کد خبر: ۳۱۹۷۰۰
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸
# سلامت

زنان باردار فقط لبنیات پاستوریزه بخورند

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: مصرف لبنیات فله و پرچرب به‌ویژه در دوران بارداری می‌تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد.
به گزارش خبرگزاری فارس، بارداری یکی از مهم‌ترین بخش‌های زندگی زنان است و نوع گذراندن آن می‌تواند به طور مستقیم بر روی سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارد. داشتن وزن مناسب، رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و مصرف بموقع و مناسب مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی از مهم‌ترین مواردی هستند که در طی این دوران باید به آن‌ها توجه شود.
نقش تغذیه در دوران بارداری بسیار بیشتر از چیزی است که عموم مردم به آن فکر می‌کنند. تغذیه سالم باعث می‌شود بدن مادر قوی و سالم باقی بماند. این در اولین قدم برای سالم ماندن مادر، جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات در طب بارداری و داشتن دوران بارداری آسان و مطمئن کمک می‌کند. 
همچنین در صورتی که مادر تغذیه مناسبی داشته باشد جنین نیز می‌تواند تمامی مواد موردنیاز خود را برای رشد و نمو کامل و مناسب دریافت کند. این باعث می‌شود جنین از ابتلا به بسیاری از مشکلات مانند نقص لوله‌ عصبی و مشکلات مغزی در ‌امان بماند. همچنین تغذیه سالم مادر باعث می‌شود جنین وزن مناسب بگیرد و زایمان زودرس اتفاق نیفتد. 
جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان می‌دهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران بارداری خود هستند پس از زایمان سریع‌تر می‌توانند به وزن قبلی خود دست پیدا کنند. تمامی این موارد نشان‌دهنده نقش تغذیه در دوران بارداری و اهمیت تغذیه در دوران بارداری هستند. در همین زمینه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: لبنیات فله به دلیل داشتن مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع نسبت به شیر پاستوریزه کم‌چرب، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله چاقی، دیابت نوع دو و بیماری‌های قلبی- ‌عروقی را افزایش می‌دهد. همچنین شیرهای خام و غیرپاستوریزه می‌توانند عامل انتقال بیماری‌هایی مانند تب مالت و سل باشند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرد: شیر کم‌چرب پاستوریزه به دلیل دارا بودن کلسیم، فسفر و ویتامین‌های محلول در آب با قابلیت جذب بالاتر، ارزش غذایی بیشتری نسبت به شیر پرچرب دارد. بر این اساس، توصیه می‌شود لبنیات فله و پرچرب از سبد غذایی به‌ویژه زنان باردار حذف و لبنیات پاستوریزه کم‌چرب جایگزین شود.