلمانی انتظار دارند روسیه تا سال ۲۰۲۹ آماده و مایل به حمله به ناتو باشد. اما موج اخیر جاسوسی، خرابکاری و نقض حریم هوائی در اروپا که بسیاری از آن‌ها از نظر دستگاه‌های اطلاعاتی غرب به مسکو نسبت داده می‌شود و روسیه آن را تکذیب کرده، نشان می‌دهد که این حمله ممکن است زودتر از ۲۰۲۹ رخ دهد. وال‌استریت‌ژورنال از قول تحلیلگران می‌افزاید: حتی یک آتش‌بس احتمالی در اوکراین که آمریکا این هفته در حال فشار برای آن است می‌تواند به روسیه فرصت و منابع بیشتری برای آماده‌سازی حمله به اعضای ناتو در اروپا بدهد.
هشدار سفیر روسیه در بلژیک
سفیر روسیه در بلژیک نیز در یک مراسم مربوط به روسیه و بلاروس در بروکسل که به چالش‌ها و چشم‌اندازهای امنیت اوراسیا اختصاص داشت، هشدار داد ناتو مردم خود را برای جنگ با روسیه آماده می‌کند. «دنیس گونچار» سفیر روسیه در بلژیک همچنین گفت: «ناتو با بزرگ‌نمایی تهدید خیالی روسیه، مردمش را می‌ترساند و برای جنگ تمام‌عیار با روسیه آماده می‌شود. اتحادیه اروپا هم دارد به سرعت مسلح می‌شود، ایده اصلی صلح و همکاری را کنار گذاشته و عملا به بخشی از ناتو تبدیل شده است» همزمان ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد که مسکو تحرکات نظامی ناتو و اتحادیه اروپا در نزدیکی مرزهایش را از نزدیک رصد کرده و اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه در واکنش به تصمیم کمیسیون اروپا برای افزایش فعالیت‌های نظامی اظهار کرد: این یک اقدام ناسالم جدید از سوی کمیسیون اروپا و سند تازه‌ای از سیاست بروکسل برای تقویت توان لجستیکی اعضای اتحادیه به منظور مقابله با فدراسیون روسیه و متحدانش است. وی تاکید کرد: ما این اقدامات نظامی در نزدیکی مرزهای خود را از نزدیک رصد کرده و در برنامه‌ریزی دفاعی روسیه آن را به طور کامل لحاظ می‌کنیم. سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که کشورهای ناتو به بهانه مقابله با روسیه «در حال آماده‌سازی برای جابه‌جایی گسترده نیروهای نظامی و تسلیحات سنگین هستند. در واقع، این شنگن نظامی بخشی از برنامه‌ریزی غیرواقع‌بینانه سران اتحادیه اروپا برای تحمیل شکست راهبردی بر روسیه است.» کمیسیون اروپا اخیرا برنامه‌ای را برای ایجاد یک سامانه اضطراری با هدف تسریع حرکت نیروها و تجهیزات نظامی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در واکنش به تهدیدهای امنیتی روسیه ارائه کرد. بر‌اساس این طرح، عملیات ترابری نظامی در زمان بحران، اولویت دسترسی به شبکه‌های حمل‌ونقل، زیرساخت‌ها و خدمات مرتبط را در سراسر اتحادیه اروپا خواهند داشت. این طرح، که نیازمند بررسی وزرای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپاست، در صورت تصویب می‌تواند در یک وضعیت اضطراری ظرف ۴۸ ساعت فعال شود.
طرح سربازی داوطلبانه در فرانسه
امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز اعلام کرد که با توجه به تهدیدهای فزاینده روسیه و احتمال بروز یک درگیری جدید در اروپا، پاریس خدمت نظامی داوطلبانه را برقرار خواهد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ماکرون پنجشنبه در بازدید از یک پایگاه نظامی در فرانسه اظهار کرد: قرار است از تابستان سال آینده یک خدمت نظامی جدید بتدریج برقرار شود. وی افزود که داوطلبان جدید خدمت نظامی در فرانسه و قلمروهای تحت کنترل این کشور به کار گرفته خواهند شد و در عملیات نظامی خارجی شرکت نخواهند کرد. به گفته ماکرون، حدود ۸۰درصد از شرکت‌کنندگان در این طرح ۱۸ و ۱۹ساله خواهند بود و بقیه نیروها را افرادی تا ۲۵ سال تشکیل می‌دهند که مهارت‌های خاصی مانند مهندسی دارند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، این طرح در حالی است که ماکرون و سایر مقام‌های فرانسه هشدار داده‌اند که ممکن است خطرات روسیه در مرزهای اوکراین محدود نشده و گسترش پیدا کند. 
ماکرون سه‌شنبه هفته گذشته نیز اعلام کرد فرانسه در سال ۲۰۲۷ حدود ۶۴ میلیارد یورو صرف هزینه‌های دفاعی خواهد کرد که این 
رقم ۲ برابر بودجه نظامی فرانسه در سال ۲۰۱۷ است.