کد خبر: ۳۱۹۰۳۷
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۶

2400 میلیارد جریمه و حبس تاوان قاچاق سوخت توسط مدیران 3 شرکت بزرگ فرآورده‌های نفتی

رئیس کل دادگستری هرمزگان از صدور حکم محکومیت برای مدیران سه شرکت بزرگ تولید فرآورده‌های نفتی به اتهام فعالیت سازمان‌یافته در امر قاچاق سوخت از طریق ارائه فاکتور‌های صوری و جعل اسناد خبر داد. 
به گزارش خبرگزاری میزان‌، مجتبی قهرمانی با اشاره به عزم و اراده جدی دستگاه قضائی برای مقابله با قاچاق سوخت اظهار داشت: در تداوم اقدامات دادگستری کل استان هرمزگان و برخورد بدون اغماض با قانون‌شکنان و گروه‌های سازمان‌یافته، یکی از پرونده‌های مهم درخصوص قاچاق سازمان‌یافته بیش از دومیلیون و ۷۰۰هزار لیتر فرآورده‌های نفتی شامل نفت گاز، نفت کوره و نفت سفید؛ در دادگاه انقلاب شهرستان بندرعباس رسیدگی و با صدور رای بدوی، سه شرکت بزرگ تولید فرآورده‌های نفتی و مدیران عامل آنها به مجازات‌های سنگین مالی و حبس محکوم شده‌اند.
قهرمانی درخصوص شیوه فعالیت این شبکه سازمان‌یافته ابراز داشت: براساس رای صادره از دادگاه بدوی، این شرکت‌ها از طریق تبانی، صدور فاکتور‌های صوری و نیز جعل اسناد، اقدام به اظهار محصولات صادراتی تحت عنوان حلّال ۴۰۲ و سایر مشتقات نموده و در این قالب قصد داشتند مقادیر قابل‌توجهی فرآورده یارانه‌ای را به خارج از کشور قاچاق کنند.
وی یادآور شد: پس از نمونه‌برداری از محموله‌های مکشوفه و اظهارنظر قطعی کارگروه تعیین ماهیت استاندارد مشخص شد؛ این محموله‌ها به صورت صددرصد یارانه‌ای بوده که بر این اساس و به موجب حکم صادره، فرآورده‌های نفتی کشف شده نیز به نفع دولت ضبط و به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تحویل شده است.
وی درخصوص متهمین پرونده و میزان محکومیت صادرشده برای آنها گفت: در این پرونده هر یک از اشخاص حقوقی شامل سه شرکت بزرگ تولید فرآورده‌های نفتی به پرداخت ۶هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم و چهار نفر از اشخاص حقیقی نیز که سه نفر آنها مدیران عامل این شرکت‌ها می‌باشند، هر یک به پرداخت جزای نقدی معادل هزار و ۵۰۰میلیارد ریال محکوم شده‌اند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با اعلام اینکه مجموع مجازات نقدی متهمین پرونده مذکور اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی حدود ۲۴هزار میلیارد ریال است، خاطرنشان کرد: به موجب تصمیم دادگاه، مدیران عامل این شرکت‌ها به همراه یکی دیگر از متهمین که با آنها در امر قاچاق فرآورده‌های نفتی همکاری داشته است، جمعاً به ۱۷ سال حبس تعزیری و ممنوعیت خروج از کشور به مدت ۵ سال محکوم شده‌اند.