تمامی انواع نمک باعث افزایش فشار خون میشود
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره مصرف نمک دریا و نمک صورتی اعلام کرد: تمامی انواع نمک، صرفنظر از منبع آن، عمدتاً از ترکیبات سدیم و کلرید تشکیل شدهاند که باعث افزایش فشار خون میشود.
به گزارش وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: اینکه آیا مصرف نمک دریا و نمک صورتی برای کنترل فشار خون مناسب هستند؟ پاسخ خیر است. تمامی انواع نمک، صرفنظر از منبع آن، عمدتاً از ترکیبات سدیم و کلرید تشکیل شدهاند، سدیم موجود در نمک باعث افزایش فشار خون میشود زیرا مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد. بنابراین جایگزین کردن نمک دریا یا نمک صورتی به جای نمک معمولی، در صورت مصرف بیش از حد، هیچ تفاوتی در کاهش خطر فشار خون بالا ایجاد نمیکند. در واقع تمام نمکها از مولکولهای سدیم و کلرید تشکیل شدهاند، سدیم میتواند فشار خون را افزایش دهد، زیرا مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد، محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است، با این حال، اگر مقدار سدیمی که مصرف میکنید از حد توصیه شده فراتر رود، استفاده از نمک دریا به جای نمک معمولی فرقی نمیکند. نمک دریا عمدتاً ترکیباتی هستند تصفیه نشده و دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک هستند که زمینه ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان را فراهم میکند، همچنین نمک دریا تصفیهشده اگرچه عناصر سنگین خارج میکنند، اما حاوی ید (یک ماده مغذی ضروری که به حفظ سلامت تیروئید کمک میکند) نیستند.