پایان بازی گرانفروشی با محکومیت هیئتمدیره ایران خودرو
مدیرکل روابطعمومی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در پی اثبات گرانفروشی چند صد میلیارد تومانی ایرانخودرو، اعضای حقیقی هیئتمدیره این شرکت محکوم شدند.
به گزارش روابطعمومی سازمان تعزیرات حکومتی، سید یاسر رایگانی درباره حکم تعزیرات برای گرانفروشی چند صد میلیارد تومانی ایرانخودرو تصریح کرد: اعضای حقیقی هیئتمدیره شرکت ایرانخودرو بدون دریافت مجوز قانونی، مصوبهای صادر کرده و خودروهای تولیدی خود را با قیمتهای مصوب داخلی این شرکت به فروش رسانده که این اقدام منجر به محکومیت این افراد در شعبه دوم بدوی تعزیرات حکومتی استان تهران شد. همچنین، علاوهبر الزام به فروش خودروهای تولیدی با قیمت مصوب قبلی، محکوم شدگان، با ممنوعیت برخی فعالیتهای شغلی مواجه شدهاند.
او افزود: پس از دریافت گزارش سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر گرانفروشی به مبلغ 8121 میلیارد ریال
[812 میلیارد تومان]، این شعبه در جلسهای با حضور اعضای هیئتمدیره، ضمن صدور حکم محکومیت، ایرانخودرو را ملزم به فروش مستمر و علیالحساب خودروهای تولیدی به قیمت مصوب قبلی کرد.
مدیرکل روابطعمومی سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: با توجه به آثار ملی و اهمیت اجتماعی این پرونده، تعدد متقاضیان خرید خودرو و احتمال غیرممکن یا دشوار شدن جبران خسارت در آینده، به استناد ماده ۲۹ آییننامه سازمان تعزیرات حکومتی
(اصلاحی ۱۲ فروردین ۱۴۰۳)، قرار تأمین اشخاص حقوقی مبنی بر ممنوعیت انجام برخی فعالیتهای شغلی که زمینهساز تکرار تخلف است، صادر شد.
گفتنی است، ایران خودرو بعد از متهم شدن به گرانفروشی
800 میلیارد تومانی موظف به فروش خودرو به قیمتهای قبلی شده است. این تصمیم تا صدور رأی نهائی از سوی تعزیرات حکومتی باقی خواهد ماند و طبق قانون قابل اعتراض نیست اما شرکت ایران خودرو بر قانونی بودن اقدامات خود در تغییر قیمتها اصرار دارد و معتقد است رای تعزیرات تا قطعی شدن، نباید اعلام عمومی میشد. با اینحال سازمان تعزیرات، دلیل انتشار رای را برای جلوگیری از گرانفروشی ایران خودرو اعلام کرد و خواستار تمکین این شرکت از حکم صادره این سازمان شد.
در عین حال خبرگزاری فارس گزارش داد؛ درحالیکه مدیریت جدید ایران خودرو با هدف افزایش تولید، بزرگترین خودروسازی ایران را تصاحب کرد؛ آمارها از کاهش ۴۹۴۹ دستگاه تولید در ایرانخودرو در چهار ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر میدهد و بیشترین کاهش تولید هم در گروه پژو رقم خورده است.
مالک شرکت کروز به عنوان سهامدار اصلی ایران خودرو، بهمنماه 1402 پیشنهاد داده بود که «مدیریت ایران خودرو را بدهند دست ما، اگر موفق نشدیم ما را در میدان آزادی اعدام کنند.»