کد خبر: ۳۲۰۶۷۴
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۷
سردار نقدی:

آمریکا در منطقه برای ما در دسترس‌تر از اسرائیل است

معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه مواضع آمریکا در منطقه در دسترس‌تر از رژیم صهیونی است اظهار داشت: آمریکا خیلی در دسترس‌ است، با ابزارهای خیلی ابتدائی هم می‌توان آمریکا را در اینجا زیر فشار شدید قرار داد. 
سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در برنامه «ماجرای جنگ» ضمن بیان اینکه این یعنی آمریکا در منطقه برای ما «در دسترس‌تر» از اسرائیل است، گفت: بله، خیلی در دسترس‌تر است. با ابزارهای خیلی ابتدائی هم می‌توان آمریکا را در اینجا زیر فشار شدید قرار داد. آمریکا در منطقه بسیار آسیب‌پذیر است. 
معاون هماهنگ‌کننده سپاه در جنگ ۱۲ روزه خاطرنشان کرد: باید توجه کنیم که اساساً آمریکا توان ورود به یک جنگ بزرگ را ندارد. اگر برآورد راهبردی کنید از وضعیت اقتصادی‌اش، امنیت داخلی، اعزام ارتش به ایالت‌های مختلف، روابطش با همسایگان و روابط بین‌الملل همه اینها را که کنار هم بگذارید، می‌بینید آمریکا در موقعیتی نیست که بتواند وارد یک جنگ تمام‌عیار شود. 
وی ادامه داد: آمریکا می‌خواهد در یک جا ورود کند، ضربه بزند و سریع از صحنه خارج شود؛ این منطقِ آنان است. این جنگ، جنگِ اسرائیل نیست؛ اسرائیل ابزار و عامل است، اما این «جنگِ آمریکا»ست. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب در سالروز شهادت امام رضا(ع) فرمودند، اسرائیل و آمریکا جلو افتادند و تحریک کردند به یمن نگاه کنید؛ آمریکا وارد شد، متحمل خسارت شد و عقب‌نشینی کرد. پنج ناو هواپیمابر آمریکا وارد دریای سرخ شدند، اما همگی آسیب دیدند و مجبور به ترک منطقه شدند؛ در تاریخ چنین رویدادی برای آمریکا بی‌سابقه بود. 
چرا پایگاه العدید 
برای انتقام انتخاب شد
سردار نقدی درباره علت انتخاب پایگاه العدید برای عملیات انتقام علیه آمریکا توضیح داد: ما باید جایی را انتخاب می‌کردیم که معنا و پیام روشنی داشته باشد. پایگاه «العدید» مقر فرماندهی کل نیروهای آمریکا در منطقه است؛ بزرگ‌ترین پایگاه فرماندهی ایالات متحده در خارج از خاک آمریکاست. انتخاب این نقطه، یعنی اعلام حضور با اقتدار در میدان. یعنی اگر قرار باشد تجاوزی صورت بگیرد، این پاسخ ماست. این انتخاب، تصمیمی هوشمندانه و درست بود. 
وی افزود: هیچ هدفی اهمیت و ارزش «العدید» را نداشت. اینجا مقر اصلی فرماندهی آمریکا در منطقه است؛ همان‌جایی که بسیاری از جنگ‌ها در طول دهه‌های اخیر از آن هدایت شده‌اند. 
معاون هماهنگ‌کننده سپاه در جنگ ۱۲ روزه در پاسخ به این سؤال که آیا به قطری‌ها اطلاع دادیم، عنوان کرد: دیگر آن بخش مربوط به سیاسیون است؛ ما فقط کار خودمان را انجام می‌دهیم و موشک را می‌زنیم. این موضوعات را دیگر آنها بهتر می‌دانند که چه باید بکنند. 
وی ادامه داد: وقتی تصمیمی در این سطح گرفته می‌شود، طبیعی است که مسئولان سیاسی در جریان قرار می‌گیرند. آنها باید خودشان را برای پاسخگویی، حفظ روابط، و کارهای دیپلماتیک آماده کنند. کار آنها نسبت به عملیات نظامی، از نظر فنی و عملیاتی، ساده‌تر است.
تاکتیک ویژه ایران 
برای مشغول‌‌کردن پدافند دشمنان
سردار نقدی در پاسخ به این سؤال که آیا زدن «العدید» یا پایگاه‌های دیگر آمریکا در منطقه، تکنیکی آسان‌تر از حمله به اسرائیل است، تصریح کرد: بله، خیلی ساده‌تر است. اسرائیل ۱۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد و تقریباً همه‌ سامانه‌های پدافندی دنیا در آنجا متراکم شده‌اند. اما پایگاه‌های آمریکا در منطقه آن‌قدر پدافند ندارند و آسیب‌پذیرتر هستند. 
وی افزود: این پایگاه‌ها در فاصله ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری ما هستند و حتی می‌شود از روش‌های فریب استفاده کرد؛ مثلاً راکت‌های بسیار ارزان و بی‌هدایت را شلیک کنیم تا پدافند آنها را درگیر کنیم و سپس موشک اصلی را لابه‌لای آنها شلیک کنیم. 
معاون هماهنگ‌کننده سپاه در جنگ ۱۲ روزه عنوان کرد: ‌فاصله با اسرائیل زیاد است. راکت را نمی‌شود تا آنجا پرتاب کرد چون ممکن است خطای آن چند صد کیلومتر باشد و بخورد به افراد بی‌گناه یا مناطقی که نباید هدف قرار بگیرد. اما وقتی هدف نزدیک است، مثلاً خطا در حد چندصد متر است و وقتی پایگاهی چند کیلومتر وسعت دارد، شما اگر وسط آن را هدف بگیری، به هیچ غیرنظامی آسیبی نمی‌رسد. 
وی ادامه داد: می‌توان انبوهی از راکت‌های ارزان را شلیک کرد. اگر دو سه سری پدافندشان را مجبور به شلیک کنیم، باید بعدش بروند دوباره خط تولید موشک‌های پدافندی‌شان را راه بیندازند؛ چون آسیب‌پذیری‌شان در این مناطق بسیار بالاست.