کد خبر: ۳۱۸۰۸۳
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۵
با حضور پزشکیان در اردبیل صورت گرفت

اختصاص80 هزار میلیارد تومان به حوزه‌های آب، برق، راه، بهداشت، درمان و توسعه کشاورزی

رئیس‌جمهور گفت: مجموع توافقات و مصوبات سفر اردبیل به حدود 80 هزار میلیارد تومان می‌رسد که حوزه‌های مختلفی چون آب، برق، راه، بهداشت، درمان و توسعه کشاورزی را دربر می‌گیرد. در همین چارچوب 36 تا 38 پروژه مشخص به امضا رسیده که اجرای آنها آغاز خواهد شد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در طی سفر استانی به اردبیل، طی جلساتی با فعالان اقتصادی، سیاسی و شورای برنامه‌ریزی و توسعه اردبیل که در این جلسه آیت‌الله عاملی، نماینده ولی فقیه در استان اردبیل نیز حضور داشت دیدار و گفت‌وگو کرد.
 اگر بتوانیم به‌درستی با نسل جدید کار کنیم
 در عالی‌ترین سطح ممکن جامعه‌ای پیشرفته خواهند ساخت
پزشکیان در نخستین گام از برنامه‌های سفر استانی به اردبیل، در نشست توسعه عدالت آموزشی، با اشاره به کلیپ پخش‌شده از مشارکت مردمی در ساخت مدارس، اظهار داشت: آنچه در این کلیپ دیدیم، نشان ‌می‌دهد این کار هر جا که اراده شود، شدنی است. اگر در جایی انجام نشده، احتمالاً تیم لازم تشکیل نشده یا شرایط اجرا فراهم نبوده است.
وی افزود: وقتی مردم از مسئله آگاه شوند، همان کاری را انجام می‌دهند که در این کلیپ شاهد بودیم. تفاوتی ندارد، در 200 نقطه دیگر هم همین مردم حضور دارند و می‌توان همان کار را با آنان پیش برد. این نکته باید مدنظر قرار گیرد. در ادبیات ترکی ضرب‌المثلی هست که می‌گوید «کافی‌ست بخواهی، هیچ‌ چیز جلودارت نخواهد بود.»
رئیس‌جمهور با بیان اینکه این ما هستیم که باید زمینه شکوفایی این استعدادها را فراهم کنیم، گفت: اگر بتوانیم به‌درستی با این نسل کار کنیم، در عالی‌ترین سطح ممکن جامعه‌ای پیشرفته خواهند ساخت و اگر نتوانیم، در بدترین حالت ممکن همان ظرفیت‌ها به هدر خواهد رفت؛ هر دو حالت در دستان ماست.
پزشکیان با تأکید بر نقش کلیدی نهادهای آموزشی در شکل‌گیری فرهنگ آینده کشور اظهار داشت: مدرسه، دبیرستان و دانشگاه، محل‌هایی هستند که آینده فرهنگ، تعهد و باور جامعه را می‌سازند. خداوند فرموده است، رشد علمی باید با رشد ‌ایمانی و معنوی همراه باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید انسان‌هایی تربیت شوند که بدانند از این آب و خاک برخاسته‌اند و مسئولیت دارند کشور و سرزمین خود را آباد کنند. قرار نیست کسی از خارج بیاید و مشکلات ما را حل کند. این ما هستیم که باید گره‌های جامعه و مشکلات کشور و محله خود را باز کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت آموزش مهارت‌های اساسی در مدارس اظهار داشت: امروز در آموزش گفته می‌شود که باید حداقل پنج مهارت کلیدی به دانش‌آموزان منتقل شود. نخست مهارت حل مسئله است، دوم کار تیمی، سوم مهارت ساختار یا سیستم‌سازی؛ یعنی اینکه بداند هر موضوعی ساختار دارد و صرفاً یک فرآیند نیست. چهارم توان و مهارت ارتباطی و مدیریتی و پنجم مهارت مشارکت و ایجاد روابط بین‌بخشی.
