کد خبر: ۳۱۷۲۱۴
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱

تحرکات دریایی و هوایی ونزوئلا برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا

دولت ونزوئلا پس از اعزام سه ناوشکن آمریکایی به نزدیکی آب‌های این کشور، کشتی‌های جنگی و پهپادهایش را برای گشتزنی عازم مناطق ساحلی کرد.
اوایل ماه اوت (اوایل مرداد)، نیویورک‌تایمز فاش کرد که ترامپ به طور محرمانه یک فرمان اجرائی امضا کرده است که استفاده از نیروهای مسلح را در مبارزه با کارتل‌های آمریکای لاتین مجاز می‌کند. اقدام آمریکا، زنگ خطر را در منطقه را به صدا درآورد و کشورهای مکزیک، ونزوئلا و کوبا صراحتاً تمایل ترامپ به لشکرکشی به منطقه را به بهانه مبارزه با موادمخدر محکوم کردند. هفته گذشته نیز رسانه‌ها گزارش دادند که آمریکا با همین ادعا، سه ناوشکن مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده را به آب‌های ونزوئلا ارسال کرده است. این لشکرکشی به آب‌های ونزوئلا در حالی است که تنش‌ها بین آمریکا و ونزوئلا طی ماه‌های اخیر تشدید شده است.
نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور چپگرای ونزوئلا در واکنش به سیاست جنگ‌طلبانه ترامپ، دستور بسیح سراسری را در این کشور صادر و اعلام کرده است 4.5میلیون شبه‌نظامی مسئولیت دفاع از خاک این کشور را در مقابل امپریالیسم آمریکا برعهده خواهند داشت. گزارش‌ها از رسانه‌های ونزوئلا از استقبال گسترده مردم به فراخوان بسیج عمومی مادورو حکایت دارد و مقابل محل‌های ثبت‌نام صف‌های طولانی تشکیل شده است. دولت ونزوئلا همچنین در واکنشی دیگر به جنگ‌افروزی ترامپ دستور استقرار ناوهای جنگی و پهپادها را در نواحی ساحلی خود صادر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع ونزوئلا سه‌شنبه‌شب با انتشار یک پیام ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی از استقرار «گسترده» پهپادها و آغاز گشت‌زنی در امتداد سواحل این کشور در دریای کارائیب و حضور «کشتی‌های بزرگ در آب‌های سرزمینی» خبر داد.
همزمان وزیر خارجه ونزوئلا نیز اعلام کرد که این کشور از دبیرکل سازمان ملل برای مقابله با تهدیدهای آمریکا درخواست حمایت کرده است. به گزارش ایسنا، «ایوان خیل پینتو» در تلگرام نوشت: «ما از دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، درخواست حمایت کرده‌ایم تا عقلانیت بازگردد. در این چارچوب، نگرانی خود را درباره استقرار واحدهای نظامی آمریکا و حتی سلاح‌های هسته‌ای در منطقه کارائیب که صلح را تضعیف می‌کند، ابراز کرده‌ایم». او یادآوری کرد که جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلک) در سال ۲۰۱۴ این منطقه را «منطقه صلح» اعلام کرد و این اقدام از سوی سازمان ملل نیز تأیید شد، اما اکنون کشورهای آمریکای لاتین زیر تهدید آمریکا هستند. ایوان خیل همچنین «روایت‌های دروغین» که به‌عنوان بهانه‌ای برای تجاوز علیه کاراکاس استفاده می‌شود را رد کرد و با استناد به داده‌های گزارش جهانی موادمخدر گفت که هیچ کشت غیرقانونی در ونزوئلا وجود ندارد و دولت بولیواری در مبارزه با قاچاق موادمخدر تلاش کرده است.