پزشکیان خاطرنشان کرد: همه این مهارت‌ها در مدرسه شکل می‌گیرند، اما لازم نیست صرفاً با تئوری و کلاس‌های خشک باشد؛ بازی هم می‌تواند ابزار یادگیری باشد. وقتی بچه‌ها در قالب تیم بازی می‌کنند، در عمل می‌آموزند. مهارت‌ها در جریان عمل و تجربه شکل می‌گیرند، نه صرفاً در شنیدن و خواندن.
ظرفیت‌های کم‌نظیری در استان اردبیل وجود دارد 
و کافی است رویکردی نو اتخاذ شود
رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر استانی به اردبیل، در نشست با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی این استان، با بیان تجربه‌ای از دوران ریاست بر دانشگاه اظهار کرد: همواره دغدغه‌ای در ذهنم وجود داشت و بارها نیز آن را مطرح کرده‌ام. آن زمان می‌گفتند مدیر خوب کسی است که بتواند پول را از مرکز بگیرد و به استان بیاورد. ما هم مدتی به این روش عمل کردیم، اما هیچ نتیجه‌ای نگرفتیم. حتی قول داده بودند 40 میلیون تومان پرداخت کنند که عملی نشد. این مسئله ذهنم را تغییر داد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های ویژه استان اردبیل اظهار داشت: تصور من این است که اگر نگاه متفاوتی به استان داشته باشیم، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. شما در مرز آذربایجان قرار دارید و از طریق دریا نیز می‌توانید با ارمنستان و دیگر کشورها ارتباط برقرار کنید. انسان‌های توانمند و ظرفیت‌های کم‌نظیر در این استان وجود دارد و کافی است رویکردی نو اتخاذ شود.
رئیس‌جمهور با اشاره به وظیفه دولت در پشتیبانی از فعالان اقتصادی اظهار داشت: وظیفه ما این است که راه را برای شما باز کنیم تا بتوانید با قدرت کار کنید. البته تقاضاهایی که خارج از توان ما باشد ممکن است عملی نشود، اما هر آنچه در توان دولت باشد، با جدیت برای حل مشکلات شما به میدان می‌آییم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: قصد و اراده ما، رفع موانع پیش پای شماست. اگر شما بتوانید خوب کار کنید، مردم نیز به‌درستی مشغول می‌شوند، اقتصاد کشور سامان می‌گیرد و در نهایت مملکت پیشرفت خواهد کرد.
وی با اشاره به سیاست‌های دولت در حوزه انرژی اظهار داشت: نیت ما این است که نیاز کشور را از گاز به برق منتقل کنیم و مصرف انرژی‌های پاک را گسترش دهیم. زمین کافی در اختیار داریم و می‌توانیم گرمایش و سرمایش را با برق تأمین کنیم. این روش نه‌تنها آلودگی زیست‌محیطی ندارد و هوای پاک ایجاد می‌کند، بلکه مقرون به‌صرفه‌تر نیز هست.
همچنین پیش از آغاز سخنان رئیس‌جمهور، دو تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی و دامپروری به امضا رسید.
موضوع نخستین تفاهم‌نامه احداث واحد دامداری صنعتی 3000 رأسی گاو شیری در شهرستان گرمی است. میزان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده برای این طرح 1400 میلیارد ریال (معادل 14 همت) و ظرفیت اشتغال آن 100 نفر اعلام شده است. دوره اجرای این طرح بین 2 تا 4 سال تعیین شده است.
تفاهم‌نامه دوم برای احداث گلخانه‌ای به وسعت 346 هکتار در شهرستان پارس‌آباد به امضاء رسید. میزان سرمایه‌گذاری این پروژه 2100 میلیارد ریال (معادل 21 همت) با اشتغال‌زایی مستقیم برای 160 نفر اعلام شده است. مدت زمان اجرای این طرح بین 3 تا 5 سال خواهد بود.
همچنین در حاشیه این مراسم، به‌صورت ویدئوکنفرانس و با دستور رئیس‌جمهور، کارخانه تولید سرم شرکت «بهستان طب غرب» افتتاح شد. این واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری بالغ بر سه‌هزار و پانصد میلیارد ریال (حدود 3.5 همت) در فاز اول، اشتغال مستقیم برای 500 نفر ایجاد خواهد کرد.
این کارخانه با هدف تأمین کامل نیاز کشور به سرم‌های تزریقی انسانی راه‌اندازی شده و ظرفیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز خواهد داشت.
 عمیقا باور دارم که می‌توانیم ایران را 
هر روز بهتر از دیروز اداره کنیم
پزشکیان همچنین در نشستی با جمعی از فعالان سیاسی استان، ضمن قدردانی از فعالیت‌های فعالان سیاسی و با بیان اینکه تلاش‌های شما به ارتقای سرمایه اجتماعی و توسعه اجتماعی و سیاسی جامعه کمک زیادی می‌کند، اظهار داشت: در جریان جنگ 12 روزه، توان دفاعی و موشکی کشور بخشی از مقابله موفق جمهوری اسلامی با دشمن را شکل داد و بخش مؤثر دیگر تکیه به سرمایه اجتماعی و حمایت مردم از نظام و کشور بود.
وی با اشاره به بخشی از کتاب حق و باطل از دیدگاه قرآن که با تلاش شهید بهشتی گردآوری شده، خاطرنشان کرد: 98 درصد مردم به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند و اگر امروز ناراضی هستند، این نارضایتی ناشی از عملکرد ماست.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: باور دارم که اگر حق، عدالت و انصاف را در جامعه اقامه کنیم، بیش از 90 درصد مردم از ما راضی خواهند بود و آن عده باقی‌مانده نیز کسانی هستند که هیچ‌گاه از ما و البته به حق خود راضی نخواهند شد. وظیفه اصلی ما تلاش برای حل مشکلات مردم است و هر کس که می‌تواند در این مسیر به ما کمک کند، این گوی و این میدان؛ نیازی به دعوا و تهمت زدن به دیگری نیست. اگر خوبی و درستی خودمان را در عمل نشان دهیم، نیازی به گفتن و بیان کردن آن نیست.
پزشکیان تصریح کرد: عمیقا باور دارم که می‌توانیم ایران را هر روز بهتر از دیروز اداره کنیم و به پیش ببریم به شرط اینکه همه به میدان بیاییم و فارغ از دعوا و اختلاف صرفا این دغدغه را داشته باشیم که ما نباید به هیچ وجه از هیچ ملت و کشور دیگری حتی یک قدم عقب‌تر باشیم.
 وقتی همه به میدان بیایند نه‌تنها مشکلات را حل می‌کنیم
بلکه عقب‌ماندگی‌ها نیز به سرعت جبران می‌شوند
علاوه‌بر اینها، رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر استانی به اردبیل، در نشستی با جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی استان، با یادآوری مجدد این نکته که یکی از عوامل مهم شکست دشمن در جنگ 12 روزه تبلور سرمایه اجتماعی و پشتیبانی مؤثر مردم از نظام و کشور خودشان بود، اظهار داشت: در کنار توان دفاعی و تلاش نیروهای مسلح کشورمان، آنچه موجب دلسردی دشمن از به نتیجه رسیدن تجاوزاتش شد، ایستادن مردم کنار نظام برخلاف انتظار آنها بود.
پزشکیان با بیان اینکه هرگز نباید تصور کرد که دولت به تنهائی می‌تواند همه مشکلات کشور را حل کند، تصریح کرد: مساجد، سمن‌ها، روحانیون، مراجع و شخصیت‌های اجتماعی همه باید به میدان بیایند و دست به دست هم دهیم تا مشکلات کشور را حل کنیم. باور دارم که اگر همه به میدان بیایند، حتی عقب‌ماندگی‌ها را نیز می‌توانیم به سرعت جبران کنیم. تلاش داریم با حضور و کمک مردم کمبودها در عرصه فضاهای آموزشی را یک‌بار برای همیشه رفع کنیم.
 وحدت و انسجام ملی مهم‌ترین عامل عبور 
از موانع و تحقق عدالت در توسعه استان‌هاست
رئیس‌جمهور در پایان سفر به استان اردبیل، در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره مشارکت مردمی در ساخت مدارس و تغییر در روش‌های آموزشی گفت: کودکان ذخایر گران‌بهایی هستند که همچون معادن اگر کاویده شوند و به ظهور برسند، توانایی‌های بی‌پایانی خواهند داشت. خداوند روح خود را در این انسان‌ها دمیده و اگر این ظرفیت‌ها مجال بروز پیدا کند، انسان‌هایی عالم، عزیز و توانمند پرورش خواهند یافت.
پزشکیان با اشاره به دغدغه‌های جدی مردم استان در زمینه امکانات بهداشتی و درمانی و نیز زیرساخت‌های راه و حمل‌ونقل اظهار کرد: پیش از این سفر، کارهای کارشناسی و بررسی‌های متعددی صورت گرفته بود و حتی نمایندگان استان نیز بارها این موضوعات را پیگیری کرده بودند. در شورای عالی اداری، جمع‌بندی این بررسی‌ها توسط معاون اجرائی دولت اعلام شد و بر اساس آن نزدیک به 19 هزار میلیارد تومان از اعتبارات دولتی برای توسعه استان اردبیل تخصیص یافت.
وی تصریح کرد: از این میزان، 9 هزار میلیارد تومان برای راه و راه‌آهن اختصاص یافته است تا مسیر قطار به اردبیل متصل شود و مشکلات حمل‌ونقل جبران گردد. علاوه‌بر این، مذاکراتی نیز با سرمایه‌گذاران خارجی انجام شده تا خطوط ریلی استان به پارس‌آباد و سایر مناطق نیز گسترش یابد.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت بهداشت و درمان در استان خاطرنشان کرد: برای این بخش نزدیک به 7 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است تا مضیقه‌های درمانی مردم استان برطرف شود. در کنار این اقدامات، تصمیماتی در حوزه کشاورزی و صنعت نیز اتخاذ شده است؛ به‌ویژه برای توسعه گلخانه‌ها که تنها در 300 هکتار از 500 هکتار زمین، گلخانه‌هایی با فناوری پیشرفته ایجاد خواهد شد.
پزشکیان ادامه داد: سرمایه‌گذاران تعهد کرده‌اند که این طرح‌های گلخانه‌ای با هزینه‌ای نزدیک به 21 هزار میلیارد تومان در مدت سه تا پنج سال به بهره‌برداری برسند. افزون بر این، برای جلوگیری از زیان صنایع و کارخانه‌ها در اثر قطعی برق و گاز، تصمیمات پشتیبانی و حمایتی نیز اتخاذ شده است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع توافقات و مصوبات این سفر به حدود 80 هزار میلیارد تومان می‌رسد که حوزه‌های مختلفی چون آب، برق، راه، بهداشت، درمان و توسعه کشاورزی را دربر می‌گیرد. در همین چارچوب 36 تا 38 پروژه مشخص به امضا رسیده که اجرای آنها آغاز خواهد شد.
رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره تأمین انرژی مراکز صنعتی و دغدغه کارآفرینان و صاحبان سرمایه در استان اردبیل اظهار کرد: یکی از اولویت‌های اصلی دولت، رفع ناترازی انرژی و تأمین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی است. در همین راستا، نزدیک به 4 هزار میلیارد تومان اعتبار ویژه برای حوزه انرژی استان در نظر گرفته شده است.
پزشکیان افزود: در سطح ملی نیز اقدامات گسترده‌ای آغاز شده است؛ تاکنون برای بیش از 70 تا 80 هزار مگاوات پنل خورشیدی قرارداد امضا شده که حدود 
30 هزار مگاوات آن وارد مرحله اجرائی شده است. در حال حاضر 2 هزار مگاوات پنل خورشیدی نصب شده و 
2 هزار مگاوات دیگر در حال نصب است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حدود 10 هزار مگاوات به شبکه سراسری افزوده شود